Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Σε στάση πληρωμών έχουν προχωρήσει ορισμένα επιμελητήρια


Engineer

Recommended Posts

Σε στάση πληρωμών έχουν προχωρήσει ορισμένα επιμελητήρια, υπό το βάρος της ύφεσης και της συρρίκνωσης της επιχειρηματικότητας, όπως αναφέρεται σε ψήφισμα σημερινής ημερίδας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του επιμελητηρίου Αρκαδίας με θέμα: «Το μετέωρο βήμα των Επιμελητηρίων».

 

Στο ψήφισμα υπενθυμίζεται ότι από την 1/1/2015, αίρεται η υποχρεωτικότητα της εγγραφής στα Επιμελητήρια, και αυτό εκτιμάται ότι θα φέρει πλήθος αρνητικών συνεπειών και προβλημάτων, όπως και ότι τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου.

 

Ως ρεαλιστική λύση αναφέρεται στο ψήφισμα που υπογράφουν 32 επιμελητήρια, η τουλάχιστον τριετής παράταση της εφαρμογής της άρσης της υποχρεωτικότητας της εγγραφής, καθώς δεν έχει ετοιμαστεί από την Πολιτεία το πλαίσιο της «επόμενης μέρας».

 

Απαιτείται σειρά παρεμβάσεων και νομοθετικών ρυθμίσεων, για να μην καταστραφεί ολοσχερώς ο επιχειρηματικός κόσμος, επισημαίνεται.

 

Πηγή: http://news.in.gr/ec...?aid=1231343123

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Λογικά θα πάρει λίγο χρόνο η διαδικασία αποσύνδεσης του ΤΕΕ με το ΤΣΜΕΔΕ ώστε να μπορείς να διαγραφείς από το ΤΕΕ χωρίς να διαγραφείς από το ΤΣΜΕΔΕ .

 

Από την στιγμή που δεν θα είναι υποχρεωτική η εγγραφή, δεν νομίζω να μπορούν να υποχρεώσουν τα υφιστάμενα μέλη να παραμείνουν εγγεγραμμένα.

 

Είναι μια καλή ευκαιρία να αρχίσουν τα επιμελητήρια να γίνονται χρήσιμα. Έχουν επαναπαυτεί στην βεβαιότητα των εσόδων από τα μέλη που δεν προσφέρουν καθόλου στους απαραίτητους τομείς.

 

- δεν προστατεύουν τα μέλη τους από τον αθέμιτο ανταγωνισμό

- δεν κάνουν ελέγχους στην αγορά για λαθρομηχανικούς

- δεν κάνουν ελέγχους στα τεχνικά έργα για την ύπαρξη αρμόδιου μηχανικού

- δεν κάνουν διασταυρώσεις με την εφορία σχετικά με το ποιος μηχανικός έχει όντως κάνει έναρξη στην εφορία ή όχι (μπορεί κάποιος να κλείσει τα βιβλία του στην εφορία και να συνεχίσει να έχει πρόσβαση στο σύστημα για τακτοποιήσεις, ΠΕΑ, κτλ).

- δεν πιέζουν την πολιτεία για εξορθολογισμό των νόμων.

- καθυστερούν την υλοποίηση προβλεπόμενων έργων. Ενδεικτικά το ΤΕΕ δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει τις εργασίες που εντάσσονται στις αρμοδιότητές του για την ηλεκτρονική ταυτότητα κτηρίων και την ηλεκτρονική πολεοδομία.

- το ΤΕΕ δεν έχει κάνει καμία ουσιαστική κίνηση κατά του taxis για την μη απαίτηση των ΠΕΑ στις νέες μισθώσεις κτηρίων άνω των 50τ.μ. παρά τις απαιτήσεις της νομοθεσίας.

- το εμπορικό επιμελητήριο δεν έχει κάνει ουσιαστικές κινήσεις για την διασύνδεση και την προώθηση των μελών του.

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

αλλο επαγγελματικα επιμελητηρια , αλλο ΤΕΕ ,και επιστημονικα επιμελητηρια.....

 

αλλο ,να ανοίξεις γυραδικο,μπουγατσατσιδικο και να πληρωνεις υποχρεωτικα ένα επιμελητηριο, και αλλο μηχανικος...

σε ολες τις χωρες υπαρχει κατι αντιστοιχο.....

Link to comment
Share on other sites

Πάντως τα επιμελητήρια δεν έκαναν κάποια μείωση του ποσού των συνδρομών που απαιτούν από τα μέλη τους . Οι πρόεδροι των επιμελητηρίων λάβροι ζητούν πχ μείωση των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία επικαλούμενοι την οικονομική κρίση , αλλά στο δικό τους μαγαζί δεν κάνουν μειώσεις  (εστω και συμβολικές).

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Να με συγχωρέσετε, αλλά δεν πιστεύω ότι θα μας αφήσουν ποτέ να φύγουμε από το ΤΣΜΕΔΕ...Είμαστε υποχρεωμένοι να πκηρώνουμε τις γενιές που μας οδήγησαν στην καταστροφή.

 

Χωρίς τα λεφτά μας, όλα τα "παιδάκια" της μεταπολίτευσης δε θα έχουν να φάνε...

 

Και νομίζω ότι όποιος πιστέψει ότι θα μειωθούν ποτέ οι εισφορές είναι τουλάχιστον αφελής...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Άρθρο της καθημερινής (03.04.2014):

 

"Προς κατάργηση η υποχρεωτική εγγραφή στα επιμελητήρια"

http://www.kathimerini.gr/761020/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/pros-katarghsh--h-ypoxrewtikh-eggrafh--sta-epimelhthria

Link to comment
Share on other sites

Εμένα μου φτάνει να σταματήσουν να ζητάνε ενημερότητα στις πάγιες εισφορές. Για τις υπόλοιπες έτσι κι αλλιώς καταθέτεις την απόδειξη στην ΥΔΟΜ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.