Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρόβλημα με επίτοιχο λεβητα φυσικού αερίου


Curtis

Recommended Posts

3 minutes ago, getsakna said:

Είναι 8 ετίας οι μπαταρίες..θα αλλάξω μηχανισμό σε 1η φάση μήπως και αλλάξει κάτι..

Οκ... Να μας ενημερώσετε για την εξέλιξη....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Εχω προσφατα εγκαταστησει ενα επίτοιχο λεβητα Rein Haus BOY III/J-A Kombi 35.1 KW.

Ειμαι γενικως ευχαριστημενος απο την αποδοση στη θερμανση του χωρου (100 τμ). Η ρυθμιση της θερμοκρασιας του θερμου νερου προς τα σωματα ειναι στους 60 βαθμους. Ο εγκαταστατης μου ειπε οτι έτσι έχω μεγαλυτερη αποδοση και οικονομία και δεν χρειαζεται να ανεβασω τη θερμοκρασια παραπανω.  Η αληθεια ειναι ότι εχω σχετικα γρηγορη θερμανση του χωρου που διατηρειται, αλλα περιμενω να δω και τον λογαριασμο για να διαπιστωσω ποσο οικονομικη ειναι η λειτουργια του.

Εχω όμως προβλημα στην παραγωγη του Ζεστου Νερου Χρησης (ΖΝΧ).  Στο μπανιο είχε πολύ αποτομες διακυμανσεις της θερμοκρασιας σε μη ανεκτο επιπεδο. Η ρυθμιση θερμοκρασιας του ζεστου νερου απο τον λεβητα προς το δικτυο ΖΝΧ ήταν στους 50 βαθμους. Απο ότι μου ειπε ο εγκαταστατης υπαρχει ένας αισθητηρας ελεγχου ροης παροχης νερου προς στον πλακοειδη έναλλακτη θερμανσης που διακοπτει την λειτουργία του λεβητα όταν η ροή ειναι κάτω απο καποια ελάχιστη τιμη. Έτσι όταν η ζήτηση για ΖΝΧ αντιστοιχει σε χαμηλη ροή δεν λειτουργει ο λέβητας. Για να "ξεγελάσω" τον αισθητήρα, μειωσα την θερμοκρασία στους 40 βαθμους και έτσι το προβλημα μειώθηκε αρκετα αλλα εξακολουθει να υπαρχει.

Ειδικα στο νεροχυτη της κουζινας και το νιπτηρα που η παροχη νερου ειναι μικρη (το διαμερισμα ειναι στον 5ο όροφο και η πιεση ειναι γενικα χαμηλη στην περιοχη) δεν ενεργοποιείται καθολου ο λεβητας στην παραγωγη ΖΝΧ. Θα πρεπει να ανοίξει και δεύτερος καταναλωτής (π.χ. βρυση νιπτηρα ή μπανιου) για να ενεργοποιηθή ο λεβητας στην παραγωγη ζεστου νερου.

Δεν γνωρίζω αν το προβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ίσως μεγαλη η ισχυς του λέβητα (35.1 KW) και επομένως υπαρχει ένα σχετικα υψηλο επιτρεπτο όριο ελάχιστης ροής προς τον εναλλάκτη για να λειτουργήσει  ο λέβητας για την παραγωγή ΖΝΧ. Ισως αν ο λέβητας ηταν 24K/28ΚW που μου συνεστησε ένας άλλος προμηθευτής, θα υπηρχε και μικρότερο επιτρεπτο όριο ελάχιστης ροής και θα λειτουργούσε ο λέβητας και σε μικρότερη ζήτηση ΖΝΧ.

Η άλλη εκδοχή ειναι μήπως για λέβητες αυτής της ισχύος, χρειάζεται να τοποθετηθεί ένα εξωτερικό θερμοδοχειο 50-80 λιτρων για την αποθηκευση του ΖΝΧ και την ευχερέστερη παροχη στους καταναλωτές ανεξαρτήτως της απαιτησης ελάχιστης ροης.

Αν υπαρχει σχετικη εμπειρία απο τον συγκεκριμενο τυπο λέβητα ή απο άλλους λεβητες για παρόμοιο προβλημα παραγωγής Ζεστου Νερου Χρήσης θα εκτιμούσα την όποια ενημέρωση και βοήθεια.

Ευχαριστώ

 

Link to comment
Share on other sites

Καλό θα είναι να καθαρίσεις σε πρώτη φάση τα φιλτράκια στις μπαταρίες ώστε να έχει μικρότερη πτώση πίεσης το νερό και να βάλεις και ένα ποιοτικό φίλτρο στην παροχή νερού προς τον λέβητα. 

Αυτά για αρχή, που έτσι κι αλλιώς χρειάζονται και μας ενημερώνεις.

Link to comment
Share on other sites

On 3/17/2022 at 10:30 AM, alej said:

Καλό θα είναι να καθαρίσεις σε πρώτη φάση τα φιλτράκια στις μπαταρίες ώστε να έχει μικρότερη πτώση πίεσης το νερό και να βάλεις και ένα ποιοτικό φίλτρο στην παροχή νερού προς τον λέβητα. 

Αυτά για αρχή, που έτσι κι αλλιώς χρειάζονται και μας ενημερώνεις.

Ευχαριστώ πολυ. Θα το κανω και θα ενημερώσω.

Ισως να φταιει και η μικρη διατομη ενός εύκαμπτου σωλήνα παροχής νερου δικτύου προς τον εναλλάκτη που ριχνει την ετσι και αλλιως χαμηλη πίεση του δικτύου, επειδη ειμαι στον 5ο όροφο. Ο εγκαταστάτης μου ειπε ότι σε παρομοια περιπτωση το άλλαξε με μεγαλυτερης διατομης και λυθηκε το προβλημα.

Ενα άλλο σημειο μπορει να ειναι το σχετικα υψηλο επιτρεπτο όριο ελάχιστης ροής προς τον εναλλάκτη για να λειτουργήσει  ο λέβητας για την παραγωγή ΖΝΧ. Εχω δει σε άλλα μηχανηματα που ειναι έως και 1.2 λιτρα το λεπτο που ειναι πολυ χαμηλό και γιαυτο αναβει ο λέβητας ακομη και σε ελάχιστη ροη ΖΝΧ.  Αλλά ίσως παίζει ρόλο και η μικρη πίεση λογω του υψηλου οροφου και της γενικως χαμηλης πιεσης του νερου ΕΥΔΑΠ στην περιοχη.

Θα τα διερευνησω και θα ενημερωσω.

Εν τω μεταξυ, αν υπαρχουν καποιες αλλες γνωμες/συστασεις ειναι ευπροσδεκτες!

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δες αν υπάρχει παράμετρος (ρύθμιση) για την ελάχιστη ροή στην οποία ξεκινά ο λέβητας την παραγωγή ΖΝΧ.

Υπάρχουν λέβητες που έχουν απλά έναν διακόπτη ροής, και λέβητες που μετρούν την παροχή κρύου νερού και αποφασίζουν αν εκκινήσουν την παραγωγή ΖΝΧ. Στην τελευταία περίπτωση, υπάρχει (συνήθως) σχετική παράμετρος.

 

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν υπαρχει σχετικη παράμετρος για να ρυθμισθει η ελαχιστη ροή σε χαμηλοτερα επιπεδα ωστε να ξεκινα ο λεβητας την παραγωγη ΖΝΧ

Καταληγω ότι το πιο πιθανον ειναι να ειναι πολυ μεγαλη αυτη η παραμετρος και ίσως να χρειασθει να τοποθετηθει κυκλοφορητης για να δινει το απαιτουμενη παροχη και πιεση.

Edited by miltos
Διαγραφή παράθεσης προηγούμενου μηνύματος
Link to comment
Share on other sites

Τότε δες στο εγχειρήδιο, ποια είναι η ελάχιστη παροχή ΖΝΧ (θα αναγράφεται).

 

ΥΓ. Σε κάθε περίπτωση, κράτα τη ρύθμιση του ζεστού νερού όσο πιο χαμηλά γίνεται (πχ42C ή και 40C που ανέφερες, αν σε καλύπτει) για να αποφύγεις δημιουργία αλάτων στον εναλλάκτη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.