Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Συνδιασμών Δράσεων


 
Dimitrios1991

Recommended Posts

Καλησπέρα ,

θα ήθελα την βοηθεια σας επι του θεματος αυτου . Στη σχολη μου καποιοι καθηγητες μας λενε να συνδιαζουμε τα φορτια και μετα να επιλυουμε με συνδιασμενες φορτισεις . Άλλοι μας λένε να επιλυουμε κάθε περιπτωση φορτισης χωριστά και μετα στο χαρτι να συνδιαζουμε τα εντατικα μεγεθη με τους αναλογους συντελεστες . Σε οριακη κατασταση αστοχιας χρησιμοποιω τους συντελεστες ασφαλειας  EQU -STR . Εχω γg,sup=1,35 γg,inf=1,00 και για κυριαρχη μεταβλητη δραση γqi=1,5 και για ευμενη δευτερευουσα μεταβλητη δραση γqi=0 . Εχω μονιμα φορτιά σε ενα ζυγωμα απο οπλισμένο σκυροδεμα , φορτια κινητα και θερμοκρασιακη μεταβολη (την παιρνω μεταβλητη δραση) . Εστω οτι στο πανω κομβο υποστυλωματος εχω Μg=-124kNm Mq=145kNm και Μt=-30kNm . Ο συνδιασμος μου ειναι : 1,0*(-124)+1,5*(145)+0*(0,6)*(-30)(?) . Αναλογα δηλαδη με το προσιμο του εντατικου μεγεθους βλεπω αν ειναι ευμενης η δράση ως προς την κυρια μεταβλητη και αντικαθιστω με προσιμα ή χωρις προσιμα αφου εχω λαβει υποψην τους συντελεσετς ασφαλεια ;

Link to comment
Share on other sites

Οι συνδυασμοί είναι:

 

1,0*(-124)+1,5*(145)+0*0,6*(-30)

1,0*(-124)+1,5*0,6*(145)+0*(-30)   -----> προφανώς απορρίπτεται, την αναφέρω για την θεωρία του πράγματος

1,35*(-124)+0*(145)+1,5*0,6*(-30) -----> προφανώς απορρίπτεται, την αναφέρω για την θεωρία του πράγματος

1,35*(-124)+0*0,6*(145)+1,5*(-30)

 

 

Κατά τα λοιπά, προφανώς προτιμούμε να λύνουμε τον φορέα για κάθε δράση και να συνδυάζουμε τα εντατικά μεγέθη, καθώς αυτό απαιτεί λιγότερες επιλύσεις του φορέα.

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

Αν είναι να δουλεύεις στατικά συστήματα στο χέρι πολύπλοκα για τις ανάγκες της σχολής σου (όπως πχ πλάκες με σύστημα συνεχούς δοκού, ή απλά πλαίσια για επιλύσεις δοκών - στα μπετά) καλύτερα να συνδυάζεις εντατικά μεγέθη μεταξύ τους. Αν είναι να έχεις απλά στατικά συστήματα - όπως γίνεται στα πρώτα μαθήματα μεταλλικών, ή δουλεύεις κατασκευές σε λογισμικό τότε καλύτερα απευθείας να συνδυάσεις τα φορτία.

Εννοείται ότι σε κάθε περίπτωση θα συμπεριλαμβάνεις και τους μη δυσμενείς συνδυασμούς (εκτός από προφανείς περιπτώσεις, πχ αμφιέρειστη δοκός ΜΟΝΟ με φορτία με φορά προς τα κάτω)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.