Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εγκριση και Αδεια Δόμησης Εκκλησιαστικών Ακινήτων


Engineer

Recommended Posts

Το έγγραφο ΔΟΚΚ/Β' -'Εγγραφο 42623/21-10-14 "Εγκριση και Αδεια Δόμησης Εκκλησιαστικών Ακινήτων" προς τις Δ/νσεις Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασµού (ΠΕΧΩΣΧ) Αποκεντρωµένων Διοικήσεων της Επικράτειας (για ενηµέρωση των Υπηρεσιών

Δόµησης και των Συµβουλίων Αρχιτεκτονικής χωρικής τους αρµοδιότητας) αναφέρει:

 

Μετά το (α) σχετικό, το οποίο µας εστάλη µε το υπ΄αρ.4694/10-9-2014 έγγραφο από το Γεν. Γραµ. Χ.Α.Π.του Υ.Π.Ε.Κ.Α., σας ενηµερώνουµε ότι το ΚΕ.Σ.Ε.Α. και η ΥΔΟΜ της Εκκλησίας της Ελλάδας συγκροτήθηκαν και λειτουργούν, βάσει του Κανονισµού της Ιεράς Συνόδου (ΦΕΚ 258/Α/2013) και του Εγκυκλίου Σηµειώµατος µε αρ.πρ. 2842/13-6-2014 της Ιεράς Συνόδου.

 

Σύµφωνα µε το άρθρο 53 του ν.4178/13 (ΦΕΚ 174/Α/13), για τα εκκλησιαστικά ακίνητα που περιγράφονται ρητά στην ενότητα Β και στα εδάφια α, β και γ της ενότητας ΣΤ της παρ. 2Α του άρθρου 2 του ν.4030/11, όπως ισχύει µετά την τροποποίησή του µε το ανωτέρω άρθρο, η έγκριση δόµησης χορηγείται από την ∆ΟΚΚ του Υ.Π.Ε.Κ.Α. και η άδεια δόµησης εκδίδεται από την ήδη συσταθείσα ΥΔΟΜ της Εκκλησίας της Ελλάδας.

 

Λόγω των ανωτέρω παύει να ισχύει το (β) σχετικό έγγραφο του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ.

 

Για εκκρεµείς υποθέσεις οι οποίες έχουν λάβει Εγκριση ∆όµησης από τις ΥΔΟΜ των Ο.Τ.Α. η Αδεια ∆όµησης τους εκδίδεται από την ίδια Υπηρεσία.

 

Πηγή: http://www.ypeka.gr/...&language=el-GR

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.