Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εργασίες Ενεργειακή​ς Αναβάθμιση​ς με Συμψηφισμό​ Προστίμων Αυθαιρέτων


Recommended Posts

Άμα δεν διευκρινιστεί το θέμα αυτό από τους αρμόδιους, όσο και να συζητάμε άκρη δεν θα βγάλουμε. Στο Helpdesk που είχα ρωτήσει θεωρούν πως δεν γίνεται να συνδυαστεί εφάπαξ πληρωμή με έκπτωση 20% και ένταξη στη ρύθμιση.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 303
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αρα καταληγουμε οτι η καλυτερη επιλογη για τον πελατη ειναι δοσεις με 30% προκαταβολη για να παρει το 10% της εκπτωσης και επειτα ενεργειακη αναβαθμιση για να κοπει το  50% του προστιμου (χωρις το παραβολο).Και σε ολα αυτα επιδοτειται κανονικα η αμοιβη του εν. επιθεωρητη και συμβουλου εργου. Συμφωνοι;

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Εισαι σιγουρος οτι μπορεις την ενεργειακη αναβαθμιση του ακινητου (αυθαιρετου)...να την "κανεις" με το εξοικονομω για να εχεις και την αμοιβη συμβουλου?

Link to comment
Share on other sites

Η αληθεια ειναι οτι δεν αναφερει καπου για το ΟΧΙ..... ομως δεν θα επρεπε να ειναι νομιμο το ακινητο πρωτα? Θα μου πεις εστω οτι το κανεις υπαγωγη και μετα αιτηση για εξοικονομω...και μετα περιμενεις ενα χρονο να εγκριθει και πληρωνεις τα προστιμα του αυθαιρετου κανονικα......μπορει...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Έχω μία περίπτωση όπου ο πελάτης μου θέλει να κάνει χρήση του συμψηφισμού προστίμου με εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης.

Το πρόστιμο του είναι 6.726,48 Ε

Το σχήμα πληρωμών που θα επιλέγει είναι 30% αρχ. δόση και μηνιαίες δόσεις (10% εκπτ. - 6053,83 Ε τελικό πρόστιμο )

Το ποσό που δικαιούται να συμψηφίσει είναι το 50% του αρχικού προστίμου αφαιρώντας και το παράβολο (1000 Ε)? (6726,48Ε - 1000,00 Ε) * 0,50 = 2863,24 Ε

ή το 50% του τελικού προστίμου μείον το παράβολο? (6053,83 Ε - 1000,00 Ε ) * 0,50 = 2526,91 Ε

Αν οι εργασίες που θα κάνει υπερβούν το παραπάνω ποσό ο συμψηφισμός γίνεται στο 50 % χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Το ποσό που δικαιούται να συμψηφίσει είναι το 50% του αρχικού προστίμου αφαιρώντας και το παράβολο (1000 Ε)? (6726,48Ε - 1000,00 Ε) * 0,50 = 2863,24 E Λογικά ναι, αν και δεν το έχω δει να αναφέρεται κάπου.

Αν οι εργασίες που θα κάνει υπερβούν το παραπάνω ποσό ο συμψηφισμός γίνεται στο 50 % χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα σωστά? Σωστά!

Edited by pipakos
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος εάν τα ποσά συμψηφισμού ανά εργασία περιλαμβάνουν τον ΦΠΑ ή όχι. Δηλαδή στο πρόγραμμα εξοικονομώ ανέφερε ότι δικαιολογεί μόνωση δώματος με 40 ευρώ το τετραγωνικό. Στην τιμή αυτή συμπεριλαμβάνοταν το ΦΠΑ, το οποίο όμως ήταν επιλέξιμη δαπάνη. Τώρα που το ΦΠΑ δεν είναι επιλέξιμο, τι ποσό λαμβάνουμε για τον συμψηφισμό, το 40 ευρώ με το ΦΠΑ ή το 40 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.