Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις για την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου


Engineer

Recommended Posts

Από καλοκαίρι σε χειμώνα κι από χειμώνα σε καλοκαίρι πάει η περίφημη ανάπλαση του φαληρικού όρμου, η οποία, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, θα έπρεπε να ολοκληρωθεί πριν περατωθούν η νέα Εθνική Λυρική Σκηνή και η νέα Εθνική Βιβλιοθήκη που κατασκευάζονται στην περιοχή με δωρεά μισού δις. ευρώ από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

 

 

Παρά τις πανηγυρικές ανακοινώσεις και τις εξίσου πανηγυρικές συνεδριάσεις των συναρμόδιων υπουργών στο Μέγαρο Μαξίμου, η ημερομηνία δημοπράτησης του έργου παραμένει άγνωστη.

 

Ουδείς πιστεύει τις εξαγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες θα δημοπρατηθεί τον προσεχή Οκτώβριο, αφού τα ίδια έλεγαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος και για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου (έπρεπε να έχει δημοπρατηθεί από πέρυσι...).

 

Έτσι, έπειτα από τρία χρόνια σχεδιασμού, επανασχεδιασμού και ανακοινώσεων, το έργο της ανάπλασης του Φαλήρου παραμένει στον αέρα.

 

Σύμφωνα με την τελευταία έκδοση των κυβερνητικών σχεδίων, η ολοκληρωμένη ανάπλαση του φαληρικού μετώπου, σε σχέδια του αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο (που σχεδίασε την υπό κατασκευή νέα Εθνική Λυρική Σκηνή), περιλαμβάνει μητροπολιτικό πάρκο έκτασης περίπου 600 στρεμμάτων, το οποίο θα συνδέει την πρωτεύουσα με το θαλάσσιο μέτωπο της, και σειρά άλλων παρεμβάσεων, με το συνολικό ύψος της επένδυσης να φτάνει τα 230.000.000 ευρώ.

 

Για να προχωρήσει η δημοπράτηση πρέπει το έργο να ενταχθεί στο επόμενο ΕΣΠΑ και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), πράγμα δύσκολο να συμβεί έως το τέλος του έτους.

 

Πηγή: http://technews-gree...ml#.U_syAPl_tnY

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.