Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Mεγαφωνική της UNIVEL


Jwatson

Recommended Posts

Γεια σας.

Ψάχνω να βρω οδηγίες σύνδεσης και ότι άλλη πληροφορία τεχνική ίσως υπάρχει, για μια παλιά μεγαφωνική της univel, που υπήρχε πριν περίπου 10 χρόνια.

Είναι η 9106 και τα μεγάφωνα με φάρο και σειρήνα είναι τα 9106 LS.

Χρειάζονται αντικατάσταση κάποια υλικά που έχουν καεί όπως ο μ/σ που υπάρχει στην έξοδο του TDA2030 και κάποια άλλα που έχουν καεί.

Ευχαριστώ.

Βασίλης

post-9932-0-24594700-1414493074_thumb.jpg

post-9932-0-72303500-1414493154_thumb.jpg

post-9932-0-51465800-1414493281_thumb.jpg

Edited by Jwatson
Link to comment
Share on other sites

Ειναι τοσο φτηνο καινουριο που αμφιβαλλω αν αξιζει το κοπο να ασχοληθεις μαζι του, ειδικα εφοσον δεν ξερεις τι εκταση εχει η ζημια.

Εχεις ρωτησει την εταιρια? Εχω την εντυπωση οτι ειναι made in greece οπως και τα olympia. Μπας και εχουν σχεδιο να σε βοηθησουν

Link to comment
Share on other sites

H μεγαφωνική αυτή είναι κατασκευασμένη κάπου, ίσως και εκτός Ελλάδας, με την εποπτεία θα μπορούσε να πει κανείς της τότε univel που αγοράστηκε από την menvier που αγοράστηκε από την cooper και που αν δεν κάνω λάθος τώρα έχει αγορασθεί και αυτή από την eaton.

 

Όντως η olympia electronics έχει ένα τέτοιο σύστημα και ίσως είναι το μοναδικό αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα. Εάν κάποιος γνωρίζει κάποιο άλλο ας το αναφέρει παρακαλώ.

 

Η υπάρχουσα εγκατάσταση που δεν λειτουργεί εδώ και μερικά χρόνια, έχει 16 μεγάφωνα που λειτουργούν μαζί με την κεντρική πλακέτα και αν γίνεται καλό θα είναι να επισκευαστεί η υπάρχουσα μεγαφωνική για να περιοριστεί το κόστος αντικατάστασης. Επιπλέον στην υπάρχουσα εγκατάσταση η καλωδίωση είναι με 3x1.5 καλώδιο και η olympia electronics αν διάβασα καλά θέλει θωρακισμένο καλώδιο προς τα μεγάφωνα.

 

Η λύση πάλι για εγκατάσταση ενισχυτή με έξοδο 100V που πιστεύω θα παίξει με την υπάρχουσα παράλληλη καλωδίωση προς τις 16 θέσεις των μεγαφώνων, θα θέλει και άλλα μεγάφωνα με μετασχηματιστή και το κόστος τότε ανεβαίνει αρκετά. 

 

Τέλος, την τωρινή εταιρεία την ρώτησα αλλά μου είπαν ότι δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το σύστημα αυτό και περιμένω μήπως και βρούν τίποτε αν το ψάξουν.

 

Περισσότερο το έγραψα εδώ μήπως και κάποιος συνάδελφος έχει στο αρχείο του τίποτε για το σύστημα αυτό ή κάποια τέτοια πλακέτα που θα την έχει αντικαταστήσει με άλλο μεγαφωνικό σύστημα.

Edited by Jwatson
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.