Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πολυμηχάνημα (εκτυπωτής-αντιγραφικό-scanner-fax)


d.p.

Recommended Posts

καλησπέρα κ από εμένα..

 

έχετε να προτείνετε κάποιο αξιόπιστο πλυμηχάνημα, καλής ποιότητας σάρωσης-εκτπωσης και με σχετικά normal τιμή μελανιών;

 

έχω υπόψην το Epson SX600FW

τα HP είναι καλά;

 

ευχαριστώωωωωω...

 

 

α! και κάτι ακόμα...inkjet ή laserjet?

δεν έχω τρελή επιχείρηση ακόμα..! :P

 

 

Παρατήρηση: Μη διαχωρίζετε την απάντησή σας σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την "επεξεργασία" για να αλλάξετε το περιεχόμενο ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.

ckiriako

Link to comment
Share on other sites

Ποσα χρηματα διαθετεις;

Τι αναγκες εχεις; (ποσες σελιδες τυπωνεις το μηνα; )

 

Τα ΗΡ ειναι τιμια μηχανηματα, δηλ βγαζουν τα λεφτα τους αλλα υποψιαζομαι οτι υπαρχουν πιο οικονομικες σε βαθος χρονου επιλογες (κοστος αναλωσιμων)

Εγω ΗΡ εχω..

Link to comment
Share on other sites

Το σίγουρο είναι ότι αν τυπώνεις πολλές ασπρόμαυρες σελίδες, πχ τεύχος στατικής μελέτης, συμφέρει ο laser έναντι του inkjet.

Και σε ταχύτητα αλλά κυρίως σε οικονομία.

 

Αν αγοράσεις inkjet εκείνο που θα πρέπει νομίζω να προσέξεις είναι να έχει τέσσερα ανεξάρτητα μελανάκια τουλάχιστον.

Αυτό διότι το αρχικό κόστος αγοράς τελικά είναι μικρό σε σχέση με το λειτουργικό κόστος του μηχανήματος στη διάρκεια ζωής του.

 

Απ' αυτήν την άποψη νομίζω ότι οι HP υστερούν γιατί νομίζω ότι έχουν δύο δοχεία μελανιών, ένα μαύρο και ένα με τ' άλλα χρώματα.

Link to comment
Share on other sites

θέλω σίγουρα έγχρωμο γιατί εκτυπώνω και πολλά τεύχη με φωτογραφίες. Χμμμ...δε θέλω να δώσω πάνω από 200-300 ευρώ. Δεν εκτυπώνω μεγάλες ποσότητες ακόμα. Τα Epson έχουν ορισμένα καλά μοντέλα και σχετικά οικονομικά αναλώσιμα. Για τα HP δεν έχω και την καλύτερη άποψη γενικα..

 

Μένδιαφέρει να έχει σίγουρα fax, αν και τα περισσότερα που κυκλοφορούν δεν έχουν.. Σε inkjet έχω βρει μεγαλύτερη ποικιλία είναι η αλήθεια, φθηνότερα μελάνια αλλά μικρότερης διάρκειας. Τα laser έχουν καλύτερη ποιότητα και ταχύτητα ή καμία σχέση; (δεν είμαι κ πολύ σχετική..)

 

Και δεν έχω βρει κάτι σε Α3..υπάρχουν μικρά ή πρέπει να καταφύγω σε καθαρά επαγγελματικά των 1000+ ευρώ;

Link to comment
Share on other sites

Aν τυπώνεις πολλές φωτογραφίες τότε πρέπει να προσέξεις πολύ το θέμα του κόστους του μελανιού. Και της ΗΡ δεν είναι και πολύ φθηνά. Ασε που αν πέσεις σε μηχάνημα που καταναλώνει πολύ .....χαιρετίσματα.

 

Οταν μάλιστα έχουμε φτάσει στο σημείο να πουλάνε στις Χριστουγεννιάτικες προσφορές καινούριους inkjet περίπου 40 Ε όσο δηλαδή κάποια μελάνια της ΗΡ τότε καταλαβαίνεις...

 

Τα πολυμηχανήματα πάντως είναι συνήθως συνδυασμός μετριοτήτων. Λίγο απ'όλα.

Link to comment
Share on other sites

για εμενα παρε εγχρωμο laser εκτυπωτη με 250-300 ευρω και αλλα 80 για ενα απλο πολυμηχανημα inkjet και εισαι κομπλε.

 

το θεμα καλυτερα ψαξτο σε αλλα φορουμ καθαρα η/υ

Link to comment
Share on other sites

O Epson Stylus Photo 1290 inkjet έχει πολύ καλή ανάλυση, τυπώνει Α3 και σε ρολό γύρω στα 300-400Ε. Δεν ξέρω αν υπάρχει πλέον αυτό το μοντέλο, πιθανόν να το αντικατέστησε το 1400.

Link to comment
Share on other sites

Hp και παλι Hp...τα λεφτα τους τα βγάζουν με το παραπάνω...Εχω πολυμηχανημα, plotter, εκτυπωτη laser και ειμαι πολυ ευχαριστημενη...

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν επειδή πρόσφατα τα "έφτυσε" ο εκτυπωτής που είχα και οδηγήθηκα στην αγορά πολυμηχανήματος έχω να πω τα εξής:

 

1) Για να πάρεις κάποιο laser, έγχρωμο πολυμηχάνημα με fax σίγουρα θα δώσεις πάνω από 350-400 ευρώ. Τα laser είναι πιο αξιόπιστα, γρήγορα και οικονομικά αλλά θέλουν και την ανάλογη τσέπη για την αγορά. Επίσης σε ορισμένους laser το κόστος αντικατάστασης και των δύο toner αγγίζει το κόστος αγοράς νέου μηχανήματος.

 

2) Για Α3 πολυμηχάνημα η τιμή εκτοξεύεται στα 1000+ ευρώ. Στην ουσία πρόκειται για τα φωτοαντιγραφικά που έχεις δει στα βιβλιοπωλεία τα οποία πλέον φέρουν και ενσωματωμένο fax, ethernet κλπ (τί είναι τα 50 ευρώ που κοστίζουν οι κάρτες fax και ethernet μαζί μπροστά στα 1000 ευρώ).

 

Μετά τα ανωτέρω οδηγήθηκα στην αγορά ενός inkjet Α4 πολυμηχανήματος της Canon, το οποίο έχει και fax, με κόστος αγοράς τα 130 ευρώ. Βέβαια σκέφτηκα ότι στο μέλλον θα αγοράσω και έναν έγχρωμο plotter Α1 γι' αυτό προτίμησα την οικονομική λύση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.