Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πεδίο δοκιμών για drones το τεχνολογικό πάρκο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»


Engineer

Recommended Posts

Πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική άσκηση των τηλεπικοινωνιακών συστημάτων που αναπτύσσονται στα εργαστήρια της Future Intelligence.

 

Σε πεδίο δοκιμών για τα μη επανδρωμένα οχήματα της εταιρείας Future Intelligence Ε.Π.Ε.η οποία αναπτύσσει καινοτόμες εφαρμογές επικοινωνιών για τον έλεγχο και τη συλλογή πληροφοριών από κινούμενες εναέριες και επίγειες μη επανδρωμένες πλατφόρμες αποστολών έρευνας και διάσωσης, μετατράπηκε σήμερα το τεχνολογικό πάρκο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

 

Ο χειριστής των οχημάτων ήταν εκατοντάδες μέτρα μακριά και η αποστολή τους ήταν η έρευνα και η διάσωση ανθρώπινων ζωών. Επρόκειτο, όπως ανακοίνωσε ο «Δημόκριτος», για μια δοκιμαστική άσκηση των τηλεπικοινωνιακών συστημάτων που αναπτύσσονται στα εργαστήρια της Future Intelligence, τα οποία φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του τεχνολογικού πάρκου του ερευνητικού κέντρου.

 

Η εφαρμογή προέρχεται από την υλοποίηση μιας ιδέας για την καινοτόμο χρήση ασύρματων τεχνολογιών επικοινωνίας και δικτύωσης σε επίγεια και εναέρια μη επανδρωμένα οχήματα, η οποία παρουσιάστηκε αρχικά σε σενάριο διαχείρισης περιστατικού δασικής πυρκαγιάς στις Αλυκές Αναβύσσου Αττικής, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου DARIUS.

 

Η Future Intelligence ιδρύθηκε το 2009 με βασική δραστηριότητα την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών και προϊόντων προηγμένης τεχνολογίας, που αφορούν ολοκληρωμένα τηλεπικοινωνιακά και πληροφοριακά συστήματα. Εξειδικεύεται στην ασύρματη δικτύωση και στις τηλεπικοινωνίες μικρής και μεγάλης εμβέλειας.

 

Μεταξύ άλλων, έχει αναπτύξει μια καινοτόμο πλατφόρμα διαχείρισης αισθητήρων με δυνατότητα συλλογής, ασύρματης αποστολής και ευφυούς διαχείρισης δεδομένων σε βιομηχανικά και αστικά περιβάλλοντα. Ένα πρωτότυπο σύστημα της πλατφόρμας λειτουργεί ήδη σε μέρος του συστήματος φωτισμού του «Δημόκριτου» παρέχοντας εξοικονόμηση ενέργειας που προκύπτει από την «έξυπνη» διαχείριση του συστήματος.

 

H νέα δοκιμή των μη επανδρωμένων συστημάτων στον «Δημόκριτο» έγινε στο όχημα ROBOVOLC, σε συνεργασία με μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες συστημάτων άμυνας, την αγγλική BAE SYSTEMS, που έχει κατασκευάσει την εν λόγω πλατφόρμα. Η εφαρμογή συμβάλλει στην προσπάθεια εντοπισμού επικίνδυνων καταστάσεων και διάσωσης ανθρώπινων ζωών από τους οργανισμούς πολιτικής προστασίας.

 

Παράλληλα με τη δραστηριοποίησή της στην Ελλάδα, η Future Intelligence έχει επεκταθεί και στη Δυτική Ευρώπη, διατηρώντας πλέον γραφεία στο Λονδίνο. Η δραστηριοποίηση αυτή βασίζεται στη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα, στη δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών και στην εξυπηρέτηση ενός ολοένα αυξανόμενου πελατολογίου που αφορά στα νέα προϊόντα της στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

 

Πηγή: http://www.fortunegr...efe-dimokritos/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.