Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οι 16 κλάδοι της οικονομίας που άντεξαν στην κρίση


Engineer

Recommended Posts

Μόνο 16 κλάδοι της ελληνικής οικονομίας μεταξύ των οποίων οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τα τρόφιμα άντεξαν την οικονομική κρίση.

 

Σύμφωνα με μελέτη της Icap από τους 87 κλάδους/αγορές που εξετάστηκαν, οι 71 κλάδοι υπέστησαν απώλειες (μικρής ή μεγάλης έκτασης).

 

Posted Image

 

Τις καλύτερες επιδόσεις παρουσίασε ο τομέας των Α.Π.Ε., που εμφάνισε εντυπωσιακή αύξηση ιδιαίτερα την περίοδο 2011/2012, λόγω των ευνοϊκών όρων του θεσμικού πλαισίου (υψηλές τιμές αποζημίωσης ενέργειας), ενώ αυξητικά κινήθηκαν και οι κατηγορίες προϊόντων διατροφής, με σχετικά περιορισμένο όμως ρυθμό αύξησης (κάτω του 5%).

 

Τις μεγαλύτερες απώλειες από την ύφεση υπέστησαν οι κλάδοι του Αυτοκινήτου και των Κατασκευών, καθώς και κλάδοι συναφών με την οικοδομική δραστηριότητα.

Παρ' όλα αυτά αρκετές πρόσφατες θετικές εξελίξεις με κύρια την έξοδο της Ελλάδας και της Πορτογαλίας στις Αγορές, μετά από πολλά χρόνια, μέσω διάθεσης Κρατικών τους Ομολόγων, στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για την έξοδο από την κρίση.

 

Στη κατεύθυνση αυτή, και λαμβάνοντας υπόψη και τα συνολικά αποτελέσματα του εταιρικού τομέα το 2013, βάσει των ισολογισμών που είναι καταχωρημένοι στη βάση δεδομένων της ICAP Group, προκύπτει μία αισθητή μείωση των ζημιών, την τελευταία διετία. Πιο συγκεκριμένα, οι συνολικές ζημίες περιορίστηκαν κατά 34% το 2012, ενώ και το 2013 (με βάση δείγμα σχεδόν 7.300 διαθέσιμων ισολογισμών) προκύπτει περαιτέρω μείωση των ζημιών κατά 52%.

Επιπλέον, αν ληφθεί υπόψη και η εντυπωσιακή άνοδος του Δείκτη οικονομικού κλίματος, όπως καταγράφεται στην έρευνα της ΕΑΣΕ/ICAP-CEO General Index το δεύτερο τρίμηνο του 2014, στις 156 μονάδες από 140 το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς και του δείκτη οικονομικού κλίματος του ΙΟΒΕ, μπορούμε να συμπεραίνουμε ότι η κατάσταση αρχίζει να εξομαλύνεται και να εμφανίζονται σταδιακά τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης».

 

Πηγή: http://www.tovima.gr...cle/?aid=619337

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Φανταζομαι με απορια το γραφει, ετσι?

 

Οι 16 κλάδοι της οικονομίας που άντεξαν στην κρίση. Πως έγινε αυτό?
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.