Jump to content

Recommended Posts

Posted
για 10 αντικειμενικες το χρονο δεν αξιζει.

Μάλλον όχι. Αν και εξαρτάται πόσα βγάζεις τελικά από 10 αντικειμενικές το χρόνο.

• 3 months later...
  • Replies 167
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Μάλλον όχι. Αν και εξαρτάται πόσα βγάζεις τελικά από 10 αντικειμενικές το χρόνο.

Πόσο να βγαζεις. Ενας συμβολαιογραφος γνωστος μου δεν μου πηρε τίποτα για να μου πει την αντικ. αξια ενος σπιτιου.

Posted
Πόσο να βγαζεις. Ενας συμβολαιογραφος γνωστος μου δεν μου πηρε τίποτα για να μου πει την αντικ. αξια ενος σπιτιου.

Όσοι κάνουμε εκτιμήσεις ακινήτων για παράδειγμα (όπου απαιτείται και ο υπολογισμός της), θα ζητάμε από τον γνωστό μας συμβολαιογράφο να μας βγάζει την αντικειμενική σε καθεμία;

Posted

Πιστεύω για μεμονωμένες περιπτώσεις, ναι. Αντί να έρθει σε εμάς πρώτα ας πάει από τον συμβολαιογράφο του να πάρει δωρεάν την αντικειμενική αξία και ας έρθει. Φυσικά αν δεν είναι ένα ακίνητο αλλά περισσότερα Φυσικά και θα αμειφθείς γia την δουλειά σου.

Posted

Εγώ πάντως δεν βάζω την υπογραφή μου σε χαρτί που αναφέρεται αντ. αξία την οποία δεν υπολόγισα ο ίδιος. Τον τελευταίο χρόνο, μου έτυχαν 3 περιπτώσεις που ο συμβολαιογράφος είχε βγάλει άλλα αντί άλλων... Στη μία δεν είχε λάβει υπόψη του 2πλή πρόσοψη σε κατάστημα, στην άλλη είχε χρησιμοποιήσει λάθος συντελεστή στην παλαιότητα και στην τρίτη κάτι ακόμα που δε θυμάμαι.

• Like 1
Posted
Εγώ πάντως δεν βάζω την υπογραφή μου σε χαρτί που αναφέρεται αντ. αξία την οποία δεν υπολόγισα ο ίδιος. ...

Οκ. και εγω μιλαω για συμβολαιογραφο εμπιστοσυνης και με δικη του υπογραφη. Τωρα αν την κανεις εσυ την δουλεια να πληρωθεις ή οχι αναλογα.

Posted

όσοι κάνετε εκτιμήσεις και θέλει αντικειμενική να πάτε να αγοράσετε πρόγραμμα όπως κάνουν οι περισσότεροι συνάδελφοι.8-)

• 2 weeks later...
Posted

Στην περίπτωση που το αγροτεμάχιο βρίσκεται εντός της περιμετρικής Ζώνης Οικισμού (όπου αυτή ισχύει ακόμη) πώς επηρεάζεται ο υπολογισμός της αντικειμενικής αξίας;

Posted
Στην σελίδα

http://www.insmoney.gr/ObjVal/Index.htm

έχουμε ανεβάσει τον υπολογισμό αντικειμενικής αξίας ακινήτων.

.

Καλή και πολύ χρήσιμη μοιάζει προσπάθεια αλλά ακόμα δεν έχει αρκετά δεδομένα για να την αξιολογήσουμε

• 1 month later...
Posted

Μήπως θα μπορούσε κάποιος να περιγράψει ποιος είναι ο τρόπος υπολογισμού της αντικειμενικής αξίας ακινήτου που αποτελείται από

διώροφο κτίριο κατοικίας χωρίς υπόγειο (2 οροφοδιαμερίσματα χωρίς σύσταση οριζοντίου αλλά λειτουργικά διαχωρισμένα) με διαφορετική χρονολογία αποπεράτωσης των δύο ορόφων;

Πρώτη φορά υπολογίζω αντικειμενική για αυτοτελές ακίνητο και δεν βρίσκω μια ρητή απάντηση. Ισχύει η παρακάτω σχέση;

Αντ.Αξία Ακινήτου = Αντ.Αξία Οικοπέδου + Αντ.Αξία Διαμ.Ισογείου + Αντ.Αξία Διαμ.Ορόφου

υποθέτω ότι αφού τα διαμερίσματα είναι λειτουργικά διαχωρισμένα και έχουν διαφορετική χρονολογία αποπεράτωσης, υπολογίζω τις αντικειμενικές τους αξίες ξεχωριστά και μετά τις προσθέτω για να βρω την αντικειμενική αξία του κτιρίου.

Τι γίνεται όμως με την αντικειμενική αξία του ακινήτου;