Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Θεώρηση βιβλιαρίου ενώ υπάρχουν οφειλές


akfo7

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους τους συναδέλφους,

 

Καταρχάς συγχωρέστε με αν έχει αναφερθεί σε άλλο Θέμα (topic) αυτό που πρόκειται να ρωτήσω αλλά από μια σύντομη αναζήτηση που έκανα δεν βρήκα κάτι παρόμοιο.

 

Έχω ακόμα το βιβλιάριο του ΤΣΜΕΔΕ το οποίο είναι αθεώρητο καθώς υπάρχουν κάποιες οφειλές για το διάστημα 2008-2010.

Με την λογική ότι από τότε πληρώνω κανονικά τις εισφορές μου μπορώ να προσκομίσω το βιβλιαρίο μου και να μου το θεωρήσουν ?

 

Επίσης αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει τι γίνεται με την περίπτωση που ένας μηχανικός είναι ΑΜΕΑ.

 

Θα το εκτιμούσα πάρα πολύ οποιαδήποτε απάντηση.

 

Ευχαριστώ,

 

Αριστοτέλης

Link to comment
Share on other sites

ΚΥΑ ΦΕΚ 1619 Β 19 Ιουνίου 2014

 

α) Οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή προέβησαν σε δήλωση αδράνειας εργασιών στη Δ.Ο.Υ. σύμφωνα με την ΠΟΛ 1102/14.7.2005 και δεν εμπίπτουν στις διατάξεις της παραγράφου 8 του άρθρου δευτέρου του ν.3845/2010 (Α΄ 65) ή συνεχίζουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα και δεν είναι ασφαλισμένοι σε άλλο φορέα καθώς, και β) οι ασφαλισμένοι του Τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων του ΕΤΑΑ, οι οποίοι έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στον ασφαλιστικό τους φορέα, δικαιούνται, οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη αυτών, παροχές ασθένειας σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ μέχρι 28/2/2015, εφόσον οι οφειλές τους αφορούν τα έτη 2011, 2012 και 2013, χωρίς να εξετάζεται η ασφαλιστική κατάσταση του 2014, και ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού φορολογητέου εισοδήματος για τα ανωτέρω έτη δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ.

Προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες των ασφαλιστικών φορέων να προβούν στη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας μέχρι 28/2/2015, για τον ίδιο τον ασφαλισμένο και τα προστατευόμενα μέλη αυτού, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαιτείται η υποβολή αίτησης και η προσκόμιση αντίγραφου εκκαθαριστικού σημειώματος για τα εισοδήματα των ετών 2011, 2012 και 2013.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες των ασφαλιστικών φορέων ελέγχουν τα δικαιολογητικά και αφού διαπιστώσουν ότι ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού φορολογητέου εισοδήματος των τριών (3) προηγουμένων ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των δώδεκα χιλιάδων ευρώ (12.000,00 €) και οι οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές έχουν δημιουργηθεί τα ίδια έτη, προβαίνουν στην χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας (θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας) μέχρι 28/2/2015 με την ένδειξη «άρθρο πρώτο υποπαράγραφος Α3 του ν. 4254/2014».

Σε περίπτωση ανακριβούς δήλωσης διακόπτεται άμεσα η ασφαλιστική ικανότητα και αναζητούνται οι τυχόν καταβληθείσες δαπάνες για ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Χρονιά πολλά σε ολους. Υπάρχει δυνατότητα να θωρησω τα βιβλιάρια της οικογένειας ενώ χρωστάω όλο το 2014? Θέλω να κάνω κάθε μήνα το εμβόλιο του μωρού. Υπάρχει κάποιος τροπος? Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Μονο αν κανεις διακανονισμό θεωρείς βιβλιάριο άνα μηνα άλλος τρόπος δεν υπαρχει

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλημέρα

Πήγα σήμερα σε ορθοπεδικό ο οποίος προσπάθησε να κάνει συνταγογράφηση ηλεκτρονικά και δεν του το επέτρεψε το σύστημα παρ΄όλο που πλήρωσα το β' εξάμηνο του 2014. Δεν θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί το σύστημα;

Edited by nerak
Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω το πρόβλημα να μην είναι ότι έχει ενημερωθεί το σύστημα με τα αναδρομικά... Από ό,τι είχα μάθει μέχρι κάποια στιγμή στο τέλος του χρόνου για τεχνικούς λόγους δεν είχαν περαστεί τα αναδρομικά στους μετά το 93, ενώ στους πριν τα είχαν περάσει. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι.

 

Σε κάθε περίπτωση, το ΕΤΑΑ έχει αποφασίσει ότι θα δίνεται ασφαλιστική ενημερότητα σε όσους χρωστάνε μόνο τα αναδρομικά, αλλά με την ιατροφαρμακευτική δεν ξέρω τί γίνεται.

 

Καλή η ηλεκτρονική εποχή, αλλά κάνει τη ζωή μας ακόμα πιο δύσκολη, αφού τώρα ούτε το σφράγισμα των βιβλιαρίων όσων χρωστάνε θα μπορεί να γίνεται με τον τρόπο που γινόταν μέχρι πέρσυ.

Link to comment
Share on other sites

Το έλυσα το μυστήριο. Από τα μεσα Οκτωβρίου πέρασα τα 10 έτη ασφάλισης και τα 35 έτη ηλικίας, οπότε υπάγομαι υποχρεωτικά στην ειδική προσαύξηση,

Κάτι για το οποίο ενημερώθηκα με γράμμα πριν από μια βδομάδα..

Με διαβεβαίωσε υπάλληλος του ΤΣΜΕΔΕ(τηλεφωνικά) ότι αφού πληρώσω το υπόλοιπο θα μπορεί να γίνεται συνταγογράφηση.

Πάντως συναδερφος που ρώτησε πριν από μερες στο ΤΣΜΕΔΕ για το τι ποσό είναι τα αναδρομικά, του είπαν ότι δεν ξέρουν.

Δεν τα έχουν τα ποσά..! Αυτά πήγαν στην εφορεία αλλά έχει παγώσει το θέμα γιατί περιμένουν απάντηση από το Συμβούλιο Επικρατείας.

Αυτή είναι απάντηση υπαλλήλου του ΤΣΜΕΔΕ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.