Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μεταπτυχιακό στα G.I.S.


evi75pa

Recommended Posts

Δεν βλέπω το λόγο να κάνει κάποιος μεταπτυχιακό πάνω σε ένα συγκεκριμένο είδος software εργαλείων. Αποφάσισε τι θέλεις να κάνεις πρώτα σχετικά με τα GIS. Για να γίνεις developer δεν νομίζω πως έχεις πάρει το σωστό δρόμο. Τώρα από την άλλη δεν είμαι και τόσο σχετικός με το αντικείμενο αλλά το χειριστής GIS δεν μου λέει κάτι, φαντάζομαι οποιοσδήποτε έχει τελειώσει μια σχολή μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά. Από την άλλη αν ένα σύστημα GIS απαιτεί αρκετή δουλειά για να στηθεί στα μέτρα του εκάστοτε πελάτη, σκεφτείτε κάτι σαν ERP, τότε μπορείς να γίνεις ο λεγόμενος system integrator. Για το τελευταίο το πτυχίο που έχεις είναι αρκετό αλλά απαιτεί να ξεκινήσεις να μαζεύεις εργασιακή εμπειρία.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα Συναδέλφισσα,

 

Από την μέχρι τώρα εμπειρία μου, δεν αξίζει να κάνεις μεταπτυχιακό στα GIS  διότι ειδικά στην Ελλάδα δεν εκτιμούν τα μεταπτυχιακά ( εγώ έκανα 2 και δεν τα δίνουν καν βάση). Στην σχολή μας μαθαίνεις πολύ καλές γνώσεις πάνω στα GIS και ειδικά με το νέο πρόγραμμα σπουδών είναι πολύ μπροστά από όλα τα σχετικά τμήματα στην Ελλάδα. Προσωπική μου γνώμη, ασχολήσου μόνη για αρχή μέσω σεμιναρίων στην χρήση τεχνολογιών WEB GIS και γενικά GIS development κομμάτι.Αν θέλεις ντε και καλά μάστερ στο αντικείμενο, κάντο με συνδιασμό με άλλη επιστήμη-ες (Εφαρμοσμένη Γεωπληροφορική) και ειδικά σε αντικείμενα που έχουν ζήτηση ή ακόμα αν θες να δουλέψεις Ελλάδα GIS και κτηματολόγιο που τρέχει τώρα.

 

Ελπίζω να βοήθησα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα Συνάδελφοι. Είμαι Πολιτικός Μηχανικός, Γεωτεχνικός στην ειδικότητα και αυτήν την στιγμή κάνω μεταπτυχιακό στα Παράκτια στο ΕΜΠ. Σκεφτόμουν να παρακολουθήσω του χρόνου το μάθημα GIS που προσφέρεται μέσω του μεταπτυχιακού, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω και εσάς επειδή δεν έχω πάνω από ένα χρόνο εργασιακή εμπειρία και δεν γνωρίζω πολλά για αυτό, αν θα μου χρησιμεύσει πουθενά, ή είναι τσάμπα χρόνος.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή πρόκειται περί μαθημάτων η έννοια του τζάμπα χρόνου είναι σχετική. Πχ τα υπόλοιπα μαθήματα που κάνεις θα σου χρησιμεύσουν κάπου συγκεκριμένα?

 

 

Το GIS χρησιμεύει αν θες να εργαστείς ως ερευνητής στις επιστήμες του περιβάλλοντος. Σε τεχνικές εταιρείες δε γνωρίζω αν ζητιέται.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

Ναι, σε κάτι τέτοια το GIS είναι απαραίτητο εργαλείο.

 

Αλλά δε ξέρω αν παίζει τόσο ρόλο το να το επιλέξεις σαν μάθημα του μεταπτυχιακού σου ή να το μάθεις μόνος σου.

Εξαρτάται κι από το σχετικό βαθμό δυσκολίας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.