Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

AllPlan της Nemetschek


Recommended Posts

το archicad ειναι ενα πιο απλο allplan, κατι που ειναι καλο. απλο οχι απο αποψη δυνατοτητων αλλα φιλοσοφιας και ευκολιας εκμαθησης - βεβαια αμα καταπιαστεις με το archicad εχεις και δυο χιλιαδες ανθρωπους να σε βοηθησουν, εχεις και χιλια βιντεακια στο γιουτιουμπ, εχεις και ενα εκατομμυριο ιστοσελιδες με σχολια, αποριες και βοηθεια.

 

στο allplan να μην πω τι εχεις καλυτερα....

 

απορω που πληρωνεις ρε φιλε τα γκαγκστερικα συμβολαια συντηρησης, οταν εμαθα οτι ο αντιπροσωπος εβαλε στο παιχνιδι την civil εβαλα τα γελια και ειπα "κυλησε ο τετζερης και βρηκε το καπακι"...... θα μου πεις πληρωσες τα τρελα λεφτα να το παρεις και το λυπασαι, σε καταλαβαινω.

 

μην ασχολησε και πολυ ομως, ειναι προδιαγεγραμμενη η πορεια του προγραμματος, θα φροντισει το service και βεβαια η ...φιλικη του τιμη. κριμα γιατι το προγραμμα ειναι καταπληκτικο παντως.

 

Συναδελφε οι εισαγωγες στην Ελλαδα ειναι δυο...

Η μια ειναι οπως τα ειπες..

Η αλλη ειναι μια χαρα...

 

Τωρα η τιμη, δεν ειναι καθολου εξωπραγματικη...

Μιλαμε για κοντα στα 3000-3500Ε για την εκδοση Engineer που εχει την εξτρα δυνατοτητα για σχεδιασμο ξυλοτυπων, μεταλλικων κτλ... Η αρχιτεκτονικη εκδοση ειναι πιο φτηνη... Το archicad δεν ξερω τι τιμη εχει..

Το συμβολαιο συντηρησης ειναι περιπου στο 18% της τιμης αγορας...

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή η έκδοση engineering περιέχει όλες τις δυνατότητες και τα εργαλεία της architecture; Μπορείς δηλαδή και αρχιτεκτονικά και ξυλότυπο να τα κάνεις από το ίδιο μοντέλο στο ίδιο πρόγραμμα; Καλό ακούγεται.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

γεια σας και απο μενα!!! Χρησιμοποιω και εγω το allplan εδω και μια 5ετια. ειναι πολυ καλο αν και κατα διαστηματα τρωει κολληματα....

εχει δει κανεις το 2011????????

 

terry και συ απο χανια? χρησιμοποιεις το allplan ετσι??? Επιτελους!!! νομιζα οτι ημουν η μονη στα χανια...

Link to comment
Share on other sites

Δεν το χρησιμοποιω...

 

Εχεις την ελληνικη εκδοση??

Την architecrure???

Ποσο κοστιζει...??

 

Μερικες αποριες που δεν μου εχουν λυθει...

Link to comment
Share on other sites

Κριμα και χαρηκα... δεν το εχω αγορασει ακομα.

Τωρα χρησιμοποιω την ελληνικη εκδοση, δεν εχω ιδιαιτερα προβληματα γιατι ηδη ξερω τις εντολες απο την αγγλικη, οποτε μου ειναι ευκολο .

Τιμη δεν θυμαμαι

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου συνάδελφε,

Μέχρι να βγει η ελληνική έκδοση (η όποια υπολογίζετε από την Alldesign Hellas πριν 20/01/2011) μου στάλθηκε η αγγλική version, πέρα από την επιτάχυνση της απεικόνισης και κάποια παράθυρα διαλόγου που αναθεωρηθήκαν και τυποποιήθηκαν (όπως το module Facades=Προσόψεις η το παράθυρο επιλογών που επιτέλους συγκεντρώνει όλα τα διαφορά παράθυρα ρυθμίσεων που υπάρχουν μέσα στο Allplan) δεν μπορώ να πω ότι είδα κάτι συγκλονιστικό. Αυτές οι βελτιώσεις αφορούν πιο πολύ το νέο χρηστή, ο οποίος θα μπορέσει πολύ πιο εύκολα να μάθει το Allplan.

Για τους έμπειρους χρήστες μόνο τρία πράγματα έχουν ενδιαφέρον

- H σύγχρονη απεικόνιση της έκθεσης οπού πλέον ο χρήστης μπορεί εύκολα να τροποποιήσει ρυθμίσεις όπως γραμματοσειρά, χρώμα, πάχη, ύψος και πλάτος γραμμών ή ακόμα και να ενσωματώσει το εταιρικό του logo!!

 

- Η έκδοση 2011 υποστηρίζει περισσότερους από 50 τύπους αρχείων τους (DXF,DWG,DGN,C4D,3DS…..και αρχείων STL και SKP = με αυτούς τους τύπους αρχείων, μπορούν να παραχθούν 3D μοντέλα με τη χρήση 3D εκτυπωτών ή να μεταφερθούν αρχεία SketchUp έτσι με αυτό το τρόπο μπορούμε από το Internet να κατεβάσουμε και να εμπλουτίσουμε την βιβλιοθήκη του Allplan

 

- Το Allplan 2011 παρέχει πρακτικά απεριόριστες δυνατότητες για σχεδιασμό κιγκλιδωμάτων, φρακτών

Link to comment
Share on other sites

ωραια μακαρι να τα εχουν διορθωσει, γιατι ας πουμε αυτο με τα καγκελα ηταν πολυ σπαστικο στη χρηση.

Ερωτηση : εσας οταν εχετε ανοιχτα πολλα αρχεια σας χανει το μοντελο??

Link to comment
Share on other sites

ΟΧΙ,

αυτό μπορεί να συμβεί για τέσσερεις λόγους:

 

- Όταν εισάγουμε ένα αρχείο DXF η DWG, καλό είναι να επιλέξουμε όλη την κάτοψη και να την μεταφέρουμε στο απόλυτο σημείο του Allplan, πληκτρολογώντας σαν τιμή το μηδέν (θα το βρεις στην γραμμή διαλόγου η οποία βρίσκετε κάτω)

 

- Μπορεί να χρειάζεται να αυξήσεις την μνήμη των αρχείων μέσα από το “docsize” του Service

 

- Θα πρέπει απλός να αναβαθμίσεις το hardware (κάρτα γραφικών η μνήμη)

 

- Εάν κάποιος χρησιμοποιεί την έκδοση crack, αυτές οι εκδόσεις είναι πολύ επικίνδυνες διότι όχι μονό μπορεί να μην σου δείχνει το 3D μοντέλο στο παράθυρο κίνησης αλλά μπορεί και στα καλά καθούμενα να μην μπορείς να ανοίξεις ένα αρχείο η μια ολόκληρη μελέτη!!!

 

Στην δίκια σου περίπτωση και εφόσον ενδιαφερθείς στο μέλλον να αποκτήσεις την έκδοση 2011 η οποία έχει παρά πολλές απαιτήσεις από πλευράς κάρτα γραφικών και μνήμη … πιστεύω πως θα ήταν καλό να έκανες μια αναβάθμιση στο hardware σου.

Link to comment
Share on other sites

Τα εχω κανει ολα αυτα... και το μηχανιμα ειναι καινουργιο και η καρτα γραφικων αρκετα καλη. δεν το κανει σε ολα τα project ομως. Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι το παθαινει πιο συχνα οταν εχω διαφορετικα επιπεδα στα αρχεια που ανοιγω. Για πχ αν εχω υπογειο απο το -3 μεχρι το 0. Και το ανοιξω συγχρονως με τον οροφο που εχει επιπεδα 0 με 3μ. Τοτε χανει το μοντελο. Αν κλεισω το προγραμμα και το ξανανοιξω το εμφανιζει μια χαρα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.