Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τουρισμός: Πλώρη για 21 εκατομμύρια τουρίστες για το 2014


Engineer

Recommended Posts

Υπερκαλύπτεται ο στόχος των 19 εκατ. ξένων τουριστών για φέτος το καλοκαίρι,σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ, καθώς ήδη στο επτάμηνο καταγράφηκαν 1,15 εκατ. επιπλέον αεροπορικές αφίξεις στο εξωτερικό σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

 

Μάλιστα, σε συνδυασμό με τους τουρίστες από την κρουαζιέρα ο αριθμός αυτός ξεπερνά τους 21 εκατομμύρια τουρίστες.

 

Η ενίσχυση του τουρισμού σε σημείο που να ξεπερνάει τους στόχους των αναλυτών αποτελεί ιδιαίτερα θετικό στοιχείο καθώς ο συγκεκριμένος κλάδος αναλογεί στο 16% του ελληνικού ΑΕΠ και μάλιστα εκτιμάται ότι είχε καταλυτική επίδραση στην επιβράδυνση της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας το β' τρίμηνο του 2014, στο -0,2%, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ.

 

Σύμφωνα με έρευνα της McKinzey, η συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 21% έως το 2021 και να απασχολεί πάνω από 1 εκατ. εργαζόμενους από τους 660.000 που απασχολεί τώρα.

 

Σημειώνεται ότι το 2013 οι ξένοι τουρίστες ανήλθαν σε 17,9 εκατομμύρια ενώ οι συνολικές αφίξεις μαζί με την κρουαζιέρα ξεπέρασαν τα 20,1 εκατομμύρια.

 

Πηγή: http://www.ypodomes....τες-για-το-2014

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.