Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ικανοτικός έλεγχος και Ευρωκώδικας 8


 
ChVr

Recommended Posts

Ο ΕΑΚ εξαιρούσε εκτός από τον τελευταίο όροφο όλων των κτιρίων και τα κανονικά διώροφα. Ο EC8 είναι πιο αυστηρός σε αυτό, δεν εξαιρεί τα κανονικά διώροφα εκτός αν νd < 0.3. Εύλογη η ερώτηση, η απάντηση είναι ότι τα κτίρια δεν καταρρέουν μόνο επειδή έγινε πλαστική άρθρωση σε υποστύλωμα αλλά από το συνδυασμό μηχανισμού ορόφου και υψηλής αξονικής. Δηλ πρακτικά καταρρέουν λόγω φαινομένων β' τάξης. Αρα ο EC8 "έρχεται διορθωτικά στον ΕΑΚ" και βαζει όριο αξονικής στην εξαίρεση των διωρόφων (αφαιρώντας όμως την κανονικότητα που έθετε ως προυπόθεση ο ΕΑΚ). 

On 8/4/2021 at 6:02 ΜΜ, Louk said:

Συνάδελφοι καλησπέρα σας.

Η ενότητα είναι ολιγον τι παλιά αλλά είπα να μην ανοίξω καινούργια.

Στον ευρωκώδικα 8 αναφέρει στο 5.2.3.3 2b τα εξής περι εξαιρέσεως απο ικανοτικό έλεγχο: At the bottom storey of two-storey buildings if the value of the nornlalised axial load Vd does not exceed 0,3 in any column. Επειδή αν θυμάμαι καλά ο ΕΑΚ εξαιρούσε τον τελευταίο όροφο, ποια είναι η φυσική εξήγηση περι της αλλαγής αυτής?

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.