Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μηχανικός σε βιοτεχνια


jvas85

Recommended Posts

Καλησπερα,

Ενα συγγενικό μου πρόσωπο μου ζήτησε μηχανικό για τη βιοτεχνια του γιατί έχει πρόβλημα με τους ίππους. Κάποιος που γνωρίζει περι του θεματος μπορε να με οδηγησει παρακαλω;

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν με απατά η μνήμη μου, σε βιοτεχνίες (και εννοείται σε βιομηχανίες) πάνω απο 38 KW (κινήτηρια ισχύ) απαιτείται απο τη δ/νση ανάπτυξης να οριστεί υπεύθυνος μηχανικός επίβλεψης της ορθής (καλής) λειτουργίας του μηχανολογικού εξοπλισμού της επιχείρησης επι μονίμου βάσεως... κοινως να είναι εργαζόμενος (?) μηνιαίως στην επιχείρηση (μου δαφεύγει αυτή η λεπτομέρεια).

Link to comment
Share on other sites

Για να μπορεσω να προσληφθω (ας το πουμε ετσι), απαιτειται χρόνια προυπηρεσια από την κτηση του πτυχιου γιατι δυστυχως αν κ με 4 χρονια στην αγορια εργασια 1 μονο ετος εχω αποκτησει το πτυχιο μου.

Και παλι ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Αν πρόκειται να προσληφθείς ως μισθωτός δεν υπάρχει όριο κτησης πτυχίου, όμως επειδή είμαι σίγουρος οτι αν προσληφθείς μια απο τις αρμοδιοτητες που θα σου ανατεθούν θα ειναι αυτή του τεχνικού ασφαλείας, εκεί απαιτείται 2ετής κτήση πτυχίου.

Link to comment
Share on other sites

Εχεις δικιο συναδελφε..Σιγουρα με μπλοκακι..Γινονταν καποτε κατι σεμιναρια για να μειωνες το χρονο προυπηρεσιας στον 1 ετος αλλα εχουν σταματησει κ αυτα..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Στην κατηγορία αυτή ο τεχνικός ασφαλείας δεν πρέπει να είναι ελεύθερος επαγγελματίας και να αμείβεται με παροχή υπηρεσιών;

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι υποχρεωτικό και βέβαια εξαρτάται απο την δυναμικότητα (σε KW) της επιχείρησης.

 

Σ' αυτές τις περιπτώσεις οι εργοδοτες όταν προσλαμβανουν μηχανικό για να καλύπτει τις νομοθετικές υποχρεώσεις της επιχείρησης, αβλεπί του αναθέτουν και την αρμοδιότητα του  τεχνικού ασφαλείας, είτε είναι με μπλοκάκι είτε μισθωτος.

Link to comment
Share on other sites

Ξέρεις σε ποιες περιπτώσεις δεν είναι υποχρεωτικό; (παραγωγική δυνατότητα εταιρείας, εγκατεστημένη ισχύς κλπ)

Ρωτάω μήπως γλιτώσω το κατέβασμα στην Αθήνα (Σύλλογος Μηχανικών Τ.Α.) 

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Υποχρεωτικός είναι ο ΤΑ αν η επιχείρηση έχει προσλάβει έστω και ένα άτομο (εκτος εργοδότη) και ανεξάρτητα την κινητήρια ή θερμική ισχύ της επιχείρησης.

 

Αν όμως ξεπερνάει κάποια KW σε κινητήρια ή θερμική ισχύ (νομίζω πάνω απο 80 KW), τότε ο εργοδότης υποχρεούται σε πρόσληψη μισθωτού μηχανικού ως υπεύθυνου λειτουργίας της επιχείρησης και σ' αυτή τη περίπτωση ταυτόχρονα γίνεται ανάθεση και καθηκόντων Τ.Α.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.