Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κωνσταντινούπολη: Σε ιδιωτικοποίηση σημαντικά έργα υποδομών της Πόλης


Engineer

Recommended Posts

Μέσα στο α’ τρίμηνο του 2015 αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία ιδιωτικοποίησης δυο γεφυρών κατά μήκος των στενών του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη και των αυτοκινητοδρόμων Istanbul 1 και 2 σύμφωνα με την Διοίκηση Τουρκικών Ιδιωτικοποιήσεων (ΟΙΒ).

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπου που γνωρίζει καλά το θέμα αυτό, η ΟΙΒ έστειλε πρόσκληση επενδυτικού ενδιαφέροντος για να επιλεγεί ο ανάδοχος του έργου μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

 

Υπενθυμίζεται ότι η κοινοπραξία της τουρκικής Koc Holding με την Μαλαισιανή UEM Group και της Gozde private equity είχε κερδίσει τον πρώτο διαγωνισμό που είχε γίνει το Δεκέμβριο του 2012 καταθέτοντας τη μεγαλύτερη προσφορά για το έργο, ύψους $5,72 δις., ωστόσο, ο διαγωνισμός ακυρώθηκε το Φεβρουάριο του 2013 από τον τότε πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς δεν πληρούσε τις οικονομικές προσδοκίες της κυβέρνησης.

 

Οι αυτοκινητόδρομοι και οι δυο γέφυρες (συμπεριλαμβανομένου του δρόμου Αδριανούπολη – Κωνσταντινούπολη –Αγκυρα και των γεφυρών του Βοσπόρου στο Φατίχ και Sultan Mehmet) θα συνδέουν την Ευρωπαϊκή με την Ασιατική πλευρά της πόλης και θα περιλαμβάνονται σε ένα «πακέτο» που θα χειρίζεται ιδιώτης για τουλάχιστον 25 χρόνια σύμφωνα με την πρώτη προσφορά.

 

Πρόκειται για ένα πολύ φιλόδοξο έργο που θα δώσει "ανάσα" στο καθημερινό πρόβλημα της κίνησης στους δρόμους της πόλης.

 

Πηγή: http://www.ypodomes....δομών-της-πόλης

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.