Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μηχάνημα εντοπισμού οπλισμού (θέση - διάμετρος)


panos

Recommended Posts

Πολύ σωστός!

 

Συμφωνώ ότι σε τέτοιες δουλειές η πείρα (επιλογή θέσης μέτρησης, αξιολόγηση των αποτελεσμάτων κτλ) στο αντικείμενο είναι προαπαιτούμενη, συμφωνώ και για τις διερευνητικές τομές οι οποίες σε περίπτωση καλής χρήσης του ανιχνευτή πιστεύω ότι μπορούν σημαντικά να περιοριστούν.

 

Όσον αφορά στους ξυλοτύπους, δυστυχώς δεν είναι πάντα διαθέσιμοι. Η έρευνα συνεχίζεται με συλλογή στοιχείων και σωστή αξιολόγηση.

 

Επειδή σαν επένδυση την δεδομένη στιγμή μας προβληματίζει και η πιο απλή αγορά και εγώ δεν σου κρύβω ότι είμαι υπό σκέψη και μάλλον θα προτιμήσω κάτι πιο οικονομικό. Χωρίς να θέλω να θεωρηθεί διαφήμιση, ποιά η γνώμη σου για αυτό;

 

http://www.etools.gr/ergaleia-metrhshs/bosch-epaggelmatika/wallscanner-d-tect-150-gbh-2400-bosch-anixneuths-pistoleto.html

 

Εννοείται ότι η άποψεις σου στο ευρύτερο αντικείμενο είναι πάντα αξιοσέβαστες!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 51
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

 

Για να κάνει 700 και να υπάρχουν εργαλεία με 12k κάτι σημαίνει έτσι δεν είναι; Δες

από τη μέση και μετά ότι δεν βγάζει διάμετρο και αποστάσεις και σύγκρινε με το demonstration του προϊοντος
(δυστυχώς δεν ξέρω σλάβικες γλώσσες). Προσωπικά το θεωρώ ρίσκο, το έχω δουλέψει μέσω ηλεκτρολόγου που ήθελε να εντοπίζει καλώδια με ρεύμα, εκεί έκανε δουλειά.
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Eπ!

 

Οι σλάβοι μας (ή τους) την χάλασαν τη δουλειά....

 

Ευχαριστώ και πάλι!

 

 

edit: Αυτός το έβαλε σε hollow block mode και κάτι ανίχνευσε, ίσως ήταν σε μεγάλο βάθος....

Edited by Athan
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Απ' ότι βλέπω στο video, όταν η ένδειξη αναβοσβήνει σημαίνει ότι από κάτω έχει βρει καλώδιο. Λογικά γι αυτό δεν βγάζει διάμετρο, απόσταση κλπ, καθώς είναι ρυθμισμένο και σε hollow mode για τοίχο.

 

Τώρα όσο αφορά τις αποδόσεις του σε σκυρόδεμα, ας μας πει κάποιος συνάδελφος που το έχει δοκιμάσει...

Edited by Bic_T
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, εγώ το πήρα και το δοκίμασα ήδη σε κτήριο που - ευτυχώς- υπήρχε και μελέτη. Σε υποστυλώματα και δοκούς μην έχετε μεγάλες προσδοκίες. Σε τσέρκια και πλάκες δουλέυει καλά. Θέλει δουλειά με σύνεση. Π.χ. βρήκα τα 2 κολονοσίδερα στις γωνίες του υποστυλώματος με σκάψιμο και σκανάρισα να δω αν έχει και στο μέσο προτού σκάψω .... Γενικά μου ήταν πολύ χρήσιμο. Ηρθε και με δώρο ένα κομπρεσεράκι και ένα δράπανο τυπου B&D και σε χαμηλότερη τιμή. Ψαξτε το...

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Αν μιλάς για το Bosch το έχω και είναι απογοήτευση, δέν κάνει για εντοπισμό οπλισμού στο βαθμό που χρειάζεσαι για κάποια αποτίμηση.Αν και το πήρα πρίν κάνει αύξηση η μποσ 30% (τότε 560 ευρώ, τώρα 800) θα σου έλεγ να δείς τής Kolectric MC8020, η τιμή αν κάνεις ενδοκοινοτική αγορά είναι στα 1500 ευρώ και τής elcometer ΗΜ331 half-cell και rebar locator/size  στα 2100.Το ΦΠΑ το γλιτώνεις

Link to comment
Share on other sites

Half cell σήμερα στην Ελλάδα πωλούνται κοντά στα 200Ε. 

Link to comment
Share on other sites

αυτο δεν είναι half-cell 200 ευρώ έχει ένα σκασμό πράγματα.Είναι στι ίδιο επίπεδο με το proceq στη μισή τιμή.Απο όσο ξέρω τα Half-cell είναι πάνω απο 2500 στην ελλάδα

 

Καλό μήνα σε όλους, το ξέχασα.

 

Χρήστο αυτό που μου έδειξες κάνει για οικοδομικά, απλά θα πρέπει να γράφεις με το χεράκι και να κάνεις τη στατιστική ανάλυση μόνο σου.Της elcometer κρατάει 200,000 μετρήσεις, κάνει αυτόματα κάναβο , στατιστική ανάλυση....σύνδεση με πρόγραμμα για εκτύπωση μελέτης.Φυσικά υπάρχουν και καλύτερα μηχανήματα όπως κάποια Δανέζικα, απλά το κόστος φτάνει στα 11,000.Συνεπώς με το βρετανικό καλύπτεις και οπλισμό και διάβρωση(πιθανότητα).

Το Hilti σε σύγκριση με το profometer είναι στα ίδια ,συνεπώς για καλύτερη ανάλυση και οικονομικότερη λύση σε σχέση με το HILTI θα προτιμούσα το profometer scan log με κόστος 6000.Συμφωνώ βέβαια με το τον kostassid οτι η επένδυση σε ακριβό ανιχνευτή δέν είναι και ότι καλύτερο,γι'αυτο το λόγο και προτείνω το MC8020 με το οποίο έχω τίς καλύτερες εντυπώσεις ακόμα και σε σκανάρισμα πάνω σε σοβά.Στη Ελλάδα το πουλάνε 2600 +ΦΠΑ και στην υπόλοιπη ευρώπη 1500 επειδή είναι σε προσφορά απο την εταιρία.

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

η αποψή μου είναι οτι εαν δεν χρειάζεται μελέτη και τα 200Ε κάνουν την δουλειά. Εαν χρειάζεται μελέτη τότε θες LPR και εδω τα νούμερα πονάνε.

Link to comment
Share on other sites

Αφού τα ξέρεις, σίγουρα για σοβαρές μελέτες θέλεις και αντίστοιχο εξοπλισμό. Οκ, αν αγορασεις και ένα Ohmmcorr θα είσαι σε πολύ καλά επίπεδα.

Η μ@@@ είναι οτι όλοι στην Ελλάδα έχουν βαρέσει τίς τιμές.Αν δείς πόσο αγοράζει ο Ελβετός τα ίδια μηχανήματα.........

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.