Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Άνοιξε και η Σήραγγα Τ3 Πλαταμώνας-Σκοτίνα


Engineer

Recommended Posts

Μπορείς να μου πεις τουλάχιστον πως βάζεις -1? 

Εσένα που μου έβαλες ρωτάω, γιατί από ότι κατλααβαίνω μέχρι εκεί φτάνεις ...

  • Upvote 1
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Σήμερα το πρωί, καθώς περίμενα να πάρω τον καφέ μου στο χέρι από κατάστημα του είδους, στην Ιπποκράτους, ένας συμπολίτης άφησε, με αλάρμ πάντα, το αυτοκίνητό του ακριβώς έξω από το κατάστημα (στην δεξιά λωρίδα) για να πάρει και αυτός τον καφέ του. Απέναντι ακριβώς, ένας "επαγγελματίας αυτοκινητιστής" είχε κάνει ακριβώς το ίδιο. Ο καθένας τους για "2 λεπτάκια". Το λεωφορείο δεν μπορούσε να περάσει, αλλά δεν ίδρωσε κανενός το αυτί. Άλλωστε, υπήρχαν και άλλοι πριν από αυτούς, και φυσικά θα ακολουθούσαν και άλλοι. Οι ίδιοι που πετάνε σκουπίδια στους δρόμους akakios, οι ίδιοι που αφού μπορούν να σε στιγματίσουν αρνητικά χωρίς να φέρουν το βάρος της γνώμης τους, το κάνουν. Μερικά χιλιόμετρα σήραγγας δεν ανεβάζουν το πολιτιστικό επίπεδο. Σε αυτή τη χώρα (μπορεί και σε άλλες) απλά αυξάνουν το κόστος χρήσης των δρόμων, διότι για να κατασκευαστούν αυτοί, έχουν υποσχεθεί πολλά και παραχωρήσει πολλά οι κρατικοί υπάλληλοι. Και ναι, το κόστος θα είναι περίπου όσο ένα φτηνό εισιτήριο αεροπορικό. Και επειδή το κράτος δεσμεύτηκε να κλείσει οποιοδήποτε αερολιμένα σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων από το Ελ. Βενιζέλος (για να μην χάνει λεφτά αυτό ή η Αττική οδός). Αν για εσωτερικές πτήσεις λειτουργούσε και το "παλιό", τότε όλοι θα πήγαιναν με το αεροπλάνο, λόγω φτηνών τελών αεροδρομίου. Αλλά, είπαμε, υπάρχει γενικότερο σχέδιο για τα έργα αυτής της χώρας, το οποίο υλοποιείται σταθερά. Δεν είναι αυτό που νομίζουμε, αλλά υπάρχει και υλοποιείται.

 

 

Και για να μην παρεξηγηθούμε akakios, δεν είμαι ούτε παλαίουρας ούτε θιασώτης θεωριών συνομωσίας. Αλλά, ρίξε μια ματιά στο μόλις χθες ψηφισμένο πολυνομοσχέδιο για να καταλάβεις πως λειτουργεί αυτό το κράτος.

Edited by terry
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το -1 μπαίνει πατώντας το κόκκινο βελάκι.

Εγώ σου έβαλα και στα 2 μηνύματα σου (δεν μετράω το #11) σε αυτό το νήμα -1 (όπως και κάποιος ακόμα) και κάποιος πάτησε το πράσινο βελάκι και σου έβαλε +1 και στα 2 μηνύματα.

 

Το μέχρι που φτάνω άσε να το ξέρω εγώ καλύτερα.

 

Σου έβαλα -1 για την ειρωνεία σου.

Ειρωνεύεσαι έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει τόσα πολλά σε αυτό το forum, γιατί ως "άσχετος" (αφού μάλλον κατά τη γνώμη σου ένα έργο υποδομής όπως μία σήραγγα αφορά μόνο εμάς τους ΠΜ και όχι κάθε οδηγό)

τόλμησε να σχολιάσει από τεχνικής άποψης (το ότι το έργο καθυστέρησε πρέπει να είσαι ΠΜ για να το πεις) ότι το έργο καθυστέρησε...

Link to comment
Share on other sites

Τουλαχιστον οφειλουμε να σεβομαστε τους συναδελφους που συμμετεχουν στο φορουμ και να μην γραφουμε απαξιωτικα και ειρωνικα μηνυματα.

Link to comment
Share on other sites

Και τους μη συναδέλφους όπως ο DIMITRISGM

τον οποίο ειρωνεύτηκε 2 φορές  ο akakios.

Για αυτόν τον λόγο τα -1 από εμένα προς αυτόν στα 2 μηνύματα του. (στην "ζωή" μου εδώ μέσα παίζει να έχω βάλει.... 5 αρνητικές μαζί με τις σημερινές...)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ ssouanis, αν είσαι πολιτικός μηχανικός λυπάμαι πολύ που είσαι συνάδελφός μου!

"Panagiotis" :αν δεν θέλεις τουλάχιστον έναν καλό, αξιοπρεπή και φτηνό αυτοκινητόδρομο, παρά βλέπεις μόνο "συνομωσία", μπορείς να χρησιμοποιείς το δρόμο σκοτώστρα της Κορίνθου-Πατρών για να πηγαίνεις στον προορισμό σου.

  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Κρύο ντους χρειάζεστε παλαίουρες ... παλαιοί ... και νέοι ...  για να ξεκολλήσετε από την αρνητικότητα, άσχετοι ... και σχετικοί .. , που σας αρέσουν τα τραγουδάκια ... !!!

Το κύριο θέμα, τώρα, αφού τελείωσε η φάση αυτή του έργου να ολοκληρωθεί και να δοθεί στην κυκλοφορία. Κατόπιν το κόστος κυκλοφορίας και παροχών υπηρεσιών να κρατηθεί σε κανονικά επίπεδα.

Ούτε να υπάρχει η εικόνα της δεκαετίας 80 και 90 με τα σκουπίδια σε όλη τη διαδρομή, κλπ ούτε να στοιχίζει σε διόδια το ταξίδι από Αθήνα σε Θεσσαλονίκη όσο ένα αεροπορικό εισιτήριο πρώτης θέσης και τελευταίας στιγμής.

Αν μπορείτε να το καταλάβετε καλώς ...

Να καταλάβουμε τι; Ότι το κόστος των διοδίων σήμερα είναι μεγάλο και ο κόσμος πάει από τους παράδρομους;

Θεωρείς πως θα μειωθεί;

Μα όλα αυτά είναι ήδη υπογεγραμμένα....

Ψάξε βρες την σύμβαση να δεις τι γράφει.

 

Σαφώς και είναι ένα έργο που αναβαθμίζει την ασφάλεια αλλά μόνο για αυτούς που μπορούν να αντέξουν το κόστος.

 

Και να ρωτήσω και κάτι άλλο; Γιατί δεν βάζει μόνο πλευρικά διόδια ώστε ο οδηγός να πληρώνει για τα χιλιόμετρα που διανύει αλλά κρατάει τα μετωπικά ώστε να πληρώνει για απόσταση που δεν διανύει; Τίμιο θα ήταν να έχει μετωπικά στα δύο άκρα και σε όλο το άλλο τμήμα πλευρικά.... Αλλά το μπακαγιόκο δεν θα φτάσει για τις τράπεζες.......

Link to comment
Share on other sites

Δεν επισήμανα να χρησιμοποιηθεί ποιοτικά και φτηνά; Ζητήστε το αλλά όχι του στυλ "Δεν πληρώνω" γιατί οι περισσότεροι από αυτούς είναι αυτοί που παρατάνε το αυτοκίνητό τους στη μέση του δρόμου για να φάνε την τυρόπιτά τους.

Μάλλον σας ενόχλησε που σας πρότεινα κρύο ντους, για αυτό το λόγο σας προτείνω τώρα ντους σε παγωμένη λίμνη.

Υ.Σ. τι είναι το "μπακαγιόκο"; Γιατί τουλάχιστον ξέρω τι είναι οι Ελληνικές Τράπεζες δυστυχώς κάθε μήνα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ ssouanis, αν είσαι πολιτικός μηχανικός λυπάμαι πολύ που είσαι συνάδελφός μου!

 

όχι δεν είμαι ΠΜ, το γράφω στο προφίλ μου από κόμπλεξ.

Και το - στο συγκεκριμένο μήνυμα ΔΕΝ το έβαλα εγώ, γιατί ποτέ δε θα έβαζα αρνητική για προσωπικό θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.