Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η φούσκα της οικοδομής στην Ελλάδα και άλλες τερατολογίες


BAS

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 37
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συμφωνώ συνάδελφε bnn7 . Οπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει λέει η παροιμία και στον χώρο της οικοδομής οι κοκκόροι ήταν πάμπολλοι .

Link to comment
Share on other sites

Συνεχίζεται το ξεκαθάρισμα του σκηνικού

 

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231348468

 

 

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη λήψη υποχρεωτικών ή προαιρετικών μέτρων για εξοικονόμηση ενέργειας τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν:

1. Φόρους στην ενέργεια ή στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2), οι οποίοι οδηγούν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά την τελική χρήση.

2. Μέσα χρηματοδότησης ή φορολογικά κίνητρα που οδηγούν στην εφαρμογή ενεργειακά αποδοτικής τεχνολογίας ή τεχνικών και έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά την τελική χρήση.

3. Κανονισμούς ή εθελοντικές συμφωνίες που οδηγούν στην εφαρμογή ενεργειακά αποδοτικής τεχνολογίας ή τεχνικών και έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά την τελική χρήση.

4. Πρότυπα και κανόνες που αποσκοπούν στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των προϊόντων και των υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των κτιρίων και των οχημάτων.

5. Καθεστώτα ενεργειακής επισήμανσης.

6. Κατάρτιση και εκπαίδευση.

Τέλος, για τα κτίρια προβλέπεται ότι το ΥΠΕΚΑ θα εκπονήσει έκθεση μακροπρόθεσμης στρατηγικής για την κινητοποίηση επενδύσεων όσον αφορά την ανακαίνιση του εθνικού κτιριακού αποθέματος (κατοικίες και εμπορικά κτίρια, δημόσια και ιδιωτικά), η οποία θα υποβληθεί στην ΕΕ έως το τέλος του 2014.

Η έκθεση θα πρέπει να περιλαμβάνει πολιτικές και μέτρα για την τόνωση οικονομικώς αποδοτικών ριζικών ανακαινίσεων κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων των σταδιακών ριζικών ανακαινίσεων, εξεύρεση οικονομικώς αποδοτικών προσεγγίσεων για τις ανακαινίσεις ανάλογα με το είδος του κτιρίου και την κλιματική ζώνη, εκτίμηση της αναμενόμενης εξοικονόμησης ενέργειας κ.α

 

Το είπαμε , επανάχρηση του υπάρχοντος δομημένου πλούτου , τον στηρίζει και το ΕΣΠΑ και γιά να μην έχετε και φόρους γιά το ότι είστε ενεργοβόροι, αλλά και χωρίς αντισεισμικό και επειδή δεν μπορείτε να βρείτε άκρη με τους συγκατοίκους σας , η καλή μας εταιρεία αναλαμβάνει με ένα μικρό κόστος των 300 € τον μήνα , να σας απαλλάξει από το παλιό σας ενεργοβόρο και σκληρά φορολογούμενο και ανοίκιαστο διαμέρισμα σας των 100 τμ και να σας δώσει ένα καινούργιο των 70 τμ , που θα έχει ελάχιστους φόρους και μεγάλο ενοίκιο και καλύτερη ποιότητα ζωής .

 

Είδατε τι καλή που είναι η εταιρεία ? Εσείς δεν θα χρειαστεί να κάνετε τίποτα . Ολα είναι φτιαγμένα από την αγαπητή μας εταιρεία και την αγαπητή μας τράπεζα .

Link to comment
Share on other sites

Τελικά το ότι είσαι μηχανολόγος και όχι οικοδομικός παίζει ρόλο .

 

Μπλέκεις πάλι με τους οικονομολόγους και θεωρίες και μακροοικονομικές φιλοσοφίες .

 

Δεν υπήρξε υπερκοστολόγηση στις νεόδμητες κατοικίες .

 

Ολα αυτά τα χρόνια η μείωση της δομήσιμης επιφάνειας , η αργή επέκταση των   σχεδίων πόλης , οδήγησαν στην μεγάλη μείωση της διαθέσιμης δομήσιμης γης , με αποτέλεσμα η μειωμένη προσφορά να ανεβάσει τις τιμές πώλησης και τα ποσοστά αντιπαροχής των οικοπέδων .

 

Δηλαδή όταν σε μιά δεκαετία (1995-2005) , η αντιπαροχή πήγε από το 35 στο 55 % είχαμε αύξηση του κόστους της γής 60 % σε σταθερές τιμές  .

 

Ακόμη η αγορά ακινήτων είναι πολύ ανταγωνιστική και ανοιχτή σε όλους , αφού δεν έγινε ποτέ το ΜΗΚΙΕ και έτσι κάθε φραγκάτος αυτοκινητάς , πλοιοκτήτης , ξενοδόχος , δημόσιος υπάλληλος , έμπορος , τραπεζικός , καθηγητής , δεκοτζής , στρατιωτικός -πραγματικές περιπτώσεις όλοι- και κάθε άλλος πικραμένος η μη , ἐκανε τον κατασκευαστή , ιδιαίτερα τα χρόνια μετά το 1999 , κάποιοι με τα λεφτά που έβγαλαν από το χρηματιστήριο .

 

Ετσι όλοι αυτοί μαζί με τους κατ΄ επάγγελμα κατασκευαστές , είχαν να διαγκωνιστούν γιά τα ελάχιστα οικόπεδα που υπήρχαν , τον ΦΠΑ που επί 20 χρόνια όλο έμπαινε και ξαφνικά μπήκε το 2005 , αλλά και να αντιμετωπίσουν φαινόμενα αισχροκέρδειας από τα υλικά , το ΙΚΑ και τους μαστόρους με φαινόμενα που τα τούβλα ακρίβηναν σε 20 μέρες , από τον Μάιο έως τον Ιούνιο του 2006 , 75 % , και το μεροκάματο και ένσημο έφτασαν τα 200 € , ποσά που μόνο κιμπάρηδες πονηρούληδες έδιναν σε επαγγελματίες συνοδούς :mrgreen:

 

Το αποτέλεσμα ήταν η συνεχής αύξηση των τιμών , πράγμα που γιά τους επαγγελματίες δεν ήταν καλό , αφού μείωνε τους δυνητικούς πελάτες , αλλά και απομυζούσε όποια υπεραξία κέρδιζαν από κάθε κατασκευή , μιά και την πλήρωναν στον επόμενο οικοπεδούχο και στο αυξημένο κόστος .

 

Να συμφωνήσω μαζί σου ότι τα ακίνητα ήταν μέρος της γενικότερης Ελληνικής φούσκας , αλλά αυτό σε καμμιά περίπτωση δεν δικαιολογεί τις αθλιότητες των κλεφτών και προδοτών και των τσιρακίων τους , αφού το συνολικό χρέος της χώρας το 2008 , ήταν μέσα στα 2-3 καλύτερα του ΟΟΣΑ .

 

Καλά τα λες...Κάπως έτσι η αγορά νεόδμητων κατοικιών στην Αττική ήταν απαγορευτική για πολλούς, καθώς για την ίδια κατοικία που σε μια επαρχιακή πόλη αγόραζε κάποιος προς 1200~1500€/m2, στην Αττική καλούνταν να καταβάλει εξόσων γνωρίζω, άνω των 3.000€/m2.

Τώρα σχετικά με τα τούβλα επειδή είδα μια αναφορά...Νομίζω ότι είναι το πιο φθηνό υλικό στην οικοδομή, και επειδή εργάζομαι σε κεραμοποιία, αναφέρω ότι η τιμή του 12οπου το 1990 ήταν περίπου 30.000 δρχ η χιλιάδα, ενώ τώρα πωλείται περίπου στα 100€ η χιλιάδα... (περίπου στην ίδια τιμή δηλαδή που πωλούνταν, 25 χρόνια πριν χύμα ανατροπή στην οικοδομή)...

Τώρα αν κάποιο ή κάποια εργοστάσια κερδοσκόπησαν το 07-08, δεν ξέρω... αλλά με τον ανταγωνισμό που υπάρχει (και υπήρχε πάντα!) στον κλάδο, το βλέπω λίγο δύσκολο!

Link to comment
Share on other sites

Το είπαν οι φυλλάδες , το είπαν τα κανάλια , τό είπαν και τα σάιτ .

 

Πρωταθλητές στην φορολόγηση των ακινήτων οι κυβερνώντες μας .

 

Και εμείς τα πρώτα κορόιδα .

 

Τώρα το έχουμε και επίσημο .

 

https://www.youtube.com/watch?v=mB_3U9wyYTI

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.