Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θερμομονωση -Υγρομονωση (πολυουρεθάνη- πολυουρία)


malema

Recommended Posts

ευχαριστω πολυ Ροδοπουλε.

 

1/ τα σιφωνια πρεπει να αδιαβροχοποιηθουν γιατι σε μερικα σημεια υπαρχουν μικρα στεγαστρα και απο μπετο με σοβα(κατω επιφανεια με φωτισμο σποτ  και αποκολλιεται το χρωμα συνεχεια).πως και με τι υλικο πρεπει να γινει αυτο?σημειωσε οτι τα χω στεγανωποιησει εσωτερικα πολλες φορες αλλα συνεχω ςεχω το ιδιο προβλημα.

 

2/ οι αρμοι των πλακιδιων στη ταρατσα σε πολλα  σημεια και ειδικα σε αρμους σοβατεπιων εχουν χορταρακια που σημαινει οτι περναει υγρασια.πρεπει να τα ξεκολλησω και να τα αδιαβροχοποιησω?με τι υλικο νομιζεις?

 

3/  στη πρωτη φωτο η μαυριλα που φαινεται ειναι στον απο κατω οροφο στον εξωτερικο τοιχο και πρεπει ναναι λιωμενο πισσοχαρτο αυτο το μαυρο που φαινεται το οποιο βγαινει απο καποια ρωγμη στη σταθμη της πλακας της ταρατσας.με τι υλικο να ττην κλεισω?γιατι καποια στιγμη εβαλα μαστορα ,την ανοιξε ,τη στεγανοποιησα αλλα δυστυχως ξαναεμφανιστηκε το ιδιο προβλημα.λιωνει το πισσοχαρτο της μονωσης?

 

1/ Αν δεν έχει σπάσει ο αρμός μπορείς να τα υδροφοβίσεις με σιλάνιο/σιλοξάνη

 

2/ θα τα καθαρίσεις πρώτα με ξύστρα για αρμούς και μετά θα περάσεις είτε νέο αρμό S2 είτε HYPERSEAL-50FC-S

 

3/ Αν το νερό προέρχεται απο μέσα θα πρέπει να το σταματήσεις. Σε δευτερο χρόνο θα περάσεις ένα ελαστικό τσιμεντοειδές όπως το SIKA 1K

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 37
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 11 months later...

Καλημέρα,


Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το link: *************************************


Δίνει πληροφορίες για διάφορα συστήματα μονώσεων δωμάτων και αναλύει την εφαρμογή μόνωσης με αφρό πολυουρεθάνης και πολυουρία


 


 


Απαγορεύονται οι διαφημίσεις


Ευχαριστώ Γιάννης


Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Προτείνω πολυουρεθάνη και πολυουρία. Σε καμια περιπτωση μην κανεις το λαθος που εκανα εγω και εβαλα Μαρισεαλ 250. 2 χρονια ειμαι μεσα στο σπιτι και καθε χρονο αν δεν κανω καινουργια στώση με το υλικό στάζει νερα το σπιτι.

Το λάθος σου δεν ήταν ότι έβαλες mariseal 250, ήταν ότι δεν έβαλες από πάνω mariseal 400 για να το προστατέψεις. Επίσης καλό θα ήταν κατά την διάστρωση της πολυουρεθανικής ρητίνης να διεξήγαγες παράλληλη επίπαση χαλαζιακής άμμου.

Edited by antepen
Link to comment
Share on other sites

Τα υγρομονωτικά συστήματα πολυουρίας είναι σύστηματα 2 συστατικών που μέσω μίας ειδικής φορητής μονάδας επεξεργασίας και ψεκασμού δημιουργούν μια ενιαία επιφάνεια επικάλυψης με πολλές διαφορετικές ιδιότητες ανάλογα με τα υλικά μίξης.
Το αποτέλεσμα είναι μια ελαστική μεμβράνη στεγανοποίησης που έχει απόλυτη πρόσφυση σε όλα τα σημεία της επιφάνειας, άριστη αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία (εφ'όσον εφαρμοσθούν πλήρως και επικαλυφθούν με αλειφατικό), το όζον, τα αλκάλια, τα χημικά, τους μικροοργανισμούς και τις καιρικές συνθήκες, εξαιρετική μηχανική αντοχή και απόλυτη βατότητα.
Το σύστημα δεν γερνά και δεν υδρολύεται και συνεπώς αντέχει στον χρόνο και είναι κατάλληλο και για επιφάνειες με λιμνάζοντα νερά.
Οι χρήσεις της πολυουρίας είναι απεριόριστες και μπορεί να εφαρμοσθεί σε κάθε επιφάνεια, ακόμα και για τις πιο δύσκολες και απαιτητικές εφαρμογές. Στεγνώνει σε δευτερόλεπτα!
Ενδεικτικά αναφέρω μερικές εφαρμογές πέραν της μόνωσης δωμάτων και στεγών:
Η πολυουρία εφαρμόζεται για υγρομόνωση σε πισίνες, σε συντριβάνια, σε δεξαμενές νερού - λυμάτων - καυσίμων - χημικών, για στεγάνωση φυτεμένων δωμάτων, ακόμα και για στεγάνωση σε ύφαλα πλοίων! Και επιπλέον επενδύονται με πολυουρία βιομηχανικά δάπεδα - σταθμοί φορτοεκφορτώσεων βαριάς καταπόνησης, σιδηροδρομικοί σταθμοί, δρόμοι, γέφυρες κλπ.
Είναι η πιο εξελιγμένη μέθοδος επικάλυψης και στεγανοποίησης επιφανειών χωρίς αρμούς, με ταχύτητα εφαρμογής και με πολλά χρόνια εγγύηση. 
Η εφαρμογή της πολυουρίας γίνεται αποκλειστικά και μόνο από εξειδικευμένα συνεργεία με προετοιμασία της επιφάνειας, αστάρι, κύρια στρώση και αλειφατική προστατευτική στρώση από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία.
Η διάρκεια ζωής του συστήματος ανέρχεται σε πάνω από 50 έτη.
Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του είναι η μονολιθικότητα της επιφάνειας χωρίς ραφές, η δυνατότητα εφαρμογής της σε επιφάνειες κάθε σχήματος, ακόμα και αν υπάρχουν εμπόδια (βάσεις ηλιακών συστημάτων, κεραίες κλπ), η ταχύτητα εφαρμογής κλπ.

Πέραν αυτών, ο αφρός πολυουρεθάνης είναι κατά τη γνώμη μου το καλύτερο υλικό θερμομόνωσης, σήμερα.  Εφαρμόζεται άμεσα με ψεκασμό (όπως η πολυουρία) σε δώματα, κεραμοσκεπές, περιμετρικά τοιχία, πυλωτές κ.α. και κατά την εφαρμογή της παρουσιάζει τέλεια πρόσφυση με οποιοδήποτε δομικό υλικό (μπετόν, μάρμαρο, πέτρα, ξύλο, κτλ). Ο αφρός πολυουρεθάνης δεν έχει αρμούς, μηδενίζει τις θερμογέφυρες και μειώνει σημαντικά το κόστος ψύξης - θέρμανσης. Έχει το χαμηλότερο συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας λ=0,028 W/mK από όλα τα άλλα θερμομονωτικά υλικά.

Εφαρμόζεται σε επιφάνειες απαλλαγμένες από αδρανή υλικά και υγρασίες και ψεκάζεται προς οποιαδήποτε κατεύθυνση (οριζόντια, κάθετα, αντίθετα). Ιδανική λύση για θερμομόνωση ψυκτικών θαλάμων, θαλάμων συντήρησης τροφίμων, κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών μονάδων, εργοστασιακών χώρων κ.α. Ενδείκνυται για παλιές κατασκευές καθώς δεν προσθέτει βάρος στο φέροντα οργανισμό του κτιρίου.

Τα σύγχρονα πολυουρεθανικά υλικά δεν εκπέμπουν επιβλαβή στοιχεία και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δομικά υλικά και για εσωτερικούς χώρους. Δεν επιβαρύνουν το όζον και βοηθούν στη μείωση των εκπομπών του CO2.

Υπάρχουν και συστήματα αφρού πολυουρεθάνης θερμο-ακουστικών μονώσεων δαπέδων, υψηλής πυκνότητας

Διαθέτουν δομή ανοικτών κυψελών με υψηλή όμως πυκνότητα (60 ± 10 kg/m³) παρέχοντας εξαιρετική θερμο-ακουστική μόνωση απορροφώντας θορύβους των ακουστικών κυμάτων αέρος όπου εφαρμοσθούν.
Αποτελούν ιδεώδη λύση για θερμο-ακουστικές μονώσεις δωμάτων αλλά και δαπέδων.
Ο χαμηλός συντελεστής θερμοαγωγιμότητας τους (λ = 0.035-0.040 W/mK) τα αναδεικνύει ως μία εξαιρετική θερμομονωτική λύση  ενώ με την συνεχή δομή τους αποφεύγονται οι θερμογέφυρες αλλά και οι ηχογέφυρες.
 

Σε συνδυασμό με την πολυουρία ο αφρός πολυουρεθάνης αποτελεί την απόλυτη λύση θερμο-υγρομόνωσης (ή και θερμο-ύγρο-ηχομόνωσης).

 

Πλεονεκτήματα συστημάτων ψεκασμού αφρού πολυουρεθάνης και πολυουρίας:

  • Θερμομόνωση και στεγανοποίηση σε μια εφαρμογή
  • Τέλεια πρόσφυση στην επιφάνεια που εφαρμόζονται
  • Εφαρμογή σε παλιές κατασκευές
  • Μηδενική επιβάρυνση του φέροντος οργανισμού του κτιρίου λόγω του πολύ μικρού βάρους ανά τετραγωνικό
  • Ταχύτητα εφαρμογής, μεγάλες επιφάνειες μπορούν να καλυφθούν σε λίγο χρόνο.
  • Μεγάλη διάρκεια ζωής με μηδενική συντήρηση
  • Εφαρμόζονται σε κοίλες/κυρτές επιφάνειες ή επιφάνειες με αρχιτεκτονικές ιδιαιτερότητες
  • Εφαρμόζονται σε κάθετες επιφάνειες και ανάποδα
  • Εφαρμόζονται χειμώνα - καλοκαίρι
  • Αποκλείουν τις διαρροές καθώς δεν υπάρχουν αρμοί και ενώσεις
  • Αντοχή σε φορτία. Δεν ρηγματώνονται.
  • Αντοχή σε πολύ χαμηλές/ψηλές θερμοκρασίες
  • Αντοχή σε ακραίες καιρικές συνθήκες
  • Μείωση εκπομπών CO2
  • Μηδενική επιβάρυνση του όζοντος
  • Υψηλότατη πυραντοχή
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Το λάθος σου δεν ήταν ότι έβαλες mariseal 250, ήταν ότι δεν έβαλες από πάνω mariseal 400 για να το προστατέψεις. Επίσης καλό θα ήταν κατά την διάστρωση της πολυουρεθανικής ρητίνης να διεξήγαγες παράλληλη επίπαση χαλαζιακής άμμου.

Επειδή πήρα μια προσφορά για μόνωση με mariseal 250 θα σας γράψω τα υλικά που μου έδωσαν στην προσφορά γιατί δεν διαβάζω πουθενά για mariseal 400 και δεν ξέρω εάν είναι κάτι απαραίτητο ¨"mariseal aqua primer A   -  mariseal aqua primer B -  mariseal 250 extra white -  mariseal 710" επίσης μου είπε ότι θα χρησιμοποιήσει και εξαεριστήρες 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Θέλω να μονώσω (θερμομόνωση και στεγανοποίηση) το δώμα του σπιτιού της οικογένειάς μου και των γονιών μου. Η ταράτσα μαζί με τους εξώστες είναι απέραντη (270 τμ!) και παλιά (1962). Τρεις πλευρές πετροντούβαρο (60cm) και μία πλευρά κολόνες με διπλότουβλο. Από πάνω πλάκα (με βότσαλο πλυμένο ποταμίσιο από τον Καλαμά) με δοκάρια. Έχει οπλισμό (μην φανταστείτε πολύ χοντρά σίδερα, αυτά που βάζαν τότε, 8αρι ή 10αρι νομίζω).

Εδώ και πάνω από 15 χρόνια έχει ασφαλτόπανα. Η εφαρμογή τους έγινε πολύ καλά από συνεργείο που ξέρει τη δουλειά και δεν έχουν παρουσιαστεί θέματα.

Θέλω όμως και θερμομόνωση γιατί κυρίως το καλοκαίρι ψηνόμαστε. Επίσης το ότι τα ασφαλτόπανα πλησιάζουν τα 20 έτη με ανησυχεί.

Μου έχει προταθεί από τον μηχανικό μου η αντικατάσταση του συστήματος με σύστημα πολυουρεθάνης- πολυουρίας (αν μπω στο νέο εξοικονωμώ – αλλιώς δεν τα έχω για 270 τμ).

Θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις για το σύστημα αυτό;

1. οι τεχνικές του προδιαγραφές φαίνονται πολύ καλές. Δεν βρίσκω αρνητικά. Δεν μπορεί να μην έχει. Ξέρει κάποιος μειονεκτήματα του συστήματος; (δεν μιλάω για κακή εφαρμογή, μιλάω για πιθανά τρωτά σημεία του συστήματος).

2. μου έχουν πει ότι αν το ασφαλτόπανο είναι ακόμη σε καλή κατάσταση μπορεί να περαστεί το νέο σύστημα από πάνω. Όμως ο μηχανικός μου άσχετα με την κατάσταση του ασφαλτόπανο, μου λέει να το αφαιρέσω και το νέο σύστημα να πέσει πάνω από το μπετόν. Έχει κάποιος άποψη για το θέμα. Αν τα ασφαλτόπανα είναι σε καλή κατάσταση μπορούν να παίξουν κάποιο έξτρα ρόλο στεγάνωσης ή μόνο μελλοντικό πρόβλημα μπορούν να δημιουργήσουν;

3. κάπου διάβασα (νομίζω ένα ποστ του κου Ροδόπουλου) ότι μπορεί σε κάποιους συνδυασμούς θερμοκρασίας και υγρασίας να έχουμε θέματα ξεκολλήματος. Μήπως ο κος Ροδόπουλος μπορεί να γίνει πιο αναλυτικός επί του θέματος ή αν έχει και κάποιος άλλος άποψη δεκτή.

4. διαβάζω για μεγάλη αντοχή στο χρόνο του συστήματος όμως ο μηχανικός μου είπε ότι ανά κάποια χρόνια (μεταξύ 5 και 10) χρειάζεται η επανάληψη με ειδικό υλικό για προστασία της πολυουρίας και της πολυουρεθάνης. Έχει κάποιος άποψη;

ΥΓ γνωρίζω όλες τις λύσεις μόνωσης όπως (πχ με ελαφρομπετόν, ανεστρέμενη κα). Θεωρώ ότι η καλύτερη λύση είναι μια ελαφριά στεγούλα με πάνελ να βρω την υγειά μου αλλά δεν τα έχω για τις οικοδομικές άδειες και δεν θέλω να κάνω αυθαιρεσία, ούτε μπαίνει στο εξοικονομώ). Επίσης δουλειές που έχω δει σε πιο μικρές ταράτσες από συνεργεία της περιοχής με τους κλασικούς τρόπους (πολυστερίνη, μπετόν ρήσεων, επαλειφόμενα) ήταν άστα να πάνε. Ένω 4 δουλειές που είδα από το συνεργείο που κάνει πολυουρία πολυουρεθάνη φαίνονται καλές αλλά είναι η πιο παλιά μόνο 3 ετών. Όποτε ρωτώ αποκλεφιστικά για πολυουρεθάνη- πολυουρία μήπως κάποιος μπορεί να διαφωτίσει.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπέρα κύριε  Ροδόπουλε θα ήθελα την άποψη σας για τα παρακάτω :

Στην ταράτσα του σπιτιού μου θα ήθελα να κάνω θερμομόνωση και στεγανοποίηση με τον ακόλουθο τρόπο και ταυτόχρονα να είναι βατή :

  1. ·         Στην πλάκα  από σκυρόδεμα αφού την καθαρίσω να γίνει  υγρομόνωση με πολυουρία.
  2. ·         Στην συνέχεια με θερμομονωτικό κονίαμα  αποτελούμενο  από διογκωμένη πολυστερίνη να δημιουργήσω       θερμομόνωση και ταυτόχρονα να δημιουργήσω  τις σωστές ρύσεις που δεν έχει η ταράτσα αυτή την στιγμή  .
  3. ·         Να κάνω στεγανοποίηση στην  θερμομονωτική στρώση  με ελαστικό τσιμεντοκονίαμα .
  4. ·         Να τοποθετήσω κεραμικά πλακάκια

Ευχαριστώ .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.