Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υπολογισμός Συστήματος Απαγωγής Καπνών και Οσμών σε επαγγελματικό μογειρείο


aristein

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι,

 

Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι στην ελληνική νομοθεσία η σε ελληνικά πρότυπα για τον υπολογισμό του συστήματος απαγωγής καπνών και οσμών σε επαγγελματικά μαγειρεία και γενικά για τις προδιαγραφείς που πρέπει να τηρεί.

 

Έχω ψάξει αρκετά και δεν μπορώ να βρω κάτι.

Link to comment
Share on other sites

Δες το ΦΕΚ 976Δ/2012 για τις εγκαταστάσεις φ. αερίου

 

Κεφάλαιο 13-σελ 16887 του ΦΕΚ

 

Εντάξει αναφέρεται σε απαγωγή αερίων απο φ. αέριο, αλλα πιστεύω και ο πελάτης για λόγους οικονομίας τέτοιες συσκευές θα χρησιμοποιεί, φ. αερίου ή υγραερίου

Edited by dib
Link to comment
Share on other sites

Αν θες ρίξε μια ματιά και στο επισυναπτόμενο. Δε έχει γίνει χρήση ελληνικού προτύπου, αλλά της ASHRAE. Τα σκαναρισμένα μου τα είχε δώσει ο μηχανολόγος της πολεοδομίας στο Μαρούσι και με αυτά ήθελε να γίνει ο υπολογισμός (το 2009).

Απαγωγή καπνού και οσμών από χοάνη κουζίνας.doc

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τα 155-310 L/s είναι για listed canopies, δηλαδή χοάνες με πιστοποιητικό ικανότητας. 

 

Χοάνες που είναι κατασκευασμένες κατά περίπτωση πρέπει να υπολογίζονται σαν unlisted δηλαδή με 465 L/s. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.