Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υπενθύμιση: Υποχρεωτικά μέσω τραπέζης οι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ


JasonK

Recommended Posts

Σχετικά με την υποχρεωτική πληρωμή μέσω τραπεζικού συστήματος όλων των συναλλαγών το ύψος των οποίων ξεπερνά τα 500 ευρώ, δίνει διευκρινίσεις με εγκύκλιο η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

 

Ειδικότερα, η υποχρεωτική πληρωμή μέσω τραπεζικού συστήματος των συναλλαγών άνω των 500 ευρώ ισχύει από 01/01/2014, ενώ η εν λόγω εγκύκλιος αναφέρει τα εξής:

 

α) Δεκτός γίνεται ο λογιστικός συμψηφισμός αμοιβαίων απαιτήσεων άνω των 500 ευρώ ως τρόπος εξόφλησης, χωρίς να απαιτείται η χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής για την έκπτωση δαπάνης.

 

β) Στην περίπτωση πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών για λογαριασμό τρίτου, η εκκαθάριση εξοφλείται με τραπεζικό μέσο πληρωμής, εφόσον το προς απόδοση ποσό μετά την αφαίρεση της προμήθειας του εντολοδόχου ξεπερνά τα 500 ευρώ.

 

γ) Το πρόβλημα των πληρωμών σε ημέρες και ώρες πέραν του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών αντιμετωπίζεται σε ειδικές περιπτώσεις (π.χ. απομακρυσμένες περιοχές, πρόσωπα που δε διαθέτουν τα μέσα για την ηλεκτρονική εκτέλεση τραπεζικών συναλλαγών κλπ), όπου γίνεται δεκτό ότι αρκεί ο προμηθευτής να καταθέσει τις εισπράξεις σε μετρητά εντός δύο εργάσιμων ημερών.

 

Πηγή: http://www.protothem...o-ton-500-euro/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Μετά τους ΔΥ, οι τραπεζικοί είναι από τα αγαπημένα παιδιά της κυβέρνησης.

Τα ακίνητα έχουν καταστραφεί από τη φορολογία και από την άλλη το μόνο που έχουν πάθει οι καταθέσεις είναι μια αύξηση του φόρου στους τόκους από το 10% στο 15%.

Και βεβαίως όλα τα κόμματα του "δημοκρατικού τόξου" ομνύουν την πίστη τους στο ευρώ διότι αλλιώς "θα καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα".

Επιπλέον, η κυβέρνηση τους δίνει βλέπω και άφθονη δουλειά, γιατί αλλιώς τα καημένα τα παιδιά θα μείνουν στην ανεργία...

Για να μην αναφέρουμε και το πόσες τράπεζες σώθηκαν από λεφτά φορολογούμενων...

Edited by Julius Caesar
  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

Eδω ολάκερες ΔΟΥ δεν ειναι online μεταξύ τους, (ή είανι και οι υπάλληλοι κάνουν τους χαζούς) και θέλουμε και συναλλαγές μέσω τραπεζών.

 

Πήγε σε άλλη δου απο αυτή που ανήκω, να παρω ενημερότητα, αφου πρώτα έπρεπε να πληρώσω ένα πρόστιμο. Με κοιτάει η υπάλληλος με ένα βλέμμα..."δεν ανήκετε εδώ, δε γίνεται".

 

Που γίνεται, αλλά και τι να της πώ...έλεος.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Ως αξία συναλλαγής λαμβάνεται υπόψη το καθαρό ποσό της αξίας της συναλλαγής, προ ΦΠΑ

Και εδώ λίγο πιο αναλυτικά http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/20617

Edited by georgegaleos
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

επομένως σε τράπεζα για καθαρή αξία αμοιβής 500,01 και πάνω. Για παράδειγμα αμοιβή 500,00 + 115,00 (ΦΠΑ 23%) = 615,00 τα παίρνουμε και μετρητά αν θέλουμε. Σωστός?

 

ΥΓ: αυτό το κόλπο να μη διευκρινίζουν τι γίνεται με το ΦΠΑ (αν πρόκειται για καθαρή αξία ή με ΦΠΑ) ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί το κάνουν  :confused:. Εκτός και αν είναι αυτονόητο και δεν το ξέρω.

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Eδω ολάκερες ΔΟΥ δεν ειναι online μεταξύ τους, (ή είανι και οι υπάλληλοι κάνουν τους χαζούς) και θέλουμε και συναλλαγές μέσω τραπεζών.

 

εκτός της εν παρενθέσει μεγάααλης πιθανότητας

όπου θέλουν είναι συνδεδεμένοι και μεταξύ τους και με τις τράπεζες και με την τροχαία... 

ήτοι για τις φορολογικές δηλώσεις, για τον έλεγχο των συναλλαγών, για εισπράξεις φόρων (χωρίς βέβαια αμφίδρομη ενημέρωση του συστήματος υπέρ αυτού που πληρώνει) 

@€! $!*%#!Ρ

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.