Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνένωση όμορων γεωτεμαχίων


Recommended Posts

10 ώρες πριν, tetris said:

Αν υπάρχει κτηματολόγιο, τότε κάνεις διόρθωση γεωμ. στοιχείων, με την προϋπόθεση ότι οι τίτλοι κτήσης δεν είναι πρόσφατοι (τουλάχ. 30ετίας και, ει δυνατόν, χωρίς τοπογραφικό)

Συνάδερφε έχεις την καλοσύνη να το εξηγήσεις κάπως παραπάνω;

Ειδικά αυτό που γράφεις στην παρένθεση.

Link to comment
Share on other sites

Όταν υπάρχει πρόσφατος (σχετικά) τίτλος με σαφή περιγραφή των ορίων, κι εφόσον τα στοιχεία του κτημ/γίου έχουν βασιστεί σε αυτόν (ακόμη χειρότερα, να έχουν κάνει επίγειες μετρήσεις), το κτημ/γιο δεν δέχεται διόρθωση γεωμ. στοιχείων άνευ σοβαρής αιτίας

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
On 1/10/2014 at 5:42 ΜΜ, sdim said:

Δεν ήξερα πως ο Υπουργός μπορεί να μην δεχτεί απόφαση του ΣτΕ, με έπιασες αδιάβαστο :wink:.

 

Νόμιζα πως η Επιτροπή Συμμορφώσεως του ΣτΕ και το Τριμελές Συμβούλειο του ΣτΕ υπάρχουν για τον εξαναγκασμό της διοικήσεως σε συμμόρφωση Δικαστικών Αποφάσεων. Οι υπουργοί περιλαμβάνονται στην Διοίκηση σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδος.

 

Μήπως έχεις τον αριθμό της τελευταίας γνωμοδότησης;

 

On 4/4/2018 at 12:51 ΜΜ, Pavlos33 said:

Στο ανέφερα και πριν. Για να θεωρηθεί ενιαίο είτε πρέπει να αγοραστεί από τον Α το αγροτεμάχιο Β, οπότε θα συνενωθεί συμβολαιογραφικά, είτε θα μεταβιβάσει ο Α ποσοστό 50% στο Β, οπότε τα, Α και Β θα έχουν από 50-50 σε κάθε αγροτεμάχιο και έτσι γίνεται αυτοδίκαιη συνένωση και το δείχνεις πλέον ως συνενωμένο για την έκδοση της άδειας.

 

Η μίσθωση μπορεί να γίνει φυσικά και για τα δυο. Η έκδοση της άδειας στο συνενωμένο πρέπει πρώτα να ακολουθήσει το παραπάνω.

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, καλή χονιά με υγεία!
Ιδιοκτήτης κτιρίου προ του '55 εντός οικισμού κάτω των 500 κατ. θέλει να εκδώσει άδεια αλλαγής χρήσης από αποθήκη σε κατοικία. Το κτιρίο εφάπτεται στα 2 πλάγια όρια του οικοπέδου. Για τη δημιουργία ανοιγμάτων προτίθεται να αγοράσει το όμορο οικόπεδο. Αν προβεί στην αγορά, πριν την έκδοση της ΟΑ, μπορούν να γίνουν τα ανοίγματα; 

Link to comment
Share on other sites

Η άδεια θα εκδοθεί επί του ενιαίου ακινήτου (με προϋπόθεση αρτιότητας-οικοδομησιμότητας). Επειδή όμως, λόγω ειδικότητας, δεν γνωρίζεις βασικά στοιχεία της Πολεοδομικής νομοθεσίας, μην ασχολείσαι περισσότερο διότι μπορεί να υποπέσεις σε σοβαρό λάθος.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Και γιατί δεν ρωτάει, άμεσα, ο ίδιος ο αρχιτέκτονας.

Να πει, εδώ στο φόρουμ. Πόσα μέτρα είναι σήμερα το οικόπεδο? Τι μορφή- γεωμετρία  έχει σήμερα και τι με την προσάρτηση του όμορου? 

Υπάρχουν "όροι δόμησης" για τον οικισμό? κλπ, κλπ.

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.