Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΝΠΣ τμήματος Πολ. Μηχ/κων ΤΕΙ-Α


pallaks

Recommended Posts

http://www.teiath.gr/userfiles/vmouss/table_pps_civil_final.pdf 

 

Έχοντας ολοκληρώσει το 1ο χρόνο επιτυχώς όλα τα μαθήματα και μπαίνοντας στο 2ο φέτος άλλαξε και το πρόγραμμα σπουδών στο τμήμα μου.

Ενώ εξ αρχής με τραβούσε η δομοστατική ακούω από πολλούς συναδέλφους να επιλέξω στο 3ο χρόνο την κατεύθυνση των υποδομών διότι στη χώρα μας μέλλον θα έχουν μόνο τα δήμ. έργα και οι κατασκευές νεόδμητων κατοικιών θα πάψουν να υφίστανται για μεγάλο χρονικό διάστημα με εξαίρεση κάποιες ανακατασκευές-ενισχύσεις που θα γίνονται σε παλαιότερα κτήρια.

Οι εμπειρότεροι μελλοντικοί συνάδελφοι τι προτείνετε ? 

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Ισχύουν αυτά που λες. Πάντως παλαιότερα οι Δομικών Έργων, επειδή υπήρχαν αρκετά ιδιωτικά έργα, ήταν σε καλύτερη μοίρα. Αν σε ενδιαφέρουν τα δημόσια έργα, τότε για δες αν οι Δομικών παίρνουν άλλα ΜΕΚ από των Υποδομής. Γιατί αν παίρνουν τα ίδια ΜΕΚ τότε δεν υπάρχει λόγος να επιλέξεις το μεν από το δε (εκτός βέβαια αν σου αρέσει ως αντικείμενο περισσότερο).

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο νέες κατασκευές για ιδιώτες πάρα πολύ δύσκολα να γίνουν αφού δεν υπάρχει ρευστότητα και φυσικά οι τράπεζες έχουν κλείσει τις κάνουλες , έχει κλείσει και ο οργανισμός εργατικής κατοικίας...θεωρώ ότι τα δημόσια έργα υποδομής θα έχουν τον πρώτο λόγο...στο λέω από εμπειρία αφού ασκώ το επάγγελμα του Μηχανικού ως ελεύθερος επαγγελματίας με ειδικότητα Πολιτικός μηχανικός Δομικών έργων.Ελπίζω να σε βοήθησα.

Link to comment
Share on other sites

Η πραγματική απάντηση είναι ότι ουδείς γνωρίζει .  Σαν έργων υποδομών η ενασχόληση σου με τα δημόσια έργα είναι μονόδρομος και πρέπει να δεις αν σου αρέσει αυτή η διαδικασία που δεν είναι και η πιό εύκολη αν σε ενοχλεί να έχεις επαφή με πολιτικούς κλπ

 

Ο δομικός από την άλλη έχει περισσότερες επιλογές και εγώ θα επέλεγα δομικός , όπου μπορείς να κάνεις και ελεύθερο επάγγελμα .

 

Είναι βέβαια δύσκολες εποχές , αλλά είναι γιά όλα δύσκολες .

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Δες και τα μαθήματα αυτού του έτους και αν προλαβαίνεις πήγαινε να παρακολουθείς πού και πού μαθήματα μεγαλύτερων ετών.
Ωστόσο δεν αποκλείεται ενώ έχεις ακολουθήσει την μια κατεύθυνση, να εργάζεσαι σε εταιρία που ασχολείται με έργα της άλλης. Έτσι κι αλλιώς στη σχολή μια μικρή ιδέα παίρνεις για το τι γίνεται. Μετά θέλει κι άλλο διάβασμα. Οπότε μην αγχώνεσαι τόσο από τώρα για το 3ο έτος. Κοίτα να αποκτήσεις καλές βάσεις στα μαθήματα των πρώτων εξαμήνων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.