Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Θερμομονωση -Υγρομονωση (πολυουρεθάνη- πολυουρία)


malema

Recommended Posts

Γειά σας,

Σκεφτομαι να χρησιμοποιήσω αφρό πολυουρεθάνης 5 cm  για θερμομονωση της οροφής (20 cm οπλισμένο σκυρόδεμα) της κατοικίας μου με επικάλυψη απο πολυουρία.

Θα ήθελα την γνώμη σας για τα πιο κάτω θέματα:

 

1) Η διαπερατότητα υδρατμών της πολυουρεθάνης είναι μ=100. Για την πολυουρία δεν μπόρεσα να βρω τα χαρακτηριστικά διαπερατότητας υδρατμών. Θεωρείτε οτι το σύστημα μπορεί να διαπνέει?

2) Πάνω απο την πολυουρία δεν θα γίνουν ρύσεις άρα θα υπάρχει στάσιμο νερό σε κάποια σημεία.

Οι προμηθευτές με διαβεβαίωσαν ότι το στάσιμο νερό δεν θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα, ποιά είναι η γνώμη σας για αυτό?

 

Σας ευχαριστώ

 

 

 


Παρατήρηση: Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ.
Παρακαλώ διαβάστε τους 
Κανόνες Συμμετοχής του forum.
Ευχαριστώ, 
Didonis

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 37
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μπορεί κάποιος που έχει εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα να με βοηθήσει γιατί πρέπει να πάρω απόφαση άμεσα?

Link to comment
Share on other sites

Αν ειναι χωρις ΦΠΑ, μπορεις να πας και σε αλλο συστημα.

 

Γενικα ο αφρος της πολυουρεθανης δεν μαρεσει.

Η πολυουρια ειναι φοβερο υλικο, αλλα σχετικα δυσκολο στην εφαρμογη.

Ελπιζω να εχει εμπειρια το συνεργειο και να μην τα λερωσει ολα.

 

Γενικα να ξερεις οτι μετα απο την εφαρμογη αυτη δεν θα μπορεις να κανεις και πολλα πραγματα στο δωμα.

 

Δεν νομιζω η πολυουρια να εχει θεμα με λιμναζοντα νερα.

 

Οσον αφορα τη διαπνοη, δεν γνωριζω καθολου.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Σε ότι αφορά την διαπνοή, η αντίσταση στην διάχυση των υδρατμών που έχεις (μ=100), δεν είναι και κάτι τρομερά διαφορετικό σε σχέση με τα δύο βασικά θερμομονωτικά υλικά που χρησιμοποιούνται ευρέως στα δώματα.

Αναφέρομαι στην εξιλασμένη πολυστερίνη που η βιβλιογραφία αναφέρει τιμές μ από 80 έως 250, και στην διογκωμένη πολυστερίνη όπου τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα με τιμές μ από 20 έως 100. Στην δε γραφιτούχα διογκωμένη το άνω όριο (100) μπορεί να είναι και λίγο χαμηλότερο (80). Οι τιμές είναι από τους πίνακες της ΤΟΤΕΕ2.

Στην συμβατική μόνωση του δώματος δεν πρέπει να ξεχνάμε το φράγμα υδρατμών τοποθετημένο στην θερμή πλευρά του θερμομονωτικού μέσου...

Για την υγρομόνωση τώρα, δεν έχω εφαρμόσει ποτέ πολυουρία, οπότε δεν έχω γνώμη. Θα με φόβιζαν ωστόσο τα λιμνάζοντα νερά, για τον λόγο ότι ανθρώπινο χέρι θα κάνει τον ψεκασμό, άρα η παραμικρή αβλεψία μπορεί να ήταν οδυνηρή...

Σε παρόμοια περίπτωση θα ζητούσα από το συνεργείο/κατασκευαστή να δω προηγούμενη δουλειά του και εν γένει να με πείσουν...Εναλλακτικά θα μπορούσες να κάνεις μια μικρή οικονομοτεχνική ανάλυση σε σχέση και με τις άλλες πιο διαδεδομένες μεθόδους υγρομόνωσης (ασφαλτόπανα, επαλειφόμενα ελαστομερή τσιμεντοειδή, χυτή πολυουρεθάνη κλπ) για να σταθμίσεις μειονεκτήματα-πλεονεκτήματα και κόστος. Κάποιος μηχανικός με εμπειρία σε μονώσεις στην περιοχή σου, θα σου είναι απαραίτητος πιστεύω.

εδιτ: ξέχασα να αναφέρω ότι ο μηχανικός σου σαφώς και θα (πρέπει να) μπορεί να υπολογίσει βάσει των στρώσεων του δώματος σου (με ότι υλικά επιλέξεις τελικά) και των συνθηκών της περιοχής σου, να υπολογίσει αν υπάρχει κίνδυνος υγροποίησης.

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

Στην συμβατική μόνωση του δώματος δεν πρέπει να ξεχνάμε το φράγμα υδρατμών τοποθετημένο στην θερμή πλευρά του θερμομονωτικού μέσου...

 

 

Για συνηθεις χρησεις κτηριων, δεν χρειαζεται φραγμα υδρατμων.

Δεν υπαρχει λογος να μπει, μονο προβληματα δημιουργει.

 

 

Θα με φόβιζαν ωστόσο τα λιμνάζοντα νερά, για τον λόγο ότι ανθρώπινο χέρι θα κάνει τον ψεκασμό, άρα η παραμικρή αβλεψία μπορεί να ήταν οδυνηρή.

 

 

Αν υπαρχουν ατελειες στην εφαρμογη, θα υπαρχει προβλημα και σε μη λιμναζοντα νερα.

Λογω της φυσης της πολυουριας δεν νομιζω να εχει κανενα προβλημα, στα λιμναζοντα νερα, εφοσον η εφαρμογη της ειναι σωστη.

Αλλα αφου θα εφαρμοσουν αφρο πολυουρεθανης, μπορουν να δωσουν και καποιες μικρες ρυσεις, ασχετα αν το υποστρωμα δεν εχει.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Το φράγμα το βάζουμε ως αποτέλεσμα της χρήσης του κτιρίου ή ως αποτέλεσμα του τί θερμομονωτικό και υγρομονωτικό μέσο (και με ποια σειρά) χρησιμοποιούμε? τί προβλήματα δημιουργεί στο δώμα?

Link to comment
Share on other sites

Το βαζουμε οταν χρειαζεται.

πχ αποδυτηρια, κολυμβητηριο κτλ.

Το προβλημα που δημιουργει ειναι το φραγμα της διαπνοης.

Ενα συστημα με την καταλληλη διαστρωματωση, το οποιο μπορει να διαπνεει, για ποιο λογο για το πνιξεις?

Link to comment
Share on other sites

όταν υπάρχει στην διαδοχή των στρώσεων κάποιο μέσο με υψηλό μ (μέσο υγρομόνωσης εν προκειμένω, ότι κι αν είναι αυτό πχ πολυουρία), επιλέγουμε στην θερμή πλευρά της θερμομόνωσης να βάζουμε φράγμα υδρατμών (δλδ ένα μέσο με υψηλό μ και πάλι) για να παρεμποδίζει την διέλευση των υδρατμών και να εμποδίζει και την συμπύκνωση τους που θα μας "μούσκευε" το θερμομονωτικό υλικό.

προφανώς σε μια αεριζόμενη διατομή δεν χρειάζεται να βάλεις φράγμα (πχ ένα αεριζόμενο δώμα ή στέγη), ωστόσο η χρήση της πολυουρίας εμπίπτει σε αυτή την περίπτωση? δεν το ξέρω, ρωτάω.. και νομίζω πως όχι..

τα ανωτέρω από διάβασμα των δκ2 (φράγμα υδρατμών σελ 82) και δκ3 (σελ 103 συμβατικό δώμα). τέρυ με συγχωρείς για το βιαστικό γράψιμο, θα διακόψω για λίγο γιατί πρέπει να βγω εκτός. :smile:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.