Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υποχρέωση ανάρτησης τιμοκαταλόγου από επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών


gapidianak

Recommended Posts

Οι επιχειρήσεις που εκμισθώνουν και γενικά παρέχουν κάθε μορφή υπηρεσίας προς τους πελάτες τους υποχρεούνται να έχουν αναρτήσει σε εμφανές  σημείο τιμοκατάλογο με την αμοιβή ανά παρεχόμενη υπηρεσία.

 

Σε περίπτωση μικτής επιχείρησης δηλαδή επιχείρησης που πέρα των άλλων δραστηριοτήτων παρέχει και υπηρεσίες, τα ως άνω ισχύουν για τις δραστηριότητες των παρεχόμενων υπηρεσιών.

 

Τέλος σε υπηρεσίες που εκ των προτέρων δεν μπορεί να υπολογιστεί η τελική αμοιβή (π.χ. λόγω χρήσης υλικών, παράδειγμα ηλεκτρολογικές εργασίες μετά υλικών), πρέπει πριν την παροχή της υπηρεσίας να παρασχεθεί και η υπηρεσία εκτίμησης.  Δηλαδή να κατατεθεί (κατά την άποψή μας γραπτά ),  πριν την έναρξη των εργασιών εκτίμηση κόστους – τελικής αμοιβής.

 

Ειδική αναφορά  κάνει ο νόμος για ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια, παιδικοί σταθμοί, επιχειρήσεις στάθμευσης κλπ, για τις οποίες πέρα των ως άνω θέτει επιπλέον υποχρεώσεις.

 

ΚΥΡΩΣΕΙΣ: Σε περίπτωση μη τήρησης της υποχρέωσης αυτής το διοικητικό πρόστιμο ανέρχεται στις 2.000,00 ευρώ, το οποίο διπλασιάζεται σε περίπτωση υποτροπής.

 

Από ποιο νόμο – απόφαση προβλέπεται η υποχρέωση ανάρτησης τιμοκαταλόγου σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών;

Η υποχρέωση αυτή καταγράφεται στην απόφαση με Αρ. πρωτ. Α2-718/28-7-2014 (ενότητα 7.1, άρθρο 85), όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 2090/31-7-2014 του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

 

Για να δείτε την απόφαση Αρ. πρωτ. Α2-718/28-7-2014, πατήστε εδώ.

 

Συνάδελφοι, έχετε υπ'όψην το παραπάνω;

 

Πηγή: http://www.texnologistiki.com/site/lows/forologika/item/361-upoxreosi-anartisis-timokatalogou-apo-epixeiriseis-paroxis

Link to comment
Share on other sites

Αυτό έχει εκδοθεί με βάση τον Ν.4177/2013 (και κυρίως το άρθρο 4). Δεν εφαρμόζεται σε επιστημονικές υπηρεσίες που προβλέπονται στο άρθρο 48, παρ. 1 του Ν.2238/1994 (αυτό έλειπε!).

 

Επομένως, όσοι έχετε στο γραφείο σας τιμοκατάλογο(!!!) ή ταμπελίτσα που γράφει "Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει κτλ.", κάντε τη χάρη στον εαυτό σας να τα πετάξετε και μην κάνετε εκπτώσεις που ξεφτιλίζουν την επιστημονική-επαγγελματική ιδιότητά σας.

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά τι τιμοκατάλογο καφετέρια έχουμε? Σιγά μην τα θέλει και σε αγγλικά. Δηλαδή θα πρέπει να βάλω έξω από το σπίτι μου ταμπελίτσα?  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

....  απορω πως εχουμε τοση ηλιοφανεια στην Ελλαδα, αφου η ...... παει συννεφο με δαυτους ....

 

άσχετο (?) --> Τι να πει και ο κακομοίρης ο σκίουρος από το Ice Age που σε 4 ταινίες κυνηγάει το βελανίδι του;

Edited by georgegaleos
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, το ΦΕΚ 2090Β που αναφέρεις βγήκε κατ' εξουσιοδότηση του άρθρου 4 του Ν. 4177 και είναι η κωδικοποίηση των Κανόνων Δ.Ι.Ε.Π.Π.Υ. Ο Ν. 4177 ορίζει στο 1ο του άρθρο σε ποιες δραστηριότητες αναφέρεται.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.