Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΥΠΑΝ: Εντολή για Άμεση Διενέργεια Ελέγχων στα Βενζινάδικα Αττικής και Θεσσαλονίκης


Engineer

Recommended Posts

Εντολή για άμεση διενέργεια ελέγχων στα πρατήρια καυσίμων σχετικά με την εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος εισροών- εκροών έδωσε η ηγεσία του ΥΠΑΝ στις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

Οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν σε Αττική και Θεσσαλονίκη καθώς, όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της εγκατάστασης των συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών τα πρατήρια υγρών καυσίμων των περιοχών αυτών είχαν διορία το αργότερο μέχρι τις 27 Αυγούστου για να λειτουργήσουν τα σχετικά συστήματα.

 

Θα ακολουθήσουν έλεγχοι στις περιφερειακές ενότητες Λάρισας, Αχαΐας, Ηρακλείου, Μαγνησίας και Ιωαννίνων και στην υπόλοιπη χώρα.

 

Στις περιπτώσεις που διαπιστωθεί αποθήκευση, διακίνηση ή εμπορία υγρών καυσίμων, μέσω δεξαμενών ή αντλιών πρατηρίων υγρών καυσίμων, που δεν συνδέονται με σύστημα εισροών εκροών, ή που το σύστημα εισροών εκροών δεν έχει εγκατασταθεί, πέραν των προβλεπόμενων ποινικών κυρώσεων, επιβάλλεται στον εκμεταλλευτή του πρατηρίου διοικητικό πρόστιμο 50.000 ευρώ και αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του πρατηρίου υγρών καυσίμων.

 

Εξάλλου, εφόσον διαπιστωθεί συνυπαιτιότητα καθ’ οιονδήποτε τρόπο από πλευράς του εγκαταστάτη στη διάπραξη των ανωτέρω παραβάσεων, επιβάλλεται και σε αυτόν αυτοτελώς το ανωτέρω διοικητικό πρόστιμο, πέραν των προβλεπόμενων ποινικών κυρώσεων.

 

Πηγή: http://www.energia.g...sp?art_id=84764

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Πριν λίγες μέρες γέμισα το ρεζερβουαρ μου σε ένα ελεύθερο πρατήριο, ήταν 1 η ώρα τα ξημερώματα. Υποψιάζομαι ότι ο πρατηριούχος τελικά εκείνη την ώρα δεν σέρβιρε καύσιμα αλλά λάσπη. Μετά από μια μέρα έπαθε βλάβη η αντλία καυσίμων, άλλαξα αντλία αλλά λίγο έλειψε να κάψω και την δεύτερη αφού το σύστημα είχε μπουκώσει και χρειάστηκε να ξαναμπώ συνεργείο για να καθαρίσουν τα σωληνάκια και το φίλτρο. Δεν είναι λογικό ο βενζινάς να πουλάει τόσο καύσιμο όσο αγοράζει; Αν το σύστημα αυτό που περιγράφει το άρθρο το διασφαλίζει αυτό, τότε νομίζω πως θα είναι προς το συμφέρον του καταναλωτή.

Link to comment
Share on other sites

εχετε δει ποση αποκλιση επιτρεπει το συστημα? ακομα και αυτη θα εκμεταλλευτουν

 

- απο βενζινά αυτο....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.