Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πέτρινα σπίτια με μεταλλικό σκελετό.


 

Recommended Posts

έχει ασχολήθεί κάποιος με κατασκευή πέτρινου σπιτιού με μεταλλικό σκελετό ? υπάρχει πρόβλημα στις ενώσεις των υποστηλωμάτων με τις τοιχοποιίες ? στην περίπτωση τούβλου και μεταλλικού σκελετού ? :?: :shock:

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα σε αυτές τις συνδέσεις.

Είναι δυο εντελώς διαφορετικά υλικά, με διαφορετικές ακαμψίες και διαφορετική συμπεριφορά γενικώς

Για μένα είναι ότι χειρότερο

Link to comment
Share on other sites

πρέπει να υπάρχει κάποια μαστίχη που μπαίνει στους αρμούς. αλλα το θέμα είναι και πόσους πόντους πρέπει να είναι ο αρμός. σίγουρα θέλει και πλέγμα νευρομετάλ στο σοβάτισμα.

Link to comment
Share on other sites

Γιατι να υπάρχει πρόβλημα; Κάνεις κατασκευή μέσα σε κατασκευή άλλη...ανεξάρτητη. Εχεις εξωτερικα των πετρινο ή πλιθινο τοιχο και κανει την μεταλλικη απο μέσα χωρις επαφη. Οσο ειναι δυνατον (κλεινεις τις ενωσεις με γυψοσανιδες, με μαστιχη ..κλπ

Link to comment
Share on other sites

Mπορείς να συγκολήσεις μικρά γωνιακά ελάσματα (τζινέτια) πάνω στις μεταλλικές δοκούς για να μπορέσεις να εξασφαλίσεις μια μηχανική συνεργασία της τοιχοποϊας με τον χάλυβα. Θέλει προσοχή για να μπορέσει να συμπέσει ο οριζόντιος αρμός ακριβώς εκεί. Φυσικά καλύτερα είναι για κατασκευαστικούς λόγους να χρησιμοποιήσεις κοίλες διατομες. Αν όμως έχεις ανοικτές(IPE,HEB) τότε θα χρειαστεί σε κάποιες περιπτώσεις (κυρίως γωνίες) να τις γεμίσεις για να μπορέσεις να εφαρμόσεις την επικάλυψη με πέτρα. Καλό είναι να προβλέψεις πατούρα γύρω γύρω από τον σκελετό για να μπορεί να πατάει η τοιχοποιία κάτω. Η χρήση πλέγματος για σοβάτισμα (διχτάκι) θα σου λύσει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις επαφής τοιχοποϊας χάλυβα για την εφαρμογή επιχρίσματος και τσιμεντοκονίας.

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως ο μεταλλικός φ.ο. κατασκευάζεται εσωτερικά των πέτρινων τοίχων σε απόσταση όσο ο αντισεισμικός αρμός ώστε να έχουμε στατικώς ανεξάρτητα κτίρια. Αυτλα αν μιλάμε για υφιστάμενο πέτρινο.

Για νέο δεν έχει κανένα νόημα να μπλέξουμε έτσι.

Link to comment
Share on other sites

Μου έχει τύχει ακριβώς αυτή η περίπτωση (και είναι και η πρώτη μου μελέτη). Πέτρινο υφιστάμενο διατηρητέο κτήριο με ύψος περίπου 8μ (4μ ο όροφος). Το παλιό ξύλινο δάπεδο του ορόφου έχει καταρρεύσει και θα αντικατασταθεί με μεταλλική κατασκευή.

Όσον αφορά το πέτρινο θα πρέπει να κάνω έλεγχο υφιστάμενου, έτσι δεν είναι; Αυτό που με προβληματίζει είναι οτι κάνοντας το μεταλλικό ανεξάρτητο, χάνω το διάφραγμα στη στάθμη του ορόφου. Δεν θα μου δημιουργήσει πρόβλημα αυτό; Ουσιαστικά μένουν δηλαδή 4 περιμετρικοί τοίχοι πάχους 0,60μ και ύψους 8μ (θα υπάρχει βέβαια και η στέγη).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.