Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μεγάλη μείωση απόδοσης φωτοβολταΐκού


Mmichalis

Recommended Posts

Γνωρίζεις τι όργανο πρέπει να έχει ο ηλεκτρολόγος ώστε να εντοπίσει τα προβληματικά πανέλα ; 

 

όπως έχω ήδη αναφέρει σε προηγούμενα ποστ, επιστημονικά αλλά και στην "πιάτσα", μετρήσεις με φορητά όργανα ελέγχου φ/β πάνελ τα οποία κοστίζουν τουλάχιστον 5-6.000€, κάτω από πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, μπορούν να αποτελέσουν ενδείξεις, και όχι αποδείξεις για τις περισσότερες κατασκευάστριες εταιρίες (σύμφωνα με τις εγγυήσεις που δίνουν)....

 

Άρα, "απλός" ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης είναι σχεδόν αδύνατο να έχει τέτοιο όργανο... με αμπερόμετρο και βολτόμετρο δεν θα βρείτε άκρη, γιατί δεν θα είναι μέτρηση υπό φορτίο...

 

Τέλος, φοβάμαι, πως αν πρόκειται για την ίδια παρτίδα - παλλέτα (πράγμα σχεδόν βέβαιο), σχετικά σύντομα θα παρουσιάσουν και τα υπόλοιπα πάνελ θέμα...

εκτός και αν τα προβληματικά παρουσιάζουν μειωμένη απόδοση λόγω ζημιών που υπέστησαν κατά την μεταφορά - τοποθέση ή κακόβουλης ενέργειας ή καιρικών συνθηκών (χαλάζι κτλ), δλδ μικρο-κρακ στις κυψέλες που με το πέρασμα του χρόνου έγινε "αποκόλληση".

Δυστυχώς, σε αυτή την περίπτωση τα κρακ δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι ούτε με IR test (θερμοκάμερα), παρά μόνο με EL test.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 55
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Λοιπόν επανέρχομαι και επισυνάπτω την διαστασιολόγηση του φ/β με sunny design. Το inverter  "ξυπναει" στα 125V. H συνδεσμολογία δείχνει ότι αν δεν υπήρχε πρόβλημα στα πανέλα το ιinverter θα δούλευε μία χαρα. Η τάση που παρουσίαζει το sting με τα 8 πανέλα μας επιβεβαιώνει πλεον ότι έχει προβληματικά πανέλα.

 

Renesola.pdf

Edited by akaliak
Link to comment
Share on other sites

μια επισήμανση μόνο...

 

από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του SUNNY BOY 5000TL-21

 

Ελάχιστη τάση εισόδου / Τάση έναρξης τροφοδοσίας  125 V / 150 V

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας! Πανελ S-energy 235 pc8..πτωση αποδοσης 35% σε ενα χρονο σε 10αρι στα Χανια...δεν εβγαλα ακρη με την εταιρια.ειναι γελοιοι..ηδη εχω δρομολογησει αλλαγη με solar frontier..μακρια απο πανελ S-energy και αλλες στεγες εχουν προβλημα με τα συγκεκριμενα πανελ στα Χανια.

Link to comment
Share on other sites

δεν εβγαλα ακρη με την εταιρια.

 

μας λες τι ενέργειες έκανες?

 

η εγγύηση είναι...

http://www.s-energy.co.kr/fcdata/category/SEP-0720-01_Limited_Warranty_(Linear)_Eng_Rev.1.0_clean(1).pdf

 

SECTION B. παράγραφος 4

 

SECTION C. παράγραφος 2.5

 

έκανες μετρήσεις και με τι όργανο ?

Edited by astrah
Link to comment
Share on other sites

Επειδη διαβασα και τις απαντησεις των υπολοιπων μην προτρεχετε γιατι μπορει τα πανελ να μην εχουν προβλημα .σχετικα με τα οργανα που αναφερε καποιος δεν χρειαζετε ειδικο οργανο για τις μετρησεις.οποτε δες σε πρωτη φαση τα ερωτηματα απαντησε και θα σου πω την αποψη μου

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Επειδη διαβασα και τις απαντησεις των υπολοιπων μην προτρεχετε γιατι μπορει τα πανελ να μην εχουν προβλημα . Οπότε τι λες να έχει πρόβλημα???

σχετικα με τα οργανα που αναφερε καποιος δεν χρειαζετε ειδικο οργανο για τις μετρησεις. Εσύ πως κάνεις τον έλεγχο - μετρήσεις??????

οποτε δες σε πρωτη φαση τα ερωτηματα απαντησε και θα σου πω την αποψη μου

Link to comment
Share on other sites

Καταρχην δεν ειμαι ηλεκτρολογος..εφερα μια εταιρια που εχει φτιαξει πανω απο 100 παρκα σε ολη την Ελλαδα και μετρησαν ενα ενα τα πανελ,ημουν μπροστα,αλλο εβγαζε 200w αλλο 80w αλλο 110w..το ειπα σε αυτον που τα αγορασα μιλησε με την s-energy και του ειπαν οτι πρεπει να στειλουμε ολα τα πανελ πισω με δικα μας εξοδα..συν ποσο καιρο θα μεινει χωρις λειτουργια χανεις αλλα χρηματα εκει..

Link to comment
Share on other sites

γιάννη διάβασες την  εγγύηση??? λέει ότι τα μεταφορικά τα πληρώνει η S-energy SECTION C. παράγραφος 3.1 (τουλάχιστον των καινούργιων)

 

σχεδόν 2 πάλεττες πάνελ, δεν κοστίζει η μεταφορά πάνω από 500€....

 

θεωρώ ότι είναι κρίμα να χάσεις έτσι 7-8 χιλιάρικα.... τουλάχιστον, πάρε τα πάνελ αντικατάστασης και ή "σπρώχτα" ή κράτησέ τα για το μέλλον...

 

 

Βέβαια, να σου πω την αλήθεια, διατηρώ μια επιφύλαξη ως προς τις ενέργειες του πωλητή σου.... έδωσε μετρήσεις....? και τι μετρήσεις???? :confused:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.