Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υφιστάμενη οικοδομική άδεια σε μη άρτιο αγροτεμάχιο


!GEORGE!

Recommended Posts

Το οικόπεδο έγινε με αντιπαροχή. Ο μηχανικός δεν μέτρησε το οικόπεδο, θεώρησε σωστό το τοπογραφικό που είχε στα  χέρια του. Ξεκίνησαν οι εργασίες και όταν έκανε χάραξη το κατάλαβε άλλα επειδή είχαν δώσει λεφτά, έκανε τα στραβά μάτια και έφερε πιο κοντά τα δύο κτίρια μέσα στο οικόπεδο, κρατώντας τις αποστάσεις Δ.

Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση, θεωρώ ότι θα βγει κάποια διευκρίνιση, δεν γίνεται τόσες κατοικίες και άτομα που αγόρασαν ενώ δεν ήξεραν να έχουν πρόβλημα?

 Πολύ ωραίος αυτός ο μηχανικός που πρώτα έβγαλε την άδεια θεωρώντας ενα τοπογραφικό παλιό σωστό....

και μετά είδε στην χάραξη ότι υπάρχει πρόβλημα..

να σκίσει το πτυχίο του μπροστά στον πελάτη του...

 

με όλα αυτά που διάβασα ξανασυμπεραίνω το εξής: βγαίνουν με όλους αυτούς τους νόμους και τις προδιαγραφές (που είναι σωστές) όλες οι πρόχειρες δουλειές που κάνανε οι παλαιοί μηχανικοί και όλοι αυτοί που βγάλανε ΚΑΚΩΣ ψωμί από αυτό το επάγγελμα. Δυστυχώς, όμως όλοι αυτοί οι κλόουν αφήσαν και ασχημες περγαμηνές για όλους τους υπόλοιπους που σπούδασαν σε σωστά πανεπιστήμια και θέλαν να κάνουν σωστά τη δουλειά. Για αυτό και τον μηχανικό δεν τον σεβάστηκε ποτέ ο ιδιώτης..

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Σε γεωτεμάχιο 2000,20 τ.μ. εκτός οικισμού έχει εκδοθεί άδεια διόροφης κατοικίας, στην οποία έγιναν κάποιες αυθαιρεσίες (ξεμπάζωμα υπογείου, κλείσιμο Η/Χ κλπ).

Σε αυτοψία διαπίστωσα ότι οι πλευρικές αποστάσεις είναι εμφανώς μικρότερες σε σχέση με την άδεια από όλες τις πλευρές, πράγμα το οποίο με έκανε να υποψιαστώ ότι η επιφάνεια του γηπέδου είναι μικρότερη από αυτή που φαίνεται στην άδεια.

Ύστερα από δική μου πρωτοβουλία, «χτύπησα» με το όργανο τα όρια και το εμβαδό του γεωτεμαχίου βγήκε κοντά στα 1200 τ.μ. .Αυτό σημαίνει ότι το γήπεδο είναι ΜΗ άρτιο και οικοδομήσιμο.

 

Στην τροποποίηση του παραρτήματος Α’ του 4178/13, που έγινε στις 14/01/2014, αναφέρει στις διευκρινίσεις ότι:

 

Στο σύστημα επιλέγουμε ότι δεν υπάρχει οικοδομική άδεια αν υπάρχει οικοδομική άδεια όμως το οικόπεδο/γήπεδο δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, αποκλειστικά για τις υπερβάσεις σε σχέση με τα εγκεκριμένα σχέδια.

 

Ερώτηση 1η :

Εφόσον ο νόμος δε μας υποχρεώνει να κάνουμε τοπογραφική αποτύπωση, πως εφαρμόζεται η παραπάνω διάταξη?Πως μπορεί κάποιος να ξέρει αν το γεωτεμάχιο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο ή μη?

 

Ερώτηση 2η :

Εγώ που έκανα τη μέτρηση και βρήκα ότι το γήπεδο είναι 1200 τ.μ. , ανεβάζω τοπογραφικό στο σύστημα?Οι ιδιοκτήτες νομικά έχουν κάθε δικαίωμα να μου πουν ότι δε μου ζήτησαν να το συντάξω. Τη μέτρηση την έκανα αυτοβούλως.

 

Ερώτηση 3η :

Επιλέγοντας ΟΧΙ στο πεδίο της οικοδομικής άδειας για τις υπερβάσεις σε σχέση με τα εγκεκριμένα μεγέθη, οι αυθαιρεσίες γίνονται κατηγορίας 5, αλλιώς δε γίνεται η υπαγωγή.

Η λογική του νομοθέτη ήταν να αυξηθεί το πρόστιμο για τις υπερβάσεις αυτές, δεν αναφέρει πουθενά όμως ότι σε κατοικία ΜΕ άδεια όπου οι υπερβάσεις είναι εντός των πλαισιών της κατηγορίας 4, ως προς τα ποσοστά υπέρβασης, θα τις εντάξουμε στην 5η κατηγορία.

Πως το διαχειριζόμαστε αυτό στο σύστημα κατά τη γνώμη σας?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εισαι σε λαθος κατηγορία θεμάτων.Σε παρακαλώ επανέλαβε το ερωτημα στην κατηγορια του 4178.

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Καλησπέρα, σε γήπεδο με παλιά άδεια που τα κτίσματα βρίσκονται στα μπετά, με καταπάτηση χρόνων μέρος του γηπέδου από γείτονα (περίφραξη), βγήκε μη άρτιο. Σε τέτοια περίπτωση μπορεί να βγει νέα άδεια; Τι μπορεί να γίνει;

Edited by Architect90
Link to comment
Share on other sites

θα διεκδικησει τα καταπατημενα στα δικαστηρια

απλο

[η αδεια δεν αποτελει τιτλο κυριοτητας, αποτελει απλά ενα "προκριμα" για τις δικαστικες διαμαχες]

 

[και μακρυα απο τους γκραδες...]

 

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν και συμβόλαια σύστασης. Και αν ειναι πάνω απο 20ετία χωρίς να έχει γίνει κίνηση διεκδίκησης;; 

Edited by Architect90
Link to comment
Share on other sites

με 20 χρονια να εχει καταπατημενο/περιφραγμενο  ο διπλανος το δικο σου και να μην μιλησεις

μαλλον χανουμε απο τα αποδυτηρια:-(

υγ

και εάν και ο διπλανος ειναι και αυτος "στο οριο" - οπως και εμεις- δλδ δεν θα μπορει να χτισει χωρις την καταπατημενη λωριδα

η ΥΔΟΜ θα κανει το πιο απλο.

Θα αναστειλει τις δυο αδειες μεχρι να αποφασισουν τα δικαστηρια για την Ωραία λωριδα...

 

Edited by dimitris GM
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.