Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ηλικία - τετραγωνικά - θέρμανση κλπ. O «χάρτης» των ελληνικών κατοικιών από την ΕΛΣΤΑΤ


Engineer

Recommended Posts

Στα 6.384.353 ανέρχονταν συνολικά οι κατοικίες στην Ελλάδα σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής κατοικιών που διεξήχθη το 2011 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Εξ' αυτών οι 6.371.901 είναι κανονικές (δηλαδή μπορούν να χρησιμοποιηθούν) κατοικίες (ποσοστό 99,8%) και οι 12.452 μη κανονικές (π.χ. καλύβες, βάρκες κλπ) κατοικίες (ποσοστό 0,2%).

 

Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει το 65,7% των κανονικών κατοικιών είναι κατοικούμενες και το 35,3% κενές, ενώ οι περισσότερες βρίσκονται στις περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Το μεγαλύτερο ποσοστό των κανονικών κατοικιών (22,6%) κατασκευάστηκε την περίοδο 1971 – 1980, ενώ το 44,7% του συνόλου των κατοικιών βρίσκεται σε πολυκατοικίες.

 

Επίσης, οι περισσότερες κατοικίες είναι μεταξύ 60-79 τετραγωνικών μέτρων (1.573.911 κατοικίες) και μεταξύ 80-99 τετραγωνικών μέτρων (1.494.508). Παράλληλα, οι περισσότερες κατοικίες (2.429.591) έχουν 3 δωμάτια, ενώ κατά μέσο όρο αντιστοιχούν 34,6 τετραγωνικά μέτρα ανά κάτοικο. Να σημειωθεί ότι το 60% έχει κεντρική αυτόνομη θέρμανση και το 17,5% κεντρική μη αυτόνομη θέρμανση.

 

Δείτε τα πλήρη στοιχεία εδώ: http://www.statistic...011_01_F_GR.pdf

 

Πηγή: http://www.b2green.g...h.1KXK8tAx.dpuf

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Το 35% των κατοικιών είναι κενές ενώ υπάρχουν άνθρωποι άστεγοι...

 

Από αυτές σίγουρα ένα μεγάλο κομμάτι είναι νεόδμητες οικοδομές οι οποίες ''κάθονται'' την ώρα που χιλιάδες κόσμος ζει σε οικοδομές παλιές, κατασκευασμένες πριν τον αντισεισμικό με ότι κι αν σημαίνει αυτό...

 

Αυτά τα δύο συμπυκνώνουν τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην οικοδομή.

Είναι παγκόσμια φαινόμενα - όχι τοπικά - και δείχνουν ότι η γενική οικονομική ανάπτυξη και η ευμάρεια για τα λαϊκά στρώματα (εμείς, εσείς και τα παιδιά μας δηλαδή, μην μεγαλοπιάνεστε κάποιοι) στον καπιταλισμό δεν συμπορεύονται...

  • Upvote 2
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή, με 6.371.901 "κανονικές" κατοικίες, πόσες περίπου δηλώσεις 4178 πρέπει να υποβληθούν;;;;;

 

Ερώτηση προς κάθε ενδιαφερόμενο.....

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Γιά να την βγώ στους λαικισμούς , έχουμε 1 κατοικία , ανά 1,5 'Ελληνα κάθε ηλικίας , συμπεριλαμβανομένων και των νηπίων και των βρεφών .

 

Προφανώς όμως στις κατοικίες περιλαμβάνονται και πολλές που είναι σε κακή κατάσταση στα χωριά .

Link to comment
Share on other sites

κατοικίες υπάρχουν

λεφτά δεν υπάρχουν

κατοικίες ρευστοποιούνται μέσω ΕΝΦΙΑ

αλλά πάνω απ' όλα υπάρχουν στατιστικές και απογραφές που δείχνουν ότι κατοικίες με <40 τμ μπορούν να έχουν 5 δωμάτια (μικρό δείγμα θα μου πείτε αλλά.. υπάρχουν) ή κατοικίες >100 τμ 1 δωμάτιο (κοντά 1,5 εκατομμύριο τέτοιες)

..

στις τελευταίες δυσκολεύεσαι να χτυπήσεις το κεφάλι στον τοίχο...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Όσο πρόχειρα και να έγιναν οι μετρήσεις, είναι γεγονός ότι τα κατά κεφαλήν ακίνητα είναι πολλά και μεγάλα και ακριβές κατασκευές και συχνά σε λάθος μέρος. Εννοώ ότι γονείς έχτισαν σπίτια για τα παιδιά τους και τα παιδιά λόγω εργασίας πήγαν να ζήσουν αλλού και το σπίτι τους έμεινε αμανάτι.. Να μια ακόμα εξήγηση πολλών κενών κτιρίων.

 

Έχω την εντύπωση ότι αυτοί που χάλασαν πολλά λεφτά σε καινούρια σπίτια είχαν μικρότερη οικονομική άνεση από όσους προτίμησαν να μείνουν στα παλιά. Ίσως επειδή οι πιο ευκατάστατοι είχαν ήδη καλά σπίτια και δεν είχε νόημα να τα εκποιήσουν πριν εξαντλήσουν τα ωφέλιμα έτη τους. Οπότε ο συνδυασμός πολυτελές σπίτι - άφραγκος και υπερχρεωμένος ιδιοκτήτης είναι ακόμα πιο εκρηκτικός.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.