Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Tέλος ο ΦΠΑ για 420.000 επιχειρήσεις και εργαζομένους με «μπλοκάκι» που έχουν τζίρο έως 10.000 ευρώ


Engineer

Recommended Posts

Ποσά είναι τα έξοδα μιας οικογένειας ανά μήνα;

Ποιας οικογένειας;

Με παιδί;

Ένα παιδί;

Τι ηλικια αυτου;

Με 2 ε.ε.;

Με 1 ε.ε. και έναν μισθωτό;

Ποσά ατομικά έξοδα έχει ο καθενας μας;

....

...

Πολλές παράμετροι για να είμαστε αφοριστικοι..

 

Αν και ξεφεύγουμε λίγο από το θέμα.

 

Προσωπικά το βλέπω ως εξής, για να μη χανόμαστε με διάφορες παραμέτρους, που περιπλέκουν άσκοπα τα πράγματα.

 

Το θέμα μας είναι πόσα θα πρέπει να σου μένουν στην τσέπη αποκλειστικά από το μηχανηλίκι, χωρίς άλλα εισοδήματα από χωράφια, διαμερίσματα κλπ, που σημαίνει ότι έχεις και άλλες πηγές εσόδων.

 

Το ατομικό όριο της φτώχειας για την Ελλάδα είναι τα 6000 €/έτος ή 500 €/μήνα, ενώ για οικογένεια με δύο παιδιά τα 12000 €/έτος ή 1000 €/μήνα.

 

Συνεπώς, αν θες να λες ότι ζεις από το μηχανηλίκι τότε θα πρέπει τουλάχιστον να σου αποδίδει καθαρά κέρδη, ας πούμε για το ατομικό, τουλάχιστον 1,5 με 2 φορές πάνω από το όριο της φτώχειας, για να λες ότι μπορείς να ζήσεις με αυτά τα λεφτά (τροφή, ρούχα, στέγη, διασκέδαση κλπ).

 

Όταν υπήρχε το αφορολόγητο των 12000 (που πρακτικά έφτανε στις 18000) μπορούσες να ζήσεις ικανοποιητικά, αν και πάλι με τζίρο 10000 € σαν επιχείρηση δεν έβγαινες και τότε.

 

Τώρα, με το 26% από το πρώτο ευρώ, θα πρέπει ουσιαστικά να διπλασιάσεις τον κύκλο εργασιών σου σε μια διαρκώς συρρικνούμενη οικονομία. Με λίγα λόγια έχει διπλασιαστεί το κόστος ζωής, ενώ το χρήμα μειώνεται.

 

Επιχείρηση με 10000 € τζίρο, μπορεί να σταθεί πολύ οριακά, μόνο αν φορολογείται με την κλίμακα των μισθωτών και σίγουρα βρίσκεσαι κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας.

 

Φυσικά δε μιλάω για "μαύρα" κλπ. Υποθέτω ότι δεν υπάρχουν κρυφά εισοδήματα.

Edited by ted78
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 46
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η επιχείρηση μπορεί να σταθεί με 10.000€ τζίρο, ο επιχειρηματίας όμως όχι.

 

Αν κάποιος επιχειρηματίας έχει πολλές επιχειρήσεις και κάποιες από αυτές έχουν πεσμένο τζίρο, τότε θα είναι ωφελημένος για τις επιχειρήσεις αυτές από την απαλλαγή ΦΠΑ και θα ζει με τα κέρδη από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του.

 

Είναι όμως αδύνατο να επιβιώσει ένας επιχειρηματίας μόνο από μια επιχείρηση με τζίρο <10000€.

Edited by sdim
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

για να συνεχίσω από τις πολύ σωστές σκέψεις του ted78 , είμαι μηχανικός από το 1992 και από τότε συνεχώς χρόνο με το χρόνο  αυξάνω το τσίρο μου , ενώ ακόμα και σήμερα ουσιαστικά φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που  είμαι στα ίδια με την προηγούμενη χρονιά Εχω ακριβώς τον ίδιο όγκο δουλειάς , διότι πάντα εγώ τον καθόριζα  ακόμα και τις εποχές που είχαμε πολλές δουλειές , έτσι ώστε να είμαι συνεπής και να μειώνω τις πιθανότητες λαθών , αφού ήθελα τα πάντα να τα ελέγχω και να τα δουλεύω αποκλειστικά εγώ αφήνοντας μη σημαντικές εργασίες σε άλλους όπως πχ τα φωτοαντίγραφα , εκτυπώσεις κλπ (που και αυτά τις περισσότερες φορές πάλι εγώ έκανα)

 

Τις δε αμοιβές μου δεν άλλαξα ποτέ και ήμουν σε ένα επίπεδο λογικό για τους πελάτες μου Από τα 21 χρόνια που εργαζόμουν , με αυτήν την λογική , ποτέ δεν άργησα τις υποχρεώσεις μου  (ΤΣΜΕΔΕ , ΦΠΑ , Φόρους κλπ) και ζούσα αξιοπρεπώς ίσως και λίγο παραπάνω από τον μέσο όρο των συμπολιτών μου Παράλληλα ακόμη και σήμερα είμαι υπόδειγμα πολίτη που δεν φοροδιαφεύγει σε σημείο βλακείας   Τώρα με την ίδια λογική , τον ίδιο όγκο εργασίας και τις ίδιες αμοιβές , δεν μπορώ να είμαι συνεπής σε τίποτα  Αρα είναι φανερό ότι δεν φταίω εγώ , αλλά οι πολιτικές και οι πολιτικοί  που διαχειρίζονταν τα έσοδα που έδινα όλα αυτά τα χρόνια ακόμα και αν δεχτώ ότι έχουμε μια παγκόσμια οικονομική κρίση  Γιατί είναι λογικό να υπάρχουν ανά κάποια χρόνια προβλήματα αλλά εδώ μιλάμε για την πλήρη ανατροπή της ζωή μας όταν μάλιστα αυτό που περιγράφω  δεν αφορά μόνο εμένα αλλά ένα πλήθος επαγγελματιών Και όταν ακόμα και σήμερα από την δουλειά μου δημιουργούνται θέσεις εργασίας και ανάπτυξη σε παραγωγικές δραστηριότητες 

 

Υσ και δεν έχω "λίπος¨γιατί πάντα πίστευα ότι το χρήμα δεν πρέπει να συσσωρεύεται άσκοπα αλλά να επενδύεται συνεχώς αφήνοντας παραγωγικό έργο και ευτυχώς δηλαδή γιατί ένας λόγος που έχω δουλειά είναι και αυτός Ελπίζω να συνεχίσω να λέω ότι έχω δίκιο για την άποψή μου αυτήν και τα επόμενα χρόνια 

Edited by GEORGE MICHEAL
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μπέρδεμα με το Φ.Π.Α , πάντως αν έχεις καμμια δεκαριά αυθαίρετα και μπεις στην  απαλλαγή,γλυτώνεις π.χ 300 Α.Π.Υ.Χ23%=69 ευρώ χ10 αυθαίρετα = 690 ευρώ ........,αν κόψεις τα Α.Π.Υ απο 1/1/12015 και μετά.........

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Χρόνια πολλά σε όλους!!!

Τι θα γίνει τελικά με την απαλλαγή από το ΦΠΑ βρε παιδιά? Το έχουν ήδη ψηφίσει με το άρθρ. 251 Ν.4281/2014 έτσι δεν είναι? Άρα έχουμε μέχρι τις 11.1.2015 για να κάνουμε αίτηση ή μήπως ανεστάλη η εφαρμογή του?

Edited by Meremeti
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.