Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΚΑΠΕ: Ανακοίνωση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος από επιχειρήσεις στις ΑΠΕ & την ενεργειακή αποδοτικότητα


Engineer

Recommended Posts

Ανακοίνωση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συνεργασία με επιχειρήσεις της Περιφέρειας Αττικής στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ενεργειακής αποδοτικότητας για την εφαρμογή, αξιολόγηση και διάδοση καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας τους.

 

Η ως άνω συνεργασία θα υλοποιηθεί στα πλαίσια του έργου του «Smart Interregional Cooperation Strategy for Innovation capacities in the Energy Sector on the MED area- SmartinMED» που εντάσσεται στο Μεσογειακό Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας MED με βασικό στόχο την τόνωση της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ Περιφερειών της Μεσογείου μέσω της ενσωμάτωσης της καινοτομίας στα επιχειρηματικά τους μοντέλα.

 

Το ΚΑΠΕ ως εταίρος του έργου, προβαίνει σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις ΜΜΕ της Αττικής που δραστηριοποιούνται στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ενεργειακής αποδοτικότητας με αντικείμενο την συνεργασία στο πλαίσιο της προβλεπόμενης πιλοτικής δράσης του έργου που αποσκοπεί στην εφαρμογή και αξιολόγηση σε πραγματικό επιχειρησιακό περιβάλλον καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων που προτείνονται ως τα πλέον κατάλληλα στα πλαίσια του έργου SmartinMED.

 

Στόχοι της πιλοτική δράσης.

 

Μέσω της συγκεκριμένης πιλοτικής δράσης του έργου SmartinMED θα δοκιμαστεί, σε ένα προκαταρκτικό επίπεδο, η εφαρμογή νέων στρατηγικών και επιχειρηματικών μοντέλων σε ΜΜΕ της Αττικής, κάτι το οποίο θα επιτρέψει στις εταιρείες να βελτιώσουν τις ανταγωνιστικές τους ικανότητες σε μια μεσοπρόθεσμη-μακροπρόθεσμη βάση. Η υλοποίηση αυτής της συνεργασίας μεταξύ ΚΑΠΕ και ΜΜΕ θα επιτευχθεί μέσω των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων που περιγράφονται παρακάτω. Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται δωρεάν και σύμφωνα με το σχέδιο του «Συμφωνητικού Συνεργασίας» που επισυνάπτεται στην παρούσα ανακοίνωση (Παράρτημα).

 

Πεδίο εφαρμογής

 

Οι ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ενεργειακής αποδοτικότητας και είναι μέλη δικτύων όπως Clusters, επαγγελματικοί σύνδεσμοι, λοιπά δίκτυα, στα οποία μπορούν να επεκταθούν, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, η επίδραση της εφαρμογής των επιχειρήσεων μοντέλων που δοκιμάζονται στις ΜΜΕ, ιδιαίτερα όσον αφορά τη συνεργασία μεταξύ ΜΜΕ και ερευνητικών ιδρυμάτων.

 

Προγραμματισμένες Δραστηριότητες

 

Το ΚΑΠΕ θα διαθέσει προσωπικό που ασχολείται στο έργο (ή αυτό των υπεργολάβων του στο έργο) για τη στήριξη των επιχειρήσεων που θα επιλεχθούν στις ακόλουθες δραστηριότητες, με βάση τις ανάγκες που προσδιορίζονται από την κάθε εταιρεία:

 

1. Προσδιορισμός των τομέων δραστηριοτήτων από τις ΜΜΕ ως πιο σημαντικές προς βελτίωση π.χ.

 

α. νέων αγορών (π.χ. εντός ΕΕ / )

β. νέων / βελτιωμένων στρατηγικών μάρκετινγκ / εμπορικών στρατηγικών

γ. νέων / βελτιωμένων προϊόντων

δ. νέων / βελτιωμένων διαδικασιών εντός και εκτός επιχείρησης

ε. νέων / βελτιωμένων μέσων χρηματοδότησης

 

2. Ανάλυση των τρεχουσών επιχειρηματικών μοντέλων των ΜΜΕ, χρησιμοποιώντας την μεθοδολογία που αναπτύχθηκε από το έργο SmartinMED, από κοινού με τις βασικές εσωτερικές δομές κάθε εταιρίας, και όταν κρίνεται αναγκαίο, τη συλλογή πληροφοριών από τους τελικούς χρήστες – πελάτες κάθε εταιρίας (π.χ. δημόσιες υπηρεσίες, επιχειρήσεις, τελικοί πελάτες, κλπ).

 

3. Πρόταση δράσεων για τη βελτίωση των εξεταζόμενων διαδικασιών/ διεργασιών κάθε εταιρίας με αναφορά σε πρότυπα επιχειρηματικά μοντέλα και περιπτώσεις καθώς και με επικοινωνία με άμεσα ενδιαφερόμενους (stakeholders) που μπορούν να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες.

 

Παραδείγματα τέτοιων δράσεων είναι:

 

α. Ανάλυση και ενεργοποίηση επαφών ικανών να δημιουργήσουν μια στρατηγική για την εξυπηρέτηση δυνητικά ενδιαφερουσών γεωγραφικών αγορών, στο εσωτερικό της ΕΕ ή εκτός της ΕΕ.

β. Ανάλυση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης επενδύσεων όπως συμβάσεις απόδοσης ενεργειακής αποδοτικότητας EPC, συμβάσεις απόδοσης εγκαταστάσεων ΑΠΕ

γ. Ανάλυση των δυνατοτήτων για παροχή ενεργειακά αποδοτικών τεχνολογιών / και τεχνολογιών ΑΠΕ σε δημόσιες προμήθειες και συμβάσεις

δ. Ανάλυση των απαιτήσεων για πιστοποιήσεις προϊόντων ενεργειακής αποδοτικότητας ή πιστοποιήσεις προϊόντων φιλικά προς το περιβάλλον και την σχετική σήμανση των προϊόντων αυτών

ε. συμμετοχή σε μια πρόσκληση υποβολής προτάσεων και χρηματοδότησης σε ερευνητικά προγράμματα ή προγράμματα καινοτομίας.

 

Παράρτημα - Συμφωνητικό Συνεργασίας

 

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

 

Πηγή: http://www.b2green.g...h.qAT3o3oe.dpuf

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.