Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Υπουργείο Ανάπτυξης: Παρέχει δωρεάν internet και ταμπλέτα σε 150.000 νοικοκυριά


Engineer

Recommended Posts

Τις δουλειές του που έχασε θέλει ο κόσμος, τις δουλειές που με χίλια ζόρια προσπαθούν να κρατήσουν όσοι ακόμα έχουν και που το κράτος προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους κάνει να τις κλείσουν/χάσουν, τις δουλειές που ποτέ δεν είχαν όσοι ενηλικιώθηκαν μέσα στην κρίση, την αξιοπρέπειά μας εντέλει θέλουμε κι όχι το πως να φυτεύουμε αγγούρια ή να πιάνουμε κανά γοβιό μπας και λαδώσει προσωρινά τ' άντερό μας. Αναγκαία μεν, αλλά δεν είναι λύση και πολύ περισσότερο δεν είναι και για να λέμε κι ευχαριστώ στους αλήτες που ζητάνε 1000 ενώ βγάζεις 5.

 

Πατάτες τους άφησε να κλέψουν ο Καποδίστριας, για να τις φυτέψουν, να τις καλλιεργήσουν και να ζουν σαν άνθρωποι. Δεν τους έδωσε κουτάλια. Ε λοιπόν, κουτάλια αλλά χωρίς φαΐ είναι τα tablet.

 

Ο dpapdpap τα είπε απλά και σταράτα.

Link to comment
Share on other sites

εγώ είμαι αντίθετος στο να δίνονται χρήματα στους πολίτες και όταν συζητάγαμε σε ένα θρετν για τις επιδοτήσεις , πάλι είχα πει την γνώμη μου ότι ήμουν εναντίων στο να δίνονται επιχορηγήσεις Εγώ το κράτος το θέλω , να διαθέτει το χρήμα σε υπηρεσίες που δεν πρέπει να πληρώνει ο πολίτης ούτε λεπτό του ευρώ ,όπως υγεία - παιδεία -αθλητισμός - πολιτισμός - υποδομές Στις υποδομές πρέπει να  ανήκει και το wifi κατά την γνώμη μου Επομένως και με το μέρισμα είμαι αντίθετος που δόθηκε αλλά ακόμα και τα οικογενειακά επιδόματα που πήρα και εγώ Το κράτος πρέπει με τα χρήματα των φόρων μας να δίνει επίσης εκτός από αυτά που ανάφερα πιο πάνω και τις δυνατότητες για ανάπτυξη δραστηριοτήτων παραγωγικών στο πολίτη είτε με εκπαίδευση είτε με βοηθητικές υπηρεσίες , να είναι αρωγός του πολίτη Όλα τα άλλα είναι ασπιρίνες σε βαριά αρρώστια (όπως τα χρήματα του μερίσματος)

 

Αν μπορεί το κράτος θα ήθελα να παράγει και το ίδιο έργο παραγωγικό σε τομείς που του αναλογεί (το μπορεί πάει στο να ανήκει το κράτος στο λαό και όχι στην αστική τάξη , αλλά σταματώ εκεί γιατί αυτό είναι προσωπικό και απηχεί προσωπικές πολιτικές απόψεις επομένως ας μιλήσουμε για το αστικό κράτος που ζούμε )

 

ΥΣ ο Καποδίστριας τις πατάτες δεν τις έδωσε υποθέτω για να τις φάνε μόνο  άμεσα , με σκοπό να τις χορηγεί συνέχεια , αλλά για να μάθουν στην συνέχεια να τις φυτεύουν 

 

Ο αξιοπρεπής άνθρωπος όταν φτάνει να πεινά , δεν ζητά χρήματα ,αλλά ακόμα και στην μουτζούρα μπαίνει και όλο χώματα γίνεται για να λύσει μόνος του το πρόβλημα με σκληρή δουλειά εκεί που υπάρχει το φυσικό διαθέσιμο που η δουλειά του θα το κάνει έργο παραγωγής 

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Για τον Καποδίστρια και τις περιβόητες πατάτες του το έγραψα.

Πατάτες τους άφησε να κλέψουν ο Καποδίστριας, για να τις φυτέψουν, να τις καλλιεργήσουν και να ζουν σαν άνθρωποι. Δεν τους έδωσε κουτάλια. Ε λοιπόν, κουτάλια αλλά χωρίς φαΐ είναι τα tablet.

Τι δεν κατάλαβες;

 

Δεν είπα να ζητήσει χρήματα κάποιος όταν πεινά. Για δουλειές μίλησα:

Τις δουλειές του που έχασε θέλει ο κόσμος, τις δουλειές που με χίλια ζόρια προσπαθούν να κρατήσουν όσοι ακόμα έχουν και που το κράτος προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους κάνει να τις κλείσουν/χάσουν, τις δουλειές που ποτέ δεν είχαν όσοι ενηλικιώθηκαν μέσα στην κρίση, την αξιοπρέπειά μας εντέλει θέλουμε κι όχι το πως να φυτεύουμε αγγούρια ή να πιάνουμε κανά γοβιό μπας και λαδώσει προσωρινά τ' άντερό μας. Αναγκαία μεν, αλλά δεν είναι λύση και πολύ περισσότερο δεν είναι και για να λέμε κι ευχαριστώ στους αλήτες που ζητάνε 1000 ενώ βγάζεις 5.

Τι δεν κατάλαβες επίσης;

 

Σε αστικό κράτος (αστική δημοκρατία ορθότερα) αναφέρομαι επίσης και σου λέω πως όταν τα πράγματα κυλούν ομαλά για αυτό, τότε μπορεί και να παρέχει σε κάποιο βαθμό ανταποδοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες του, από τους φόρους που εισπράττει. Όταν σφίξουν οι κώλοι πετά στην άκρη τη δημοκρατική και κοινωνική μάσκα του και ξεσκίζει σάρκες.

Οπότε δεν τρέφω αυταπάτες ότι θα πιάσει τόπο έστω και ένα τσακιστό σέντσι από τους φόρους μας.

 

Τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, δεν λύνονται ατομικά αλλά συλλογικά, και αυτό το γνωρίζεις πολύ καλά.

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτό δεν διαφωνούμε ότι το κράτος πρέπει να φροντίσει να παρέχει τις συνθήκες για να υπάρξουν δουλειές (εδώ όπως είπα εγώ πολιτικά έχω απόψεις που έχουν αναφερθεί από το ΚΚΕ για την απόκτηση των παραγωγικών μέσω από το λαό αλλά θα συνεχίσω να αναφέρομαι για το αστικό κράτος που ζούμε προς το παρόν ) Επομένως αυτό εγώ που γράφω είναι ότι τα χρήματα των φόρων μας πρέπει να πηγαίνουν στο να βοηθήσουν τους πολίτες να παράγουν και όχι για κάλυψη προσωρινών βιοτικών αναγκών που αν δεν κάνουν κάτι πάλι σε λίγο θα υπάρχουν και πιθανώς να αυξηθούν κιόλας  

 

Δηλαδή εγώ θα προτιμούσα μέτρα όπως το wifi ή το ταβλετ και για να πάω και πιο πέρα να δίνονταν χρήματα    για την βοήθεια οικογενειών που θέλουν να εγκατασταθούν και να δουλέψουν στην πρωτογενή παραγωγή στην περιφέρεια (με όρο αν τα καταφέρουν να επιστραφούν υπό κάποια άλλη μορφή κοινωνική προσφοράς πχ εθελοντικής κοινωνικής εργασίας εκεί που θα εγκατασταθούν)   ή όπου υπάρχει ανάγκη στην περιφέρεια ή για να τους εκπαιδεύσει σε παραγωγικές διαδικασίες είτε στο πρωτογενή είτε σε οποιοσδήποτε άλλο τομέα αξιοποιεί φυσικά διαθέσιμα της χώρα μας (τουρισμό , αλιεία κλπ) Ακόμα και να παράγουν κάποια στοιχειώδη στις αυλές τους για προσωπική άμεση διατροφή Να λειτουργούν τα χρήματα σαν κίνητρο για δουλειά και όχι για μοιρολατρία  Για τέτοιες πρακτικές θέλω να πηγαίνουν τα χρήματα που πληρώνω σε φόρους και όχι για κοινωνικά βοηθήματα ή επιδοτήσεις Και να αφορούν το σύνολο των πολιτών οι πολιτικές αυτές και όχι να εστιάζονται σε όσους είναι στο όριο για να μπουν στο πρόβλημα διαβίωσης  πχ Δηλαδή θα ήθελα ελεύθερο ιντερνετ για όλους όπως είναι η ψηφιακή τηλεόραση με μηδέν κόστος χρήσης  ή τα παραπάνω κίνητρα μετεγκατάστασης που αναφέρω πιο πάνω ,  να αφορούν όλους τους άνεργους πολίτες με χωρίς χρήματα και κεφάλαιο 

 

Φυσικά για να μην παρεξηγηθώ ,  απελπιστικά φτωχούς που είναι στα  πρόθυρα της πραγματικής κατά κυριολεξία πείνας όπως άστεγοι κλπ τότε η βοήθεια της πολιτείας  πρέπει αν είναι άμεση τουλάχιστον στην δυνατότητα άμεση διατροφή τους 

 

Ενα άλλο παράδειγμα που θα μπορούσε να αξιοποιηθούν χρήματα που αντί να δίνονται σαν μέρισμα μπορούσε να είναι η δημιουργία κινήτρων για συγκέντρωση πολλών ανέργων σε νέες δημιουργούμενες κοινότητες και νέο σχεδιαζόμενα χωριά σε αγροτικές περιοχές για πρωτογενή παραγωγή

 

Μάλιστα στα κίνητρα θα μπορούσαν να υπάρχουν και μηχανικοί άνεργοι που θα σχεδίαζαν και θα χάραζαν τα νεα χωριά ή θα κατασκεύαζαν με πρωτοποριακές οικολογικές φτηνές κατασκευές (πχ με μπουκάλια με χώμα ή με πλίθες που θα κατασκέυαζαν οι ίδιοι οι άνεργοι ) με ασφάλεια κτήρια

ή ακόμη κίνητρα για δημιουργία πόλεων νέων με την λογική της  Μαριαλέντας όπως στην Ισπανία του κοινοτάρχη Γκορτίγιο 

 

Φαντασία να υπάρχει και θα μπορούσαν με άλλη λογική να διανέμονται τα μερίσματα από τους φόρους μας 

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Μου θυμίζει την προσωπική μου εμπειρεία : 2004 κατερχόμενος προς το λεβητοστάσιο της αρχιτεκτονικής για μια εργολαβία παρέα με το μελετητή μας πλησιάζουν τρια γυφτάκια και του λένε : ''καλέ κύριε [στο μελετητή (~60 ετών καμπαρντινάτος) ] δώστε μας κάτι για φάμε '', απάντηση : ''να πάτε να διαβάσετε!!!''................................................................λάθος συμβουλή; διόλου !Αν όμως ρωτήσεις τα γυφτάκια ακόμη και σήμερα τι τους είπε ακόμα δεν έχουν καταλάβει ... ... ...

Link to comment
Share on other sites

α για σου με έπιασες τι θέλω να πω Αυτό που τα γυφτάκια δεν κατάλαβαν να το καταλάβουν οι πολίτες 

Link to comment
Share on other sites

Θα κάνω να χαρούν αρκετοί σήμερα χωρίς να το θέλω.

Θα διαφωνήσω με τον φίλο και σύντροφο Γιώργο.

Γιώργο, ξέρω ότι η πρόθεσή σου είναι καλή και πηγάζει απ΄την αγάπη σου για τον απλό κόσμο.

Όμως η καλή πρόθεση, όχι μόνο δεν επαρκεί, αλλά πολλές φορές γίνεται ο αγωγός για την μεταφορά αντίθετων αποτελεσμάτων.

Ή, όπως είπε κάποιος, "ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις".

Είναι σωστό το "δώσε ένα καλάμι σ' αυτόν που πεινάει παρά ένα ψάρι" αλλά δεν εννοεί όταν στην διάθεσή του έχει ...μια πισίνα !

Στην προκείμενη περίπτωση το tablet είναι το καλάμι για ψάρεμα σε πισίνα γιατί ακόμα κι αν δεχτούμε ότι ο φτωχός δεν θα το σκοτώσει για να καλύψει τον γιατρό του παιδιού του, αλλά θα το χρησιμοποιήσει για να ανεβάσει το επίπεδο των γνώσεών του (χρόνο άπειρο θα διαθέτει μάλλον αφού θάναι άνεργος), πες μου τι θα ψαρέψει ?

Τόσοι και τόσοι που διαθέτουν ήδη τα προσόντα που, υποτίθεται θα αναπτύξει σε κάποιο όχι ευκαταφρόνητο χρονικό διάστημα, γιατί βρίσκονται σε αδιέξοδο ενώ αυτός θα βρει λύση ?

Ούτε βέβαια είναι λύση να του δώσει τα αντίστοιχα χρήματα.

Στο προηγούμενό σου μήνυμα, λες μεν ότι η λύση είναι ένα κράτος με λαική εξουσία και τα μέσα παραγωγής ιδιοκτησία του λαού. Συμφωνώ μαζί σου, αυτή είναι η θέση του ΚΚΕ.

Αμέσως μετά όμως το χαλάς !

Μιλάς ότι στο τρέχον σύστημα θα προτιμούσες οι φόροι να πηγαίνουν σε έργα υποδομής και στήριξη όσων στραφούν στην πρωτογενή παραγωγή και άλλες παρόμοιες σωστές δραστηριότητες.

Ας υποθέσουμε ότι κάποιο κόμμα το εντάσσει με ειλικρίνεια στο πρόγραμμά του και εκλέγεται.

Πιστεύεις ότι θα μπορέσει να υλοποιήσει κάτι τέτοιο ?

Θα του επιτραπεί, πρώτα-πρώτα απ΄την ΕΕ, να διοχετεύσει τους κρατικούς πόρους σε τέτοια κατεύθυνση ?

Θα σε απογοητεύσω αλλά αυτή την αυταπάτη καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαφορά όμως είναι ότι αυτός το ξέρει ότι αυτό δεν γίνεται και το πλασάρει γιατί ορέγεται κυβέρνηση.

 Εσύ ?

Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη δεν χαιρόμαστε που διαφωνείς με τον Γιώργο . Αλλωστε οι 3 εδώ πολυγραφότεροι του ΚΚΕ είστε εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες , πράγμα που άλλωστε είναι καλό γιά το ΚΚΕ που ενίοτε κατηγορείται γιά μονολιθικότητα :mrgreen:

 

Ο αθεράπευτα ρομαντικός Γιώργος , ο αυστηρός καθοδηγητής Δημήτρης και ο ενδιάμεσα ευρισκόμενος Γιάννης .

 

Βέβαια καμμιά φορά εμφανίζεται και ο Γρηγόρης που ενώ είναι συριζαίος , γουστάρει ένα λίγο διαφορετικό ΚΚΕ και λέει συχνά πυκνά το παράπονο του .

 

Η θερινή ραστώνη πάντως έχει αμβλύνει τις όποιες διαφοροποιήσεις και εντάσεις .....

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα ήθελα και το ξέρεις Δημήτρη μια διαφορετική πολιτική και συμφωνώ ότι αυτά που γράφω σε αστικό κράτος δεν γίνονται Αλλά δυστυχώς οι απόψεις μας αποτελούν μειοψηφία και εφόσον αυτό δεν μπορεί προς το παρόν να γίνει κατανοητό στην ευρύτερη μάζα , πρέπει να προτείνουμε και να δρούμε παράλληλα με τους κοινωνικούς αγώνες και πρακτικά ώστε με κάποιο τρόπο να επιβιώνουμε παράλληλα εμείς και οι συν πολίτες μας

 

Ξέρω ότι αυτά που γράφω και προτείνω ,  είναι όνειρα θερινής νυκτός εντός της ΕΕ , εγώ όμως θα τα γράψω και στην προσωπική μου ζωή προσπαθώ προς αυτήν την κατεύθυνση , δηλαδή έφυγα από Αθήνα και προσπαθώ για την ανάπτυξη του τόπου μου και βοηθώ να πετύχουν οι τοπικές αρχές μέσα από την δουλειά μου ακόμα και αν είναι αντίθετοι από εμένα πολιτικά Ενώ πιο σημαντικό θεωρώ αν από την δουλειά μου δημιουργείται ακόμα και μια θέση εργασίας Φυσικά δεν ξεχνώ τίποτα μπροστά στην κάλπη και στηρίζω τις πολιτικές μου απόψεις που συμφωνούν με τον Δημήτρη , ενώ είμαι παρόν σε κάθε κοινωνικό αγώνα που γίνεται στην περιοχή μου 

 

Μέσα από αυτό το σκεπτικό γράφω και θεωρώ ότι ακόμα και στο αστικό κράτος που ζούμε , το να ζητάς και να παίρνεις μόνο χρήματα στο χέρι αντί αυτά να πάνε για υπηρεσίες που θα έπρεπε το κράτος να παρέχει , είναι λάθος 

 

θα αναφέρω ακόμα ένα παράδειγμα του τι μπορεί αν κάνει ένας άνεργος μέσα από το τάβλετ Μπορεί να δει μέσα από αυτό που υπάρχουν στην περιφέρεια ευκαιρίες για δραστηριότητα στην πρωτογενή παραγωγή με ακίνητα αναξιοποίητα και ευκαιρίες εγκατάστασης με πολύ πιο λίγα χρήματα και περισσότερες ευκαιρίες Να βρει δηλαδή χωριά σαν την Ανάβρα Μαγνησίας   και να κάνει μια νεα αρχή στην ζωή του Είπαμε φαντασία να υπάρχει και είναι ένα εργαλείο για απίθανες δυνατότητες ακόμα και μέσα στο σύστημα που ζούμε και μέχρι να το αλλάξουμε,  να επιβιώσει 

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.