Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

Συνάδελφος Πάνος Καμπούκος στο ΦΒ έδωσε αυτό.

 

Θεωρώ ότι είναι σημαντικό, σε περίπτωση που υπάρχει ήδη ζητώ συγγνώμη.

post-1109-0-64027600-1412852713_thumb.jpg

Edited by Engineer
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 272
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μαλλον βεβαια ο συνταξας δεν ηξερε οτι η αμοιβη ειναι "διαθεσιμη", την ιδια μερα ή το πολυ την επομενη.

Και μαλλον δεν ηξερε οτι η αμοιβη πηγαινε στην ΕΤΕ και οχι στο ΤΕΕ.

 

Σε καθε περιπτωση, εκτυπωση και στην ΥΔΟΜ για να σταματησουν να μας πρηζουν.

Edited by terry
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

τελικά, πήρα απάντηση από ΠΕΧΩΣΧ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΛΕΟΝ. επισυνάπτω το έγγραφο. καμιά ΥΔΟΜ πλέον δεν πρέπει να ζητάει το τετραπλότυπο της ΕΤΕ κατά τον έλεγχο των φορολογικών (αυτό που έλεγε για τη δημόσια αρχή). θα το στείλω για γνωμοδότηση στη ΔΟΚΚ, και μετά θα πάω σε ΤΕΕ (για να ενημερώσει τα μέλη). παρατηρήσεις: 1. ο υπολογισμός των αμοιβών από το ΤΕΕ δεν έχει καταργηθεί. δλδ, θα πρέπει να βγάζουμε κωδικό πληρωμής κανονικά και ο πελάτης να καταθέτει την αμοιβή μας σε οποιαδήποτα τράπεζα θέλουμε με τον κωδικό πληρωμής του συστήματος αμοιβών. 2. οι ΥΔΟΜ ερμηνεύουν το νόμο, κανονικά θα πρέπει να το γνωρίζουν. μετά αρμόδια είναι η ΠΕΧΩΣΧ, που γνωμοδότησε. παράκληση: εκτυπώστε το και ενημερώστε όλες τις ΥΔΟΜ φορολογικά, να το γνωρίζουν. και όλους τους συναδέλφους, να πάνε όσοι μπορούν στους υπαλλήλους που ελέγχουν φορολογικά, για να γίνει γνωστό, ώστε να πιεστεί το ΤΕΕ να ενημερώσει το σύνολο. ακολουθεί η κατάργηση του 2% υπέρ τσμεδε από 01/01/2015. η αρχική μου αίτηση ήταν στην ΥΔΟΜ αθηνών στη σωκράτους με α/π 111604/ 17-03-2014 και ερωτήμα στο ΤΕΕ με α/π 8094 (12/03/2014), που δεν πήρε ποτέ απάντηση.

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Καλά αυτό ήταν αυτονόητο από τότε που καταργήθηκαν οι ελάχιστες αμοιβές. Και μάλιστα από τότε που καταργήθηκε και η εισφορά ΤΕΕ μπορείτε άνετα να κλείσετε και τον λογαριασμό σας στην Εθνική. Αυτά είναι αυτονόητα πράγματα και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να θα πρέπει να μεσολαβήσει η ΔΟΚΚ!!!!!  Δυστυχώς όμως συνάδελφοι στην Ελλάδα που ζούμε και ιδίως στο ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να αποδεικνύεις συνέχεια ότι δεν είσαι ελέφαντας.   

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Στο σύστημα βέβαια του 4178, είναι υποχρεωτική η υποβολή του δικαιολογητικού της κατάθεσης αμοιβής! Εσεις τι βάζετε για να μην έχει ελλείψεις ο φάκελος του αυθαιρέτου?

Link to comment
Share on other sites

1. ο υπολογισμός των αμοιβών από το ΤΕΕ δεν έχει καταργηθεί. δλδ, θα πρέπει να βγάζουμε κωδικό πληρωμής κανονικά και ο πελάτης να καταθέτει την αμοιβή μας σε οποιαδήποτα τράπεζα θέλουμε με τον κωδικό πληρωμής του συστήματος αμοιβών

 

 

 

Εγω σου εβαλα το +1.

Αλλα ΔΕΝ ειναι εφικτο αυτο που λες.

Εχεις παει σε αλλη τραπεζα με την εντολη πληρωμης (εσυ ή πελατης σου) και την εχουν κανει δεκτη??

 

Εγω απο το εγγραφο που παραθετεις, καταλαβαινω οτι ΔΕΝ υπαρχει υποχρεωση για καμια καταθεση αμοιβης, ασφαλως με τον περιορισμο που θετει ο ΚΦΑΣ, τον οποιο δεν ειχει καμια αρμοδιοτητα να ελεγξει η ΥΔΟΜ.

 

ακολουθεί η κατάργηση του 2% υπέρ τσμεδε από 01/01/2015.

 

 

Αυτο παλι απο που προκυπτει??

Μην γραφουμε οτι μας βολευει.

 

Διαβασε σε παρακαλω και τις παρατηρησεις μου στο ποστ #2, διοτι βλεπω ενα ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΤΗΜΑ ωστε οι ΥΔΟΜ να μην εφαρμοσουν το αυτονοητο.

Ειναι τοσο... αμφιλεγομενη η απαντηση που πηρες, απλα ειναι τοσο ασχετοι οι υπαλληλοι στον ελεχγο φορολογικων, ωστε να την δεκτουν..

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει άλλος επαγγελματικός κλάδος που να έχει υποστεί τέτοια ομηρία σχετικά με τις αμοιβές του. Ούτε αιχμάλωτοι πολέμου να ήμασταν.

Τόσα χρόνια αναγκαστικής αιχμαλωσίας και απέραντης γραφειοκρατικής τρέλας και ταλαιπωρίας για χιλιάδες μηχανικούς, τις ατέρμονες ώρες που σπαταλήθηκαν στο εξ επίτηδες πολύπλοκο ψεύδο-λογιστικό σύστημα υπολογισμού αμοιβών και κρατήσεων και τις συνηθισμένες κόντρες κατά τον έλεγχο φορολογικών προκειμένου να συντελείται το συνεχές άρμεγμα. 

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς έκανα στο μυαλό μου αυτόματο αναγραμματισμό ΤΕΕ -> ΕΤΕ και χάρηκα. Όντως terry τελικώς είναι αμφιλεγόμενο και επειδή ξέρουμε την ευθυνοφοβία αλλά και την "αυστηρή" τήρηση των νόμων από τους ΔΥ, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα βγάλουμε άκρη, καθώς θα μας τρολλάρουν άνετα για "την κατάργηση υποχρέωσης κατάθεσης αμοιβής στο.. ΤΕΕ"

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.