Jump to content
 • Revit - Μαθήματα BIM

Πάνω από το 60% των ασφαλισμένων του ΤΣΜΕΔΕ δεν έχουν πληρώσει εισφορές


Recommended Posts

Καταφέραμε - μέσω της ΕΜΔΥΔΑΣ - να βρούμε ορισμένα στοιχεία σχετικά με τα ανεξόφλητα ειδοποιητήρια του ΤΣΜΕΔΕ, τα οποία έχουν εκτοξευθεί το τελευταίο διάστημα, λόγω των ληστρικών αυξήσεων εισφορών που έχουν επιβάλλει. Τα στοιχεία αυτά, τα οποία θα όφειλε το ΤΕΕ και το ΤΣΜΕΔΕ να τα συλλέξουν και να τα προβάλουν (αλλά είναι μάλλον πολύ απασχολημένοι με την "Τράπεζα μας"), δυστυχώς δεν είναι πλήρη γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν ότι μπορούν για να τα αποκρύψουν. Είναι ενδεικτικό ότι πουθενά δε θα βρεθεί κάποια επεξεργασία σαν αυτή που Προσπαθούμε να κάνουμε εδώ.

 

Τα παρακάτω πρέπει να διαβαστούν μαζί με παλαιότερη μας ανάρτηση:

 

Παρουσίαση στοιχείων οικονομικής κατάστασης ΤΣΜΕΔΕ

 

Με βάση τα παραπάνω βγάζουμε το βάσιμο συμπέρασμα ότι το πλήθος των ειδοποιητηριών που εκδόθηκαν το 2014 δεν ξεπερνά τις 68.000 μια και η τάση αύξησης των συνταξιούχων και μείωσης των νεοεισερχομένων, έχει αυξηθεί. Όπως επίσης έχει γενικευθεί και το πλήθος των διαγραφών συναδέλφων (πάνω από 3.000).

 

Τα στοιχεία τώρα που συγκεντρώσαμε λένε τα εξής:

 

Ανεξόφλητες οφειλές μέχρι 31/12/2013: 29.956 (ποσοστό 44%)

 

Ανεξόφλητες οφειλές μέχρι 30/06/2014: 37.986 (ποσοστό 56%)

 

Στα παραπάνω δεν περιλαμβάνονται όσοι χρωστάνε και παλαιότερες οφειλές και έχουν προβεί σε ρύθμιση αυτών, οι οποίοι είναι:

 

Παλαιές ρυθμίσεις (προ Ν.4152/13): 1962

Σε ισχύ από αυτές: 826 (42%, οι υπόλοιπες έχουν χαθεί)

 

Πάγια ρύθμιση (Ν.4152/13): 2224

Σε ισχύ από αυτές: 2014 (το 9% έχει ήδη χαθεί)

 

Νέα Αρχή (Ν.4152/13): 1114

Σε ισχύ από αυτές: 964 (το 13% έχει ήδη χαθεί)

 

Οι συνάδελφοι αυτοί -προκειμένου να μη χάσουν τη ρύθμιση- έχουν αναγκαστεί να εξοφλήσουν τις τρέχουσες εισφορές, οπότε δεν περιλαμβάνονται στους παραπάνω αριθμούς. Επίσης αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι διακανονισμοί γίνονται με τόσο δυσβάστακτους όρους που μικρό μόνο μέρος, όσων έχουν οφειλές, μπορεί να ενταχθεί (και να ενταχθεί, χάνει σύντομα τη ρύθμιση).

 

Επίσης οι εργοδότες είναι 7612, πλήρωσαν οι 4280 και οφείλουν οι 3332 ποσοστό 44% (δυστυχώς δεν έχουμε στοιχεία για το πόσους μηχανικούς απασχολεί ο κάθε εργοδότης).

Τα παραπάνω μας οδηγούν στο βάσιμο συμπέρασμα ότι οφείλουν συνολικά περίπου 42.000 συνάδελφοι στα 68.000 εκδοθέντα ειδοποιητήρια, ποσοστό της τάξης του 62%.

Μεγάλο ποσοστό αυτών (48%) οφείλουν εισφορές και πριν την ληστρική αύξηση τους (2013 και πριν). Η εφαρμογή όμως των αυξήσεων το 2014, έχει οδηγήσει σε αύξηση κατά 30% των ανεξόφλητων ειδοποιητηρίων παρά την τετράμηνη παράταση που δόθηκε.

Όλοι οι παραπάνω συνάδελφοι, έχουν χάσει την ιατροφαρμακευτική κάλυψη, δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα συνεπώς δε μπορούν να διεκδικήσουν εργασία και συσσωρεύουν χρέη. Γνωρίζουμε επίσης από πρώτο χέρι, ότι πάρα πολλοί συνάδελφοι και οι οικογένειες τους στερήθηκαν βασικά αγαθά (όπως οι διακοπές πχ), προκειμένου να πληρώσουν τις δυσβάσταχτες εισφορές γιατί χρειαζόντουσαν οπωσδήποτε την ιατροφαρμακευτική κάλυψη ή την ασφαλιστική ενημερότητα.

 

Αν συνυπολογίσει κανείς ότι:

 

α) μέχρι την 31/10/2014 πρέπει να εξοφληθεί και το Β εξάμηνο του 2014 (βλέπε εδώ)

 

β) κάποια στιγμή θα ζητηθούν και τα αναδρομικά πέντε εξαμήνων από τις αυξήσεις μέχρι σήμερα (Β 2011 - Β 2013) (βλέπε και εδώ σχετικά)

 

γ) από 1/1/2015 όπως ο νόμος ορίζει, οι εισφορές αυξάνονται ξανά -λόγω αλλαγής ασφαλιστικής κατηγορίας για τους μετά το 93 από 2η σε 3η- σε 6.000 € ετησίως.

 

Οδηγούμαστε στο σαφές συμπέρασμα ότι κάποιοι (τρόϊκα, συγκυβέρνηση, διοίκηση ΕΤΑΑ κλπ) θέλουν να μας πετάξουν μαζικά εκτός επαγγέλματος, να οδηγήσουν τους νεώτερους σε αναγκαστική μετανάστευση, να δημεύσουν κινητές και ακίνητες περιουσίες, να διαλύσουν οριστικά το κάποτε εύρωστο Ταμείο.

 

Η εγκάθετη διοίκηση του ΕΤΑΑ και οι παρατρεχάμενοι τους, που πρόθυμα υλοποιούν τις καταστροφικές αυτές πολιτικές, στο παρελθόν με αλχημείες προσπάθησαν να θολώσουν τα νερά. Ας θαυμάσουν τώρα τα αποτελέσματα των πολιτικών τους.

 

Θα τους αφήσουμε να τις ολοκληρώσουν μέχρι τέλους;

 

Να σταματήσουμε τον κατήφορο, να πάρουν πίσω τις ληστρικές αυξήσεις, να μειώσουν τουλάχιστον 30% τις εισφορές, να απαλλαχθούν των εισφορών όσοι είναι άνεργοι ή δεν έχουν επαρκές εισόδημα, να δημιουργηθεί επιτέλους ταμείο ανεργίας.

 

Πηγή: αναδημοσίευση από εδώ

 

Click here to view the είδηση

 • Upvote 6
Link to post
Share on other sites
 • Replies 30
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Αν θέλουν οι από πάνω να είναι συνεπείς οι μηχανικοί στο ΤΣΜΕΔΕ θα πρέπει: 1. Να μειώσουν τις εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ 2. Να μειώσουν την φορολογία, τόσο την άμεση όσο και την έμμεση. - Με 23% ΦΠΑ, 26%

Το μόνο σωστό είναι οι εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ να είναι με ποσοστό επί του καθαρού εισοδήματος και το ποσοστό να είναι κλιμακούμενο. Και μάλιστα με αναδρομική ισχύ τουλάχιστον για το 2013 κι το 2014!!!

Καποτε τα ελεγα εγω οτι η μονη λυση ειναι η διαγραφή απο το ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ τους υπερνταβατζηδες κ εβγαιναν διαφοροι κ έλεγαν οτι δεν πρεπει κ το ενα κ το αλλο. Τωρα ειναι αργα για κλάμματα γιατι λογικα ε

Συνάδελφε Littledragon σ' ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.

Το ζήτημα όμως δεν είναι να "βελτιωθεί" το ΤΣΕΜΕΔΕ (οι σταύλοι του Αυγεία δεν είναι δυνατόν να καθαριστούν πλέον) αλλά η πλήρης αποσύνδεση της ιδιότητας του μηχανικού από την εγγραφή στο ΤΣΜΕΔΕ - ένας στόχος και πιο εφικτός και ηθικά πιο σωστός.

 • Upvote 5
Link to post
Share on other sites

η λυση είναι τουλάχιστον να επανελθουν οι παλιες εισφορες αμεσα........να στηριξει το τεε αποχη ξανα  ,..... σε ένα μηνα ληγει η προθεσμια. ....

η αποχη δεν πρεπει να εχει διακαιολογια καμια δικαστικη αποφαση...........η αποχη να ζητα καταργηση αυξησεων.....

αν το τεε κινηθεί και ΕΕ μηχανικοι παλι πληρωνουν με διαφορες δακρύβρεχτες δικαιολογιες , τουλάχιστον δεν θα μπορούμε  να υποστηριξουμε ότι το τεε ΄΄δεν εκανε τιποτα΄΄........

 

η αποσυνδεση τσμεδε και ιδιοτητας μηχανικου είναι θεμα που μπορει να συζητητε χρονια και οι πιο πολλοι δεν εχουμε να πληρωνουμε τοσες χιλιαδες ευρω ...

Edited by savas76
 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Το μόνο σωστό είναι οι εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ να είναι με ποσοστό επί του καθαρού εισοδήματος και το ποσοστό να είναι κλιμακούμενο. Και μάλιστα με αναδρομική ισχύ τουλάχιστον για το 2013 κι το 2014!!!

 

Αυτό έπρεπε να γίνει και για τον ΟΑΕΕ, αλλά δυστυχώς δεν πρόκειται να γίνει.

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

το μονο που μενει ειναι στις εκλογες του Φεβρουαριου να ψηφισουν ΣΥΡΙΖΑ και οι χρυσαυγιτες ακομα !!!!!!!!!,να πεσει αυτη η κυβερνηση των ασχετων,να στειλουν για ιστιοπλοια των κυριο Σελλιανακη, αυτοι που θα ερθουν,μηπως και προλαβουμε κανεναν μηχανικο στην χωρα μας. Η μεταναστευση (ακομα και για ασχετη εργασια με αυτη του μηχανικου)  οργιαζει και οι διαγραφες απο το ταμειο πεφτουν βροχη. Πληρωστε και το επομενο εξαμηνο, γιατι διαφορετικα θα εχουμε κατασχεσεις λογαρισμων και ελπιζουμε την επομενη χρονια  να αλλαξουν τα πραγματα. Αν οχι .....τοτε μαλλον μιλαμε για προσχεδιασμενο αφανισμο του κλαδου μας.

 • Upvote 2
 • Downvote 1
Link to post
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους και καλό κουράγιο με όλα αυτά που μας φορτώνουν. Προσωπικά είμαι μισθωτός μηχανικός με πρόγραμμα ΟΑΕΔ που τελειώνει τέλος του μήνα. Το θέμα με τις ληστρικές εισφορές δεν είναι μόνο η αδυναμία πληρωμής τους αλλά και το γεγονός ότι π.χ. στην περίπτωσή μου είμαι πιεσμένος να βρω δουλειά τάχιστα γιατί από 3 Νοεμβρίου θα αρχίσουν να μετράνε οι εισφορές (300-320 ευρώ περίπου το μήνα) άρα το χρέος είναι άμεσο και διαρκώς αυξανόμενο. Έχω σκεφτεί κι εγώ πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο διαγραφής και εύρεσης δουλειάς οποιουδήποτε είδους...διότι σαν μηχανικός το βλέπω δύσκολο να βρίσκω δουλειά, αν προσθέσουμε και την ειδικότητα τότε μάλλον μειώνονται δραματικά οι πιθανότητες.

Edited by μανος82
 • Upvote 2
Link to post
Share on other sites

Ο κλαδος τοσα χρονια, στα χρόνια των παχέων αγελάδων ητα στο "ελα μωρε".

Τωρα ειναι αργά για δάκρυα Στελλα......

Προσωπικα δεν μας λυπάμαι.

Καλα να παθουμε.

 • Upvote 8
Link to post
Share on other sites

το μονο που μενει ειναι στις εκλογες του Φεβρουαριου να ψηφισουν ΣΥΡΙΖΑ και οι χρυσαυγιτες ακομα !!!!!!!!!

 

Ναι και μετά θα σωθούμε....από τη Βενεζουέλα...Αλλοι παραμυθάδες και από κει..

 • Upvote 8
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.