Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τιμοκατάλογος Αδειών


Engineer

Recommended Posts

Αν ισχύει αυτό πάντως, να του δώσω και κάνα δύο δικές μου να βγάλει, μιάς και είμαστε και γείτονες. Να γλυτώσω από τον κόπο.

 

Ισχύει όμως αυτό που είπε ο Χάρης. + τόσα το υπόγειο, + τόσα οι Η/Χ, + τόσα για το ρεύμα, κλπ. Αν έχει υπογράψει και συμφωνητικό ιδιαίτερα...κλάφτον. Χρυσή θα του βγεί η άδεια.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 34
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καλησπέρα και χαιρετώ την σημαντικότερη κίνηση (Αντιεγωιστική - Αντιφιλοτομαριστική) στην χώρα μου ! πέρα από το ότι συμφωνώ με τους προλαλήσαντες, να θυμίσω ότι όταν σε αντίστοιχο πρόσφατο πόστ των τοπογράφων κάποιοι όρμησαν να φάνε όσους αποδοκίμασαν το ότι πάρεις 100??

 

κρίμα δεν είναι??

Link to comment
Share on other sites

τηλεφώνησα στο ΤΕΕ για να τους ενημερώσω. Οι άνθρωποι δεν υπάρχουν. Δεν είναι δικιά μας δουλειά μόνο με επώνυμη καταγγελία μπορούμε να το δούμε....

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι θα γίνει τίποτα γιατί όπως είπα στο αρχικό μου μήνυμα "Τυπικά σωστός αλλά είναι από εκείνες τις διαφημίσεις που παραπλανούν το κοινό."

Φαντάζομαι ότι θα του γίνει μια προφορική παρατήρηση το πολύ, άντε να βάλει ένα "από" μπροστά από την τιμή και όλοι θα είμαστε ικανοποιημένοι.

Link to comment
Share on other sites

Χάρη δεν μπορεί. Η αμοιβή υπολογίζεται ξεχωριστά για κάθε μελέτη, που σημαίνει πως δεν μπορεί με μια τιμή /μ2 να πιάνει όλες τις μελέτες. Ακόμα και τυπικά να το δεις αν δεν πάρει έγκριση από το ΤΕΕ για τον προϋπολογισμό δεν έχει δικαίωμα να μιλήσει για κόστος άδειας, πόσο μάλλον να το διαφημίσει!

Link to comment
Share on other sites

Αν υπολογίσεις τις αμοιβές για ισόγεια κατοικία χωρίς υπόγειο 100τμ θα βγάλεις τα 30€/τμ.

Ο τρόπος που υπολογίζει το ΤΕΕ τις αμοιβές είναι δεδομένος και σαφής. Αν δηλαδή κάποιος έχει όλα τα δεδομένα, τετραγωνικά χώρων, ΕΤΑ, λ, κ.λπ. μπορείς να υπολογίσει τις αμοιβές με μεγάλη ακρίβεια. Θα μπορούσε δηλαδή κάποιος μηχανικός να πει ότι έχω κάποια σχέδια έτοιμα για μια κατοικία και η έκδοση της άδειας της κοστίζει 3.000€. Δεν λέει ψέματα αλλά δεν λέει και όλη την αλήθεια. Γιατί δεν βάζει μέσα τα κόστη των επιβλέψεων και ότι η αμοιβή αυτή ανά τμ την έκδοση συγκεκριμένης κατοικίας των 100τμ περίπου, ισόγειας και χωρίς υπόγειο.

Αν επομένως βάλει ένα "από" στη διαφήμισή του θα είναι καλυμμένος 100%.

 

Όπως καταλαβαίνεις, κάνω τον συνήγορο του "διαβόλου", ρόλος που μου είναι πολύ άχαρος, αλλά να έχουμε υπόψη μας ποια θα είναι η πιθανή απάντηση του συναδέλφου.

Link to comment
Share on other sites

Μα το πρόβλημα είναι οτι ακόμα και το ένα "από" να βάλει δεν είναι δεοντολογικό να διαφημίζεται.

 

Επίσης το "από" είναι ψευδές αν θέλω να κάνω ένα κτίσμα 20 τ.μ. μιας και αμοιβή 30 x 20 = 600,00 € δεν μπορεί να υπάρχει γιατί η ελάχιστη είναι 1.069,00 €.

 

Δεν φαντάζομαι να τον καλύψει το ΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.