Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Η πρώτη «πράσινη γειτονιά» της Αθήνας


Engineer

Recommended Posts

Σε πράσινη γειτονιά μετατρέπεται ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο εργατικών κατοικιών στην Αγία Βαρβάρα σε ένα έργο που υλοποιεί το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

 

Ήδη ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και συντάσσονται τα τεύχη δημοπράτησης για τον διαγωνισμό Κατασκευής του Έργου «Πράσινη Πιλοτική Αστική Γειτονιά», που με ενεργειακές παρεμβάσεις θα έχει σχεδόν μηδενικό ισοζύγιο ενέργειας.

 

Posted Image

 

Η μελέτη προβλέπει μάλιστα, ότι οι κάτοικοι, που ανήκουν στις ασθενείς οικονομικά ομάδες πληθυσμού, μετά την ολοκλήρωση των έργων, θα επιβαρύνονται με σχεδόν μηδενικά έξοδα για την ικανοποίηση των βασικών βιοτικών αναγκών τους που συνδέονται με την ενέργεια, ενώ ο περιβάλλων χώρος θα αναβαθμιστεί.

 

Posted Image

 

Οι βασικότερες παρεμβάσεις που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν στο οικοδομικό τετράγωνο είναι οι εξής:

 

- Τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης στους τοίχους και στο δώμα των κτιρίων.

- Αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα, θερμοδιακοπτόμενα, και αντικατάσταση των υαλοστασίων με ενεργειακά διπλά υαλοστάσια.

- Τοποθέτηση ψυχρών επιχρισμάτων σε δώμα και κατακόρυφα δομικά στοιχεία.

- Αντικατάσταση των ήδη υπαρχόντων συστημάτων θέρμανσης και δροσισμού με σύστημα κλιματισμού Γεωθερμικών Αντλιών Θερμότητας.

- Έξυπνα δίκτυα στα κτίρια που θα δίνουν τη δυνατότητα στον οποιοδήποτε κάτοικο να ενημερώνεται για το ενεργειακό κόστος του νοικοκυριού του

- Τοποθέτηση πράσινων οροφών.

- Επεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο που θα βασίζονται στη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας υλικών και στην αύξηση του πρασίνου, ώστε να βελτιωθεί το θερμικό ισοζύγιο της περιοχής.

- Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων και ηλιακών συλλεκτών.

 

Το έργο έχει προϋπολογισμό 5 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ).

 

Posted Image

 

Πηγή: www.lifo.gr

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.