Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΣΠΜΕ Λέσβου: Απόφαση αποχής από τις εξετάσεις των ενεργειακών επιθεωρητών


ikaros13

Recommended Posts

Με δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Λέσβου, ανακοινώνει την απόφαση του για αποχή από τη διαδικασία εξετάσεων των υποψήφιων ενεργειακών επιθεωρητών.

 

Στο δελτίο τύπου, ο σύλλογος αναφέρει:

 

Συνάδελφοι,

 

Μετά από την προκήρυξη και την έναρξη της διενέργειας εξετάσεων πιστοποίησης μέσω του Τ.Ε.Ε. για την απόκτηση Άδειας Ενεργειακού Επιθεωρητή, και μετά από έντονους προβληματισμούς και διαμαρτυρίες συναδέλφων Πολιτικών Μηχανικών λάβαμε την απόφαση ως συμβούλιο Σ.Π.Μ.Ε. τοπικού παραρτήματος Λέσβου της αποχής από τις ανωτέρω εξετάσεις.

 

Θεωρούμε ότι η διενέργεια εξετάσεων πιστοποίησης σε τομείς που υφίστανται θεσμοθετημένα επαγγελματικά δικαιώματα, αποτελεί υποβάθμιση των εκπαιδευτικών τίτλων που έχουμε λάβει ως μηχανικοί. Πώς είναι δυνατόν ειδικότητες μηχανικών, κατεξοχήν συναφείς με το γνωστικό αντικείμενο, ενώ μπορούν να εκπονούν ενεργειακές μελέτες να υποχρεώνονται σε εξετάσεις προκειμένου να κάνουν μια ενεργειακή επιθεώρηση; Να θυμίσουμε ότι από τον Ιανουάριο του 2011 που εφαρμόζεται η έκδοση Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης στις αγοραπωλησίες και ενοικιάσεις ακινήτων, το "βάρος" της αγοράς ανέλαβε μικρή μερίδα συναδέλφων με αμφιλεγόμενη εμπειρία, ενώ στη παρούσα φάση όπου όλοι οι συνάδελφοι (παλιοί και νέοι) έχουν παρακολουθήσει τα υποχρεωτικά εκπαιδευτικά σεμινάρια επί πληρωμή, τίθεται θέμα εξετάσεων εισπρακτικού κατ' εμάς χαρακτήρα σε αυτή τη δύσκολη για πολλούς συναδέλφους οικονομική περίοδο. Το ενδιαφέρον για συνεχή επιμόρφωση και παροχής αναβαθμισμένων τεχνικών υπηρεσιών το έχουν αποδείξει οι συνάδελφοι μηχανικοί μέσα από τα σεμινάρια-συνέδρια-ημερίδες που κατά καιρούς διοργανώνει το περιφερειακό τμήμα του Τ.Ε.Ε. και το τοπικό παράρτημα του Σ.Π.Μ.Ε..

 

Αρνούμαστε να δεχθούμε τον εισπρακτικό σκοπό της όλης διαδικασίας με μόνο αντεπιχείρημα το διαχωρισμό "καλών και κακών" Ενεργειακών Επιθεωρητών όταν η ίδια η αγορά μπορεί να κάνει τον ανωτέρω διαχωρισμό αλλά και το Υπουργείο ΠΕ.Κ.Α. μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα με πραγματικό έλεγχο των υποβαλλόμενων ενεργειακών επιθεωρήσεων και εφαρμογή των ποινών που ο νομοθέτης προβλέπει αλλά ο ελεγκτικός μηχανισμός αδυνατεί να επιβάλει.

 

Τέλος θέλουμε να αναφέρουμε επί της ευκαιρίας τον εμπαιγμό από το Υπουργείο ΠΕ.Κ.Α. προς τους ασθενέστερους οικονομικά συναδέλφους, για τη μερική επιδότηση των υποχρεωτικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων εδώ και εννιά μήνες και ενώ έχουν καταβάλει το πλήρες ποσό αλλά και να επισημάνουμε το γεγονός ότι, παρά την ισχύουσα νομοθεσία, στην πράξη έχει ανασταλεί επ' αόριστον η υποχρέωση υποβολής Π.Ε.Α. στην περίπτωση ενοικίασης, με αποτέλεσμα να μειωθεί περισσότερο το ήδη ισχνό αντικείμενο εργασίας των ενεργειακών επιθεωρητών.

 

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου

 

Ο Πρόεδρος Διονύσιος Παναγόπουλος

Η Γενική Γραμματέας Στέλλα Σταυρινού

 

Πίνακας αποδεκτών:

  • Μέλη συλλόγου
  • ΤΕΕ Βορείου Αιγαίου
  • Βουλευτές Ν. Λέσβου
  • Τοπικά ΜΜΕ
  • Ιστοσελίδα www.b2green.gr
Πηγή: http://www.b2green.g...h.8Yb3tJV0.dpuf

 

Click here to view the είδηση

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά τα λένε.Όσο περισσότεροι σύλλογοι (είτε Π.Μ είτε Μ.Μ είτε οποιασδήποτε άλλης ειδικότητας) αντιδρούν τόσο το καλύτερο λέω εγώ.
+1 λοιπόν (στο ΣΠΜΕ Λέσβου αλλά και στο συμβάζελο ikaro13 που ανέβασε την είδηση... ;) )

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Είναι από τις λίγες ανακοινώσεις συλλόγων κλπ που είναι to the point και φαίνεται οτι έχει γραφεί από άτομα που γνωρίζουν τη πιάτσα. Εύγε !

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.