Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προσλήψεις 100 διπλωματούχων μηχανικών στον ΔΕΔΔΗΕ


Engineer

Recommended Posts

Πέραν από το θέμα της καθαρά υποκειμενικής επιλογής που κάνει κάποιος, είναι προτιμότερο να  απορροφούνται εδώ με ίσως σε μία οργανωμένη διαχείριση προσωπικού αν γίνει στο μέλλον από τη ΔΕΔΔΗΕ να προσφέρουν περισσότερο από το να βγουν στο εξωτερικό πχ....

Τι να κάνουν από την πλευρά τους μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί αν δεν μπορούν να βρουν δουλειά? Και το δημόσιο δουλειά είναι μη τα ισοπεδώνουμε και πηγαίνουμε μόνο στο ένα άκρο...Αλλώστε δεν είναι απίθανο πολλοί εξ'αυτών να έχουν αυτά τα προσόντα μόνο και μόνο για μία καλύτερη μοριοδότηση στο δημόσιο...

Πιστέυεις ότι αυτός με το συγκεκριμένο σκεπτικό θα μπορούσε να προσφέρει αλλού καλύτερα?   

Link to comment
Share on other sites

Και οι 2 γονείς μου είναι δημόσιοι υπάλληλοι και πιστεύω βάσει των όσων γνωρίζω,πως επί του πρακτέου εκείνοι που έχουνε μεταπτυχιακά και διδακτορικά,δυστυχώς,δεν μπορούν να αναπτύξουν τις ικανότητές του σε ένα τέτοιο περιβάλλον και τελικά αναλώνονται κάνοντας πράγματα πεζά.Δεν τους δίνεται δηλαδή η δυνατότητα να προσφέρουν όσα πραγματικά μπορούν.Για τον ΔΕΔΔΗΕ διατηρώ τις επιφυλάξεις μου γιατί δεν μιλάμε για το "βαθύ" δημόσιο.Θεωρώ πως εν μέσω κρίσης τέτοιου είδους θέσεις λειτουργούν ως λύση ανάγκης και όχι ως αυτοσκοπός

Link to comment
Share on other sites

Και εμένα οι 2 γονείς είναι συνταξιούχοι του ΟΤΕ και μπορώ να σου πω με σιγουριά (μιας και το είδα με τα μάτια μου) ότι πολλοί μεταπτυχιακοί μηχανικοί πρόσφεραν πάρα πολλά στην ανάπτυξη τότε, των ψηφιακών δικτύων και γινόταν σοβαρή δουλειά..Ναι υπάρχει και το "κακό" δημόσιο που όλοι ξέρουμε αλλά ας μην ξεχνάμε να αναφέρουμε και τους λίγους αν θες, αρκετούς, που δουλεύουν αξιοποιώντας τα προσόντα που έχουν... Στη ΔΕΔΔΗΕ γίνεται σοβαρή δουλειά σε αρκετούς τομείς..Μην κοιτάς λόγω εποχής που γενικά υπάρχει παγωμάρα και στασιμότητα...Το πρόβλημα είναι ότι γίνεται από λίγους μέχρι στιγμής τουλάχιστον 

Link to comment
Share on other sites

Μου θυμίζετε σε ένα Υπουργείο όπου για μία θέση συμβασιούχου ο οποίος καλείτο να  τεκμηριώνει αρχαία ευρήματα (φωτογραφίες και σχόλια), την θέση την κατέλαβε αρχαιολόγος με δοκτορά από Michigan. Ε πως να γίνει κάποιες θέσεις δεν έχουν ερευνητικό χαρακτήρα και δεν θα ξεδιπλώσει το ταλέντο του αλλά νομίζω το καταλαβαίνει και ο ίδιος. Και δεν μπορούμε να έχουμε απαίτηση ο ΔΕΔΔΗΕ να γίνει ερευνητικό κέντρο για να απασχολήσει τους μυριους δόκτορες. Όπως δεν μπορούμε να απαιτούμε ο ΔΕΔΔΗΕ να έχει χίλιους διοικητές και προιστάμενους για να απασχολήσει τους επίσης μύριους μηχανικούς. όπως κάθε Υπηρεσία και κάθε βιομηχανία έχει πιο πολύ ανάγκη χέρια και μυαλά που θα βγουν στο πεδίο, όχι γραφιάδες. Με άλλα λόγια για μένα το θέμα ξεκινάει από την υπερπληθώρα αποφοίτων και την  αποστροφή της γενιάς μας στα τεχνικά επαγγέλματα.

Link to comment
Share on other sites

Ο αδερφός μου σε αίτησή του για δουλειά σε κατάστημα ρούχων στο Λονδίνο πήρε απορριπτική απάντηση λόγω του ότι ήταν overqualified.Θα συμφωνήσω απόλυτα σε αυτό που είπες για την υπερπληθώρα αποφοίτων που είναι επίσης βασικός υπαίτιος για τον ευτελισμό των υπηρεσιών πόλλων επιστημόνων (βλ. ΠΕΑ με 49€,τακτοποίηση ό,τι πάρεις 100 κτλ)

Link to comment
Share on other sites

Εγώ όταν έψαξα κάποια στιγμή σε τεχνικές εταιρίες στην Ελλάδα που ζητούσαν διπλωματούχους μηχανικούς με γνωστούς πάντα (μέσον κατά τα γνωστά), το overqualified ήταν μόνιμη καραμέλα.

Αφού σκέφτηκα να αλλάξω το βιογραφικό!!! Τι τους έλεγα δεν περιγράφεται. Ό,τι προβλέπεται για τη θέση, ό,τι έχετε ευχαρίστηση, ό,τι γουστάρετε...

Το πήρα απόφαση. Θα πορευτούμε ως έχει. Δεν σε παίρνει κανένας στην Ελλάδα για 1000Ε όταν εσύ θα φύγεις μόλις πάρεις 1050. Είναι νόμος. Άλλοι δεν θέλουν, γιατί πρέπει να πληρώσουν όπως προβλέπεται βάσει των συλλογικών συμβάσεων και των υπολοίπων εργαζομένων. Δεν θέλουν να κοιτάς με μισό μάτι τους συναδέλφους σου.

Ας τα σκεφτόταν αυτά πριν το μνημόνιο. Τώρα βλέπεις σε μεγάλες εταιρίες, στελέχη 30-35 ετών, και καλά διευθυντάδες, που μετά από 1-1,5 χρόνο αντικαθίσταται από άλλους.

Άστα να πάνε. Περιόρισαν και τους μισθούς στο δημόσιο και πάει ο άλλος μηχανικός για 850 ευρώ και κάνει τον ηλίθιο για να την "σκαπουλάρει". Κι όταν του λένε "μηχανικός είσαι εσύ" λέει "αν ήμουνα μηχανικός μέγας και τρανός θα ερχόμουνα στο δημόσιο για 850Ε?"!!! Το κακό είναι ότι η κατάσταση στην Ελλάδα πάει προς το χειρότερο συνεχώς.

Σε πολυεθνική τεράστια εταιρία που, αναμένοντας την ανάπτυξη του καλοκαιριού, ζητούσαν βιογραφικά από το Μάιο για να γίνει το ξεσκαρτάρισμα, όχι μόνο δεν πήραν, αλλά ένας επί σειρά ετών διπλωματούχος της εταιρίας πήγε στα κεντρικά της κάπου στην Ευρώπη (για να μη την καρφώσω!)!!! Υπήρχε και η επιλογή της ανεργίας. Και μιλάμε για εταιρία κολοσσό που γνωρίζω από πολύ πολύ μέσα...

Για να μην σας πω ότι το 90% των αγγελιών είναι "μούφα". Παίρνουν τα e-mail των μηχανολόγων και στέλνουν διαφημίσεις για τζάκια, αντλίες θερμότητας κτλ. Παίρνουν των πολιτικών μηχανικών και στέλνουν για μονώσεις ταράτσας κτλ.

Ήμαρτον...!!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κάτι δεν μου κολλάει καθόλου καλά με αυτή την προκήρυξη. Δηλαδή ο διαχειριστής του δικτύου διανομής έχει ανάγκες για 250 συνολικά αποφοίτους ΠΕ και ΤΕ και μόλις 290 εργατοτεχνήτες; Τι θα επιβλέπουν-μελετούν-σχεδιάζουν όλοι αυτοί;

8,62 μηχανικοί ανά 10 εργατοτεχνήτες είναι τρελό, όσες συνταξιοδοτήσεις κι αν έγιναν (ή πρόκειται να γίνουν) κι όσες ελλείψεις σε επιστημονικό προσωπικό κι αν είχε από πριν ο ΔΕΔΔΗΕ (που δεν το νομίζω). Άντε να πάει η αναλογία στο 2 προς 10 :confused:.

Link to comment
Share on other sites

Όταν στην μεγαλύτερη μελετητική της χώρας ο τηλεφωνικός κατάλογος έχει 70% διπλωνυμίες και στο Piping βάζουν να δουλέψει μη Μηχανολόγος επειδή έχει βύσμα...τι να περιμένεις ότι θα απορροφηθούν ποτέ τα φωτεινά μυαλά της χώρας;;; Πάντα η ρεμούλα και η σαβούρα θα επιπλέει

Edited by dzois1985
Link to comment
Share on other sites

Για να μην σας πω ότι το 90% των αγγελιών είναι "μούφα". Παίρνουν τα e-mail των μηχανολόγων και στέλνουν διαφημίσεις για τζάκια, αντλίες θερμότητας κτλ. Παίρνουν των πολιτικών μηχανικών και στέλνουν για μονώσεις ταράτσας κτλ.

Ήμαρτον...!!!

Σωστα τα προηγουμενα που γραφεις αλλα το παραπάνω ειναι καπως τραβηγμένο....Ο αλλος δλδ ψαχνει για δουλεια και ειναι ειναι κατα πασα πιθανοτητα άνεργος και ελπιζουν οι εταιριες υλικων να ψωνισει απο αυτους ?  :???:

Link to comment
Share on other sites

Δεν ψάχνουν να ψωνίσει από αυτούς...Δίκτυο συνεργατών ψάχνουν και άμα πουλήσεις θα πάρεις καμιά δεκάρα...Κοινώς πλασιέ-διαφημιστή ψάχνουν, να διαδίδει τα προϊόντα.. Μου έχουν ζαλίσει τον έρωτα και μένα με τα τζάκια που με βρήκαν δεν ξέρω ούτε ασχολήθηκα ποτέ με αυτόν τον τομέα ούτε με ενδιαφέρει....Βιογραφικά στο καριέρα και skywalker στέλνω, και του ΤΕΕ από αυτά θα έγινε η δουλειά με τα e-mails..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.