Μετάβαση στο περιεχόμενο

κατάτμηση έτους 2007 σε οικόπεδο που τεμνεται από όριο οικισμου


Recommended Posts

Καλησπέρα, χρειάζομαι τη βοήθειά σας στο παρακάτω θέμα. 

 

Οικόπεδο εμβαδού 5949τμ τμήμα του οποίου 275,08τμ είναι εντός ορίων οικισμού (διάσπαρτο τμήμα), τμήμα 62,31τμ εντός ορίων οικισμου (συνεκτικό τμήμα) και το υπόλοιπο 5612τμ εκτός ορίων οικισμού. Το 2007 γίνεται κατάτμηση και προκύπτει τμήμα Α εμβαδού Χ και τμήμα Β εμβαδού1493,26 εκ των οποίων 259τμ εντός οικισμού (διάσπαρτο τμήμα με αρτιότητα 1000) και 1233τμ εκτός οικισμού. Με το ίδιο συμβόλαιο γίνεται πώληση του τμήματος Β (που με ενδιαφέρει για έκδοση άδειας δόμησης).

Ερώτημα 1: Η κατάτμηση είναι έγκυρη? Στο τμήμα Β προκύπτουν δύο μη άρτια οικόπεδα η μήπως ισχύει το παρακάτω? (Θεωρητική αρτιότητα κλπ)

 

Π.Δ. της 24-4/3-5-1985 (ΦΕΚ 181 Δ'), άρθρο 7 παρ. 1 διατύπωση

1. Εάν ιδιοκτησία εμπίπτει εν μέρει εντός του ορίου οικισμού και εν μέρει εκτός αυτού, τότε στην περίπτωση που το εντός του ορίου τμήμα δεν έχει την αρτιότητα που ορίζεται με την απόφαση του Νομάρχη, θεωρείται ότι εντός του ορίου περιλαμβάνεται τμήμα της ιδιοκτησίας μεγέθους που αντιστοιχεί στην αρτιότητα αυτή", δίνει τη δυνατότητα οικοδόμησης, των ιδιοκτησιών που έχουν τις προϋποθέσεις αυτές, με πολεοδομικά μεγέθη (κάλυψη και δόμηση) των αρτίων σύμφωνα με την σχετική απόφαση Νομάρχη, γηπέδων. Δεν τροποποιείται το όριο του οικισμού και δεδομένου του ενιαίου του γηπέδου και του γεγονότος ότι η γραμμή του ορίου του οικισμού δεν δημιουργεί κατάτμηση αλλά χωρίζει την ιδιοκτησία σε δύο τομείς (εντός οικισμού και εκτός σχεδίου), ανάλογα με το πού τοποθετείται η οικοδομή, εφαρμόζονται όλοι οι όροι περιορισμοί δόμησης και χρήσεις, που ισχύουν στον τομέα αυτόν.

 Ερώτημα 2: Αν η οικοδομή τοποθετηθεί πάνω στο όριο που τέμνει τον οικισμό με τι όρους δόμησης  χτίζω? Λόγω σχήματος οικοπέδου δεν μπορώ να τοποθετηθώ  ούτε στο εντός ούτε στο εκτός  τμήμα .(δεν έχω τις ελάχιστες αποστάσεις).

Η πολεοδομία δεν μου δίνει απάντηση στα παραπάνω καθότι  «δεν γνωρίζει», συνάδελφοι τοπογράφοι μου είπαν ότι κατά πάσα πιθανότητα η κατάτμηση είναι άκυρη, εγώ (αρχιτέκτονας) χρειάζομαι μία οριστική απάντηση για να ξέρω τι θα πώ στον πελάτη. Έχω διαβάσει αρκετά αλλά δε βγάζω άκρη. Γνωρίζει κάποιος κάτι?

Το μόνο που βλέπω πλέον σαν λύση είναι να καταθέσω φάκελο έγκρισης δόμησης για να ζοριστούν στην πολεοδομία να μου απαντήσουν.

Αν χρειάζεται μπορώ να ανεβάσω και το τοπογραφικό του συμβολαίου.

 

Σας ευχαριστώ πολύ

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.