Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Υπογραφή Σύμβασης Ανάθεσης Έργου για τη Διασύνδεση των Κυκλάδων


ΝΙΚΟΣΤΡΙ

Recommended Posts

Παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και του Υπουργού Εργασίας υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση μεταξύ του ΑΔΜΗΕ και της αναδόχου εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ που αφορά τις υπόγειες και υποβρύχιες καλωδιακές διασυνδέσεις 150 kV Σύρου – Τήνου, Σύρου – Μυκόνου, Σύρου - Πάρου και τους τερµατισμούς καλωδίων 150 kV στην Τήνο.

 

Πιο συγκεκριμένα η σύμβαση αφορά την προμήθεια καλωδίων, την πόντιση, την προστασία των καλωδίων στα παράκτια τμήματα, καθώς και την υλοποίηση των απαραίτητων συνδέσεων με το υφιστάμενο δίκτυο του ΑΔΜΗΕ. Το έργο εντάσσεται στην Ομάδα Β’ του Διαγωνισμού Διασύνδεσης των Κυκλάδων με το Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΑΠΜ-41303/15.10.2013) που διεξήγαγε ο ΑΔΜΗΕ, ενώ η αξία του ανέρχεται στα 93 εκατ. ευρώ.

 

Τα υψηλής τεχνολογίας και προστιθέμενης αξίας καλώδια παράγονται από τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ στις εγκαταστάσεις της θυγατρικής εταιρίας FULGORστην Κόρινθο. Έχοντας ολοκληρώσει επενδύσεις ύψους 55 εκατ. ευρώ, η FULGORδιαθέτει εγκαταστάσεις και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την παραγωγή των εξειδικευμένων αυτών προϊόντων. Επιπρόσθετα, η εταιρία έχει κατασκευάσει περισσότερα από 900 χλμ υποβρύχιων καλωδίων μέσης τάσης έως 33 kV, καθώς και περισσότερα από 2.200 χλμ υποβρύχιων καλωδίων οπτικών ινών, ενώ έχει εγκαταστήσει – δρώντας ως ανάδοχος στο πλαίσιο έργων “με το κλειδί στο χέρι” – το μεγαλύτερο μέρος των υποβρυχίων καλωδίων ενεργείας και περί τα 1.000 χλμ υποβρυχίων καλωδίων οπτικών ινών.

 

Το σημαντικό αυτό έργο αναδεικνύει τον Όμιλο CABLEL ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ, θυγατρική εταιρία της VIOHALCO, σε έναν από τους ελάχιστους κορυφαίους προμηθευτές υποβρυχίων καλωδίων υψηλής τάσης παγκοσμίως, που μπορούν να διεκδικήσουν διεθνή έργα υψηλών απαιτήσεων. Σημειώνεται δε ότι η Διασύνδεση των Κυκλάδων έχει σημαντικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και την οικονομία της χώρας μας και είναι ένα έργο που ξεκινά να υλοποιείται σήμερα, στην ιδιαίτερη αυτή οικονομική συγκυρία, χάρη στην αποφασιστικότητα και το δυναμισμό της Διοίκησης του ΑΔΜΗΕ.

 

Η διασύνδεση των Κυκλάδων με το Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Ενεργείας θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη των Κυκλάδων και θα διασφαλίσει τους καλύτερους περιβαλλοντικούς και οικονομικούς όρους για τις τοπικές Κοινωνίες, ενώ παράλληλα θα είναι και προς όφελος των Ελλήνων καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος μέσω της ελάφρυνσης των δαπανών Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).

 

Πηγή: http://www.cablel.gr/news.php?nn=102

 

Οι άλλες 3 εταιρίες που θα πάρουν μέρος στην κατασκευή είναι η ABB, η ALSTOM, κ η PRYSMIAN.

 

Μακάρι η όλη διαδικασία της κατασκευής – πόντισης- του έργου να ανατεθεί σε έλληνα εργολάβο.

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.