Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νέα διώρυγα στο Σουέζ σχεδιάζει να ανοίξει η Αίγυπτος


Engineer

Recommended Posts

Η Αίγυπτος σχεδιάζει να κατασκευάσει μια νέα διώρυγα στο Σουέζ δίπλα στην υπάρχουσα που έχει συμπληρώσει 145 χρόνια, σε ένα έργο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με στόχο την επέκταση του εμπορίου κατά μήκος της πιο σύντομης ναυτικής οδού μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

 

Σύμφωνα με το Reuters, η διώρυγα του Σουέζ, αποφέρει στην Αίγυπτο ετησίως έσοδα ύψους 5 δισ. δολ. και αποτελεί μια ζωτικής σημασίας πηγή σκληρού νομίσματος για τη χώρα που έχει υποφέρει από μια βουτιά στον τουρισμό και τις ξένες επενδύσεις από τις εξεγέρσεις του 2011.

 

Η νέα διώρυγα, που θα είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την επέκταση του λιμανιού του Σουέζ και των ναυτικών υποδομών, έχει ως στόχο να αναδείξει το διεθνές προφίλ της Αιγύπτου και να την καθιερώσει ως ένα σημαντικό εμπορικό κόμβο.

 

«Αυτό το γιγαντιαίο έργο θα είναι η δημιουργία μιας νέας διώρυγας στο Σουέζ, παράλληλα με την υπάρχουσα, συνολικού μήκους 72 χιλιομέτρων» δήλωσε ο επικεφαλής της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, Mohab Mamish, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το συνολικό κόστος για την εκσκαφή της νέας διώρυγας εκτιμάται να διαμορφωθεί στα 4 δισ. δολ. περίπου και θα έχει ολοκληρωθεί σε πέντε χρόνια, παρότι η Αίγυπτος θα πασχίσει να το ολοκληρώσει εντός ενός πιο φιλόδοξου 3ετούς χρονοδιαγράμματος.

 

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Adel Fattah al-Sisi, οι ένοπλες δυνάμεις θα είναι υπεύθυνες για το νέο έργο για λόγους ασφαλείας. Έως και 20 αιγυπτιακές επιχειρήσεις μπορεί να εμπλακούν στο έργο αλλά θα εργαστούν υπό στρατιωτική επίβλεψη, είπε.

 

Πηγή:www.capital.gr

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.