Jump to content
 • Revit - Μαθήματα BIM
Roy_Hobbs

Ενημέρωση για το θέμα της αύξησης των εισφορών στην αρχική σελίδα του φόρουμ

  

113 members have voted

 1. 1. Ποια μορφή πιστεύετε ότι πρέπει να έχει η ενημέρωση για το θέμα της αύξησης των εισφορών στην αρχική σελίδα του φόρουμ?

  • Banner που να δηλώνει μόνο την αντίθεση των Μηχανικών στην αύξηση των εισφορών.
   2
  • Banner που να δηλώνει αντίθεση και να οδηγεί στη δήλωση συμμετοχής για προσφυγή ενάντια στην αύξηση των εισφορών.
   86
  • Banner που να δηλώνει αντίθεση και να οδηγεί σε νήμα συζήτησης πάνω στην αύξηση των εισφορών.
   31
  • Καμιά ενημέρωση στην αρχική σελίδα του φόρουμ για το θέμα της αύξησης των εισφορών.
   2


Recommended Posts

Η εξοντωτική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών αποτελεί κατά τη γνώμη μου το πιο σημαντικό πρόβλημα του κλάδου μας καθώς απειλείται η ίδια η επαγγελματική υπόσταση μεγάλης μερίδας συναδέλφων. Μέχρι 31/08 το σύνολο των συναδέλφων καλείται να πληρώσει υπέρογκες εισφορές οι οποίες μάλιστα θα αυξάνονται κάθε τρία χρόνια έως του ποσού των 6.000 ευρώ το εξάμηνο, ενώ προ των πυλών είναι και τα ειδοποιητήρια με τα αναδρομικά από το 2011 που ψηφίστηκε ο σχετικός μνημονιακός νόμος.

 

Θεωρώ ότι ένα ελεύθερο φόρουμ σαν το 'michanikos.gr' οφείλει να παρέχει σε όλα τα μέλη της κοινότητας των Μηχανικών την απαιτούμενη ενημέρωση για ένα τόσο κρίσιμο θέμα μέσω μιας μόνιμης καταχώρισης στην αρχική του σελίδα.

 

Ανοίγω αυτό το thread για να ακουστούν όλες οι απόψεις σχετικά με το αν απαιτείται ή όχι και ποια μορφή πρέπει να έχει η ενημέρωση για το θέμα της αύξησης των εισφορών στην αρχική σελίδα του φόρουμ.

Edited by Roy_Hobbs
 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συνάδελφε θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι έχουμε φθάσει σε τέτοιο τέλμα σαν κλάδος που με link και blog γίνεται προσπάθεια να αντιδράσουμε σαν μηχανικοί, στην απόπειρα για εξαφάνιση του μισού και πλέον κλάδου. Μια αντίδραση που κανονικά είναι δουλειά του συλλογικού οργάνου μας δηλαδή του ΤΕΕ. Το ΤΕΕ βέβαια από την πλευρά του κοφεύει για την όλη υπόθεση. Είναι δε τόσο παράξενη η συμπεριφορά του συμβουλίου του που παραπέμπει είτε σε συνείδηση αντιστοιχη της Μαρίας Αντουανέτας είτε σε χρηματισμό των μελών του από εξωγενείς παράγοντες...

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

πρωτο θεμα στο φορουμ.....πιεση στο ΤΕΕ να κινηθεί.............

να παρουν  τα μηνηματα  οι βουλευτες οι οποιοι εχουν πληρη αγνοια του θεματος....................

Share this post


Link to post
Share on other sites

ψαξτε στο ΦΒ για ανάλογα κινήματα μηχανικών οργανωθείτε και δικτυωθείτε. Θεμιτή και η ενημέρωση απο το φόρουμ αλλά αν δεν κατέβουμε στο δρόμο δεν θα γίνει τπτ. Ζούμε στη χειρότερη χούντα τυφλα να 'χει η 7ετία.

 • Upvote 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ποιο fb ρε φίλε; Έχουμε μία κοινότητα μηχανικών έτοιμη και θα πάμε αλλού να οργανωθούμε;

Copy paste του link με την προσφυγή, και αποστολή με e-mail σε δυο τρεις πέντε δέκα συναδέλφους, που δε μπαίνουν συχνά εδώ!

 

Ενημερώστε όσους μπορείτε!

 

Υ.Γ. Πάντως η οκνηρία των διαχειριστών, έχει αρχίσει να με προβληματίζει.

 • Upvote 4
 • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οκνηρία ως προς τι συνάδελφε?

Θεωρείς πως κάποιος απο τους διαχειριστές οφείλει να χρηστεί σημαιοφόρος της οποιασδήποτε προσπάθειας κουβεντιάζεται μέσα στο forum?

Προσωπική μου γνώμη είναι πως δεν χρειάζεται να υπάρχει κάποιο μόνιμο banner για το θέμα καθώς είναι ένα θέμα που συζητείται έντονα και πάντα έχει νέες δημοσιεύσεις άρα εκ των πραγμάτων είναι στις πρώτες θέσεις.

Δεν ξέρω τι παραπάνω θεωρείς πως οφείλει να κάνει η συντονιστική ομάδα, περαν του να συντονίζει και να εποπτεύει για την τήρηση των κανόνων συμμετοχής.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δημήτρη θα διαφωνήσω κάθετα για την αναγκαιότητα ενημέρωσης στην αρχική σελίδα του φόρουμ. Πρόκειται για ζήτημα που απειλεί με εξαφάνιση τον κλάδο των μηχανικών και δυστυχώς αρκετοί συνάδελφοι είναι ανενημέρωτοι. Η προθεσμία για την πρώτη αυξημένη δόση πλησιάζει και δε νομίζω ότι έχουμε την πολυτέλεια να αναμένουμε πότε κάποιος συνάδελφος θα ανεβάζει είδηση για το τσμεδε. Τις τελευταίες μέρες στην αρχική σελίδα έβλεπε κανείς για την αδειοδότηση των θεάτρων και τη χαρτογράφηση του βυθού!! Πάντως επειδή οι προσωπικές μας απόψεις είναι απλά προσωπικές πήρα την πρωτοβουλία να ανεβάσω την πιο πάνω ψηφοφορία.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πιστεύω αν ήθελαν να κάνουν κάτι οι διαχειριστές θα το είχαν κάνει.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σε πρώτη φάση πιστευω ότι κανένας δεν πρέπει να πληρώσει τις εισφορές με τις προσαυξήσεις αν δεν βγεί η αποφαση του ΣτΕ για την προσφυγη του ΤΕΕ,Αν το ΣτΕ βγαλει τις αυξήσεις συνταγματικές τότε πρέπει όλοι οι μηχανικοί να διαγραφούν απο ΤΕΕ ας μεινουν οι μηχανικοί του Μπόμπολα και του καθέ Μπόμπολα να παίρνουν τα έργα..Αν (που το βλέπω δύσκολο) οι αυξησεις κριθούν αντισυνταγματικές τότε όσοι τις πληρώσαν φάγαν την φόλα θα περιμένουν να πάρουν λεφτά πίσω...(χα,χα) ενω οι άλλοι θα πληρώσουν το ποσο προ κρίσης...Πιστεύω είναι θέμα στρατηγικής...ακομη και αυτοί που μπορούν να μην πληρώσουν γιατι θα φάνε την φόλα που φαγαν και οι συναδερφοι που ειχαν πληρώσει τις αυξημενες εισσφορές και περιμενουν να παρουν τα λεφτα τους πισω..Κανενας να μην πληρώσει..

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συγνώμη βρε παιδιά, αλλά αυτός που ψήφισε να μην υπάρχει καμία ενημέρωση, ο Σελλιανάκης είναι?? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.