Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ενιαίο Θεσμικό πλαίσιο Ασφαλισμένων


JoannaTom

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι, γνωρίζει κάποιος εάν ισχύουν τα λεγόμενα για τη νέα Νομοθεσία ενιαίου φορέα ασφάλισης εργαζομένων όπως αναφέρει το άρθρο στα ΝΕΑ :   http://www.e-radio.gr/blog/post.asp?uid=28980 ? Εάν ισχύει αυτό ενδεχομένως να καταργηθεί ο παραλογισμός που ισχύει αυτή τη στιγμή με το καθεστώς του ΤΕΕ - ΤΣΜΕΔΕ και οι άνεργοι συνάδελφοι να μη βιαστούν να εξοφλήσουν τις εισφορές τους διότι το άρθρο αναφέρει ότι η ενοποίηση θα ξεκινήσει το 2015.

Link to comment
Share on other sites

Tο θέμα είναι αν κάποιος έχει περιουσιακό στοιχείο πχ ένα διαμέρισμα που του έκαναν γονική παροχή, τότε λόγω ΚΕΑΟ κινδυνεύει με κατάσχεση για χρέος άνω των 5.000 ευρώ. 

Ο παραλογισμός του ΤΣΜΕΔΕ δυστυχώς συνεχίζεται, αφού απτόητοι μας φεσώνουν τις νέες αυξημένες εισφορές από το μεσοπρόθεσμο του 2011 και δε βλέπω να έχει σταματημό το όλο θέμα. 

Link to comment
Share on other sites

Ενδεχομένως να προσπαθήσουν να μας πάρουν ότι προλάβουν μέχρι να ισχύσει (αν ισχύσει) η Νομοθεσία αυτή. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι για ποιο λόγο οι αιρετοί του επαγγέλματος μας δεν έχουν φτιάξει ως τώρα ένα οργανωμένο αίτημα για να τεθεί επίσημα στη Βουλή και να αλλάξει αυτή η ασύλληπτη οπισθοδρομική και αντικοινωνική Νομοθεσία που ισχύει μόνο για τους Μηχανικούς, εκτός αν έχει ήδη γίνει και μου διαφεύγει. Όταν είχα μπει ταμείο ανεργίας μου είχαν δηλώσει ρητά στο ΤΣΜΕΔΕ ότι το ποσό που θα παίρνω θα πρέπει να το δίνω για τις εισφορές τους, σαν να είναι το πιο αυτονόητο πράγμα. Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν και δεν αντιδρά κανείς. Μἀλλον περισσότερο βολεύονται από την κατάσταση αυτή

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μην βιάζεστε. Ακόμα δεν έχει πει κανένας πως θα γίνει η ενοποίηση.

Θα γίνει ένα ταμείο με πλήρη συγχώνευση των τωρινών ταμείων ή θα γίνει ένα "υπερταμείο" που θα διαχειρίζεται τα τωρινά ταμεία;

 

Ας μην ξεχνάμε πως ο ΕΤΑΑ είναι θεωρητικά συνέννωση τριών ταμείων (Ταμείο Νομικών, ΤΣΜΕΔΕ και ΤΣΑΥ) αλλά στην πράξη είναι απλά ένας φορέας παραπάνω, δηλαδή μια παραπάνω βαθμίδα γραφειοκρατίας. 

 

Δεν έχω δει μηχανικό να εξυπηρετείται από τα γραφεία του ταμείου νομικών ούτε δικηγόρο να πηγαίνει στο ΤΣΜΕΔΕ για να πάρει ασφαλιστική ενημερότητα. Μόνο τα αποθεματικά συγχωνεύτηκαν για να τα φάνε, κατά τα άλλα λειτουργούν ακόμα σαν τρία ανεξάρτητα ταμεία.

 

Όποιος έχει την δυνατότητα έστω και με στερήσεις να πληρώσει το ΤΣΜΕΔΕ, θα το πληρώσει καθώς δεν πρόκειται να διαγραφεί το χρέος ούτε οι τόκοι.

Αυτή την στιγμή όσοι είμαστε άνω των 35 και άνω 10ετίας πληρώνουμε υποχρεωτικά 2540€/εξάμηνο. 2 εξάμηνα να μείνουν απλήρωτα και το χρέος πάει στο ΚΕΑΟ και αρχίζουν οι κατασχέσεις.

Αν μαζευτεί το χρέος 2 εξαμήνων δεν μαζεύεται μετά με τίποτα.

Αν κάποιος δεν μπορεί να πληρώσει τα 500€ τον μήνα (από 1/1/2015) θα μπορεί μετά να πληρώσει τα 1000€;

Link to comment
Share on other sites

Έχετε δει καμία απόφαση κατασχέσεων επαγγελματία μέσω ΚΕΑΟ η ειναι σαν τον Γκοτζίλα για εκφοβισμό; Δεν πιστεύω με την καμία οτι θα πάρουν τα σπίτια των μισών μηχανικών και δεν ξέρω ποσών άλλων επαγγελματιών. Δεν γίνονται αυτα..

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

sdim το ποσό που πληρώνεις ανά εξάμηνο μου φαίνεται αστρονομικό και τρομακτικό.. ήδη μου φαίνονταν πολλά τα 300 το μήνα που χρειαζόταν να πληρώσω όταν έμεινα για λίγο άνεργη. Απλά όταν διάβασα το άρθρο είχα μια ελπίδα ότι θα υπάρξει μια λογική πλέον στο θέμα αυτό, γιατί αν συνεχιστεί έτσι τότε πραγματικά ο κλάδος μας θα εξοντωθεί.

ikaros13 συμφωνώ αλλά κάποιος δεν το ρισκάρει όμως να τα χάσει όλα ξαφνικά, γι'αυτό και ίσως θα γίνονται μαζικές διαγραφές σιγά σιγά. Και έτσι απλά σκίζουμε τα πτυχία μας, πολύ ωραία

Link to comment
Share on other sites

Το ποσό αυτό το πληρώνουμε όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί άνω δεκαετίας και άνω των 35 ετών που ανήκουμε στους "νέους ασφαλισμένους"(από το 1993 και μετά).

http://www.tsmede.gr/Portals/0/Entypa/Asfalisi/eisfores/20130416%20-%20%CE%95%CE%9B%CE%95%CE%A5%CE%98%CE%95%CE%A1%CE%9F%CE%99%20%CE%95%CE%A0%CE%91%CE%93%CE%93%CE%95%CE%9B%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%95%CE%A3%20%20%CE%A7%CE%A9%CE%A1%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%91%20%CE%9C%CE%95%20%CE%A4%CE%9F%20%CE%9D%CE%95%CE%9F%20%CE%A0%CE%91%CE%9B%CE%91%CE%99%CE%9F%20%CE%91%CE%A3%CE%A6%CE%91%CE%9B%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9F%206.3.13.pdf

423.11€/μήνα , 2535,66€/εξάμηνο, 5077.32€/έτος.

 

Τον Ιανουάριο του 2015 ανεβαίνει στα 500€ περίπου τον μήνα και ανά τριετία αυξάνεται και άλλο μέχρι τα 1140€ περίπου ( λεπτομέρειες στο σχετικό θέμα ).

 

Με συμφέρει να γίνει ένα ταμείο για όλους. Το αποθεματικό έτσι και αλλιώς θα το φάνε, τουλάχιστον ας πληρώνω λιγότερα, αν ενοποιηθούν τα ταμεία θεωρώ απίθανο το να πληρώνουμε διαφορετικές εισφορές οι ελεύθεροι επαγγελματίες ανά κλάδο.

 

 

@ikaros13

Προς το παρόν τα χρέη μεταβιβάζονται στο ΚΕΑΟ και αυτό αναλαμβάνει αρχικά την ενημέρωση των οφειλετών.

Στην συνέχεια θα κινηθεί δικαστικά για την διεκδίκηση των οφειλών είτε σε χρήμα είτε σε είδος.

Αν ο οφειλέτης δεν πληρώσει σύντομα το χρέος τότε το ΚΕΑΟ θα πάει μέσω δικηγόρου για κατάσχεση η οποία είναι χρονοβόρα διαδικασία επειδή περνάει από δικαστήριο.

Τα δικαστήρια κάνουν μερικά χρόνια για να τελεσιδικήσουν.

Συνεπώς σε μερικά χρόνια θα αρχίσουμε να μαθαίνουμε για τυχόν κατασχέσεις για χρέη στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία.

 

Και τότε όμως λίγα θα μάθουμε. Κανένας ελεύθερος επαγγελματίας δεν θα επιτρέπει να διαρρεύσει πως χρωστάει επειδή αυτό θα σημαίνει πως θα κλείσει την άλλη μέρα την επιχείρησή του.

Δεν θα του δίνει κανένας προκαταβολή ούτε θα δέχεται επιταγή από φόβο μήπως χάσει τα λεφτά του.

 

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει τώρα στο "εξοικονόμηση κατ'οίκον". Έχει τύχει σε πελάτη μου να κατασχεθεί η προκαταβολή του προγράμματος επειδή το συνεργείο είχε οφειλές προς το δημόσιο. Απ'ότι ακούω το φαινόμενο είναι συχνό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.