Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κατά πολύ μικρότερο του αρχικού στόχου το συγκεντρωθέν ποσό του Πράσινου Ταμείου για την κλιματική αλλαγή


Engineer

Recommended Posts

Το αποκαλούμενο και Πράσινο Ταμείο του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη έχει συγκεντρώσει ποσό 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κρατικές υποσχέσεις μετά και από την απόφαση της Γαλλίας να καταβάλει ένα δισεκατομμύριο δολάρια, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι- μουν στο τέλος της διάσκεψης για το κλίμα. Το ποσό αυτό όμως, είναι αρκετά μικρότερο από τον αρχικό στόχο των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

 

Συνοψίζοντας τις εργασίες της συνόδου κορυφής ο Μπαν Κι-μουν είπε επίσης ότι οι ιδιωτικές τράπεζες έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να εκδώσουν πράσινα ομόλογα με το ποσό των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων και να αυξηθεί το ποσό αυτό στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια το 2015. Επιπλέον, οι ασφαλιστές εταιρείες έχουν υποσχεθεί να «διπλασιάσουν τις πράσινες επενδύσεις τους» από το 2015, έτσι ώστε το ταμείο να ξεπεράσει το ποσό των 82 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

 

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανέφερε νωρίτερα ότι η Γαλλία θα μπορούσε να συμβάλει «με το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια» στο Πράσινο Ταμείο που έχει ως στόχο να βοηθήσει τις ευπαθείς χώρες να μειώσουν τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου που προκαλούν επιπτώσεις στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Η Γερμανία έχει ήδη συμφωνήσει και αυτό πριν από τη σύνοδο κορυφής για το παγκόσμιο κλίμα να δώσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια στο ταμείο.

 

Σύμφωνα με την Oxfam, το ποσό που ανέφερε ο Μπαν Κι-μουν περιλαμβάνει τη συνεισφορά της Γερμανίας η οποία ανακοινώθηκε τον Ιούλιο. Πολλές άλλες χώρες έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν μικρότερα ποσά που κυμαίνονται από τα 100 εκατομμύρια δολάρια της Ελβετίας και της Νότιας Κορέας, έως τα 5,5 εκατομμύρια δολάρια που προσφέρει η Τσεχία. Η Δανία έχει υποσχεθεί 70 εκατομμύρια και η Νορβηγία 33 εκατομμύρια.

 

Η σύνοδος κορυφής οδήγησε σε μια «ισχυρή δέσμευση για μια σημαντική συμφωνία για το κλίμα» στο συνέδριο του Δεκεμβρίου του 2015 που θα διεξαχθεί στο Παρίσι δήλωσε ο Μπαν Κι- μουν, ο οποίος μίλησε επίσης για μια «ιστορική μέρα» για το κλίμα.

 

Πηγή: http://web.tee.gr/κα...ου-αρχικού-στό/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

να στειλουμε στην Γαλλια, Γερμανια, Δανια, Τσεχια

και τις  αλλες χωρες

 

ενα αντιγραφο του 4178...

 

να εχουν το δικο τους Πρασινο Ταμειο με  την τακτοποιηση των αυθαιρετων τους :grin:

Link to comment
Share on other sites

Να τους πούμε και το κόλπο πώς να στείνουν φωτοβολταϊκά, χωρίς να πληρώνουν τους παραγωγούς.

Link to comment
Share on other sites

και,  αφου μιλαμε για Πρασινο Ταμειο  στην Ευρωπη...

 

ας δουμε πού βρισκεται  και το  "δικο" μας..

 

 

Το Πράσινο Ταμείο θα χρηματοδοτήσει κατεδαφίσεις αυθαιρέτων: αρκεί όμως αυτό;

ypeka%20sima_550x.jpg
Το επιχείρημα που παραθέτουν ως προς την διάθεση των πόρων του Πράσινου Ταμείου πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, διότι σχετίζεται άμεσα και με τη σύσταση και λειτουργία των νόμων περί αυθαιρέτων:

Mε πρόσφατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου αποφασίστηκε η ένταξη στο πρόγραμμα "Αστική Αζωογόννηση 2012-2015" του Πράσινου Ταμείου κονδυλίου άνω των 650.000 ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η εκτέλεση τελεσίδικων πρωτοκόλλων κατεδάφισης σε αιγιαλό και παραλία στις περιοχές της Περιφέρειας Αττικής (ακτή Κουμουνδούρου-Μικρολίμανο κ.α), Κορινθίας, Χαλκιδικής, Καβάλας και Σερρών, Κέρκυρας, Αιτωλοακαρνανίας κ.α.

Σύμφωνα με επίκαιρη ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ κυρίων Ξηροτύρη και Φούντα προς τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Μανιάτη στο Ταμείο δεν υπάρχει θεσμοθετημένη διαδικασία, αλλά ούτε και κριτήρια για την απόδοση των εισπραχθέντων πόρων στις αντίστοιχες υποβαθμισμένες περιοχές.

Σημειώνεται ότι "ενώ ο όρος «περιβαλλοντικό ισοζύγιο» είχε εισαχθεί στον νόμο για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων, 3843/2010 ( Α΄62) προκειμένου τα έσοδα από τα πρόστιμα των αυθαιρέτων να πηγαίνουν στο Πράσινο Ταμείο και να χρησιμοποιούνται για έργα που θα λειτουργούν ως αντιστάθμισμα της επιβάρυνσης που έχει προκληθεί από τις αυθαίρετες κατασκευές, το σχέδιο Π.Δ για τον καθορισμό των κριτηρίων και του τρόπου απόδοσης του ειδικού προστίμου διατήρησης των αυθαιρέτων δεν φαίνεται να έχει προωθηθεί από το ΥΠΕΚΑ στο ΣτΕ".

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.