Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η/Μ μελέτες προσθήκη διαμερίσματος


asmodaios

Recommended Posts

Συνάδελφοι θα ήθελα την γνώμη σας ή και τη γνώση σας σχετικά με το εξής θέμα:

 

Πρόκειται να εκδοθεί άδεια για δημιουργία διαμερίσματος στην πυλωτή υφιστάμενης οικοδομής και έχω αναλάβει το κομμάτι των η/μ μελετών. Η οικοδομή έχει άδεια απο το 1999 και είναι ενός ορόφου με υπόγειο και πυλωτή. Μελέτη θέρμανσης φυσικά δεν έχει γίνει γιατί τότε δεν απαιτείτο. Το σύστημα θέρμανσης που έχει εγκατασταθεί είναι κλασικό μονοσωλήνιο.

 

Εγώ λοιπόν, επί του παρόντος, κατά τη σύνταξη της μελέτης και των σχεδίων, πρέπει να λάβω υπ'όψιν την υπάρχουσα κατάσταση ή ασχολούμαι μόνο με το νέο διαμέρισμα και ησυχάζω?

 

Παρόμοιο θέμα παρουσιάζεται και με τα υπόλοιπα δίκτυα (ύδρευση, αποχέτευση κ.λ.π.). Στην περίπτωση της αποχέτευσης για παράδειγμα όπου υπάρχει και σχετική εγκεκριμένη μελέτη, μπορώ να χρησιμοποιήσω υπάρχουσες στήλες ή δεν είναι νόμιμο?

Link to comment
Share on other sites

Αν θες κατέβασε το αρχείο "Υποχρέωση υποβολής Η/Μ μελετών".

 

Στο τέλος γράφει ότι <<7. Η εφαρμογή της τροποποίησης του άρθρου 25 του ΓΟΚ ισχύει για άδειες που υποβλήθηκαν από 16/5/97 και έπειτα>>.

 

Σύμφωνα με την Υπ. Αποφ. 52701/ΦΕΚ 380 Δ/16-5-97 (τροποποίηση άρθρου 25 το 1997), για τις μελέτες που απαιτούνται σε περιπτώσεις προσθηκών <<α. Αν η κατασκευή του υπάρχοντος κτιρίου έχει ολοκληρωθεί δηλ. έχει θεωρηθεί η οικοδ. άδεια για σύνδεση με τα δίκτυα ηλεκτρισμού και ύδρευσης τότε οι μελέτες θα αφορούν μόνο την προσθήκη>>.

 

Τώρα, πως θα γίνει αυτό (δηλαδή Η/Μ μελέτες μόνο για την προσθήκη), είναι ένα θέμα. Για την υφιστάμενη εγκατάσταση θέρμανσης π.χ., σύμφωνα με το άρθρο 8 του ΚΕΝΑΚ θα πρέπει εκτός των άλλων να προβλέπονται αυτονομία, θερμιδομέτρηση, αντιμετώπιση της λειτουργίας υπό μερικό φορτίο, κατάλληλη μόνωση των σωληνώσεων του δικτύου και βέβαια κατανομή δαπανών θέρμανσης.

Και επειδή η προσθήκη θα είναι λειτουργικά εξαρτημένη με τον υπάρχοντα Α' όροφο, θα πρέπει η ΜΕΑ να αφορά το σύνολο του κτιρίου. Οπότε, άλλο ένα θέμα προκύπτει και με το ΖΝΧ και την κάλυψη του 60% του θερμικού φορτίου για την παραγωγή αυτού, από ηλιακούς συλλέκτες.

Για το κέλυφος, δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι.

Καλύτερα να βγάλει άδεια για προσθήκη και ριζική ανακαίνιση του υφιστάμενου.

 

Δεν ξέρω αν στο μεταξύ έχεις βγάλει κάποια άκρη.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αρχικά θα πρέπει να πάρεις τα ΗΜ που είχαν κατατεθεί το 1999 στην πολεοδομία. Για την προσθήκη, θα πρέπει να γίνουν όλες οι ΗΜ μελέτες (ύδρευση, αποχέτευση, θέρμανση, ψυκτικά φορτία, ενδεχομένως ΦΑ αν είσαι σε δήμους που απαιτείται, και ΚΕΝΑΚ). Για τη θέρμανση, προφανώς λόγω ΚΕΝΑΚ σε συμφέρει να προδιαγράψεις ατομική θέρμανση. Για ύδρευση - αποχέτευση, δες που είναι οι μετρητές και οι στήλες της αποχέτευσης και θα πρέπει να συμβαδίζουν. Γενικά, θα πρέπει να υπάρχει μία λογική συνέχεια με τις αρχικές μελέτες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.