Jump to content
  • Revit - Μαθήματα BIM
andkour

Αμοιβές μηχανικού για Ν.4178/2013+έντυπα

Recommended Posts

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υπολογίζει την αμοιβή μηχανικού για ρυθμίσεις του Ν.4178/2013.Επιλέγετε το είδος εργασίας (αναλογα με τα χρόνια εμπειρίας του μηχανικού) και αυτόματα το πρόγραμμα υπολογίζει την αμοιβή του μηχανικού με βάση τις ελαχιστες ημέρες ή ώρες εργασίας.Βέβαια μπορούν να εισαχθούν και τιμές μικρότερες των ελαχίστων(συμφωνηθείσα αμοιβή).
Επίσης υπολογίζεται και η αμοιβή τοπογραφικού(για οικόπεδα εντός σχεδίου ή οικισμού) καθώς και οι κρατήσεις και το συνολικό κόστος για την νόμιμη ή την συμφωνηθείσα αμοιβή.
Στην έκδοση 1.3 προστέθηκε η δυνατότητα προεπισκόπησης και εκτύπωσης συνοπτικού κοστολογίου αμοιβών και κρατήσεων για την νόμιμη ή την συμφωνηθείσα αμοιβή.
Στην έκδοση 1.4 προστέθηκε η δυνατότητα δημιουργίας-εκτύπωσης του εντύπου ΤΣΜΕΔΕ με το οποίο πληρώνουμε την εισφορά σε Εθνική.
Σε επόμενες εκδόσεις θα προστεθούν και άλλες δυνατότητες.
Για την εγκατάσταση του προγράμματος κανετε extract στο αρχειο winzip και εκτελείτε το setup.exe.

Κατεβάζετε το πρόγραμμα εδώ :

 

https://app.box.com/s/2tm21trm62plh2gxu6dg

 

post-32738-0-17804900-1416904899_thumb.jpg

  • Upvote 3
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.michanikos.gr/files/file/1150-%CE%91%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CE%B2%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%9D41782013%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CE%B1/

Στην νεα έκδοση 2.27εχουν προστεθεί πολλές δυνατότητες όπως η εκτύπωση των εντύπων για ΕΤΕ, υπολογισμός ΚΗ Ψηφισματος κτλ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ 3.32 και ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΩΝ

------------------------------------------------------------------

Στην έκδοση 2.31 προστέθηκε ο υπολογισμός του ΚΗ Ψηφίσματος(για οικοδομικές άδειες).
Στην εκδοση 2.45 προστέθηκε για την αμοιβή τοπογραφικού εκτός σχεδίου η δυνατότητα υπολογισμού αμοιβής για εξάρτηση σε ΕΓΣΑ 1987(εμπροσθοτομίες&οπισθοτομίες) και διορθώθηκε λάθος στην ρουτίνα υπολογισμού των αμοιβών λόγω πολυγωνομετρίας(αριθμός στάσεων).
Επίσης προστέθηκε στο πρόγραμμα το πρόσθετο vb Powerpacks.dll της Microsoft για να είναι συμβατή η εφαρμογή με όλες τις εκδόσεις των windows(απο xp-sp1 και άνω).
Στην έκδοση 2.57 περιλαμβάνεται η δυνατότητα υπολογισμού αμοιβής μηχανικού για στατικές μελέτες(για κτίρια κατοικιών).
Στην έκδοση v.2.82 προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού αμοιβής μηχανικού για αρχιτεκτονικές μελέτες(για κτίρια κατοικιών).
(Στο πρόγραμμα άλλαξα κατηγορία και από Λογισμικό Αυθαιρέτων το μετέφερα στην κατηγορία Λογισμικό Αμοιβών).
Στην έκδοση 2.94 προστέθηκαν ο υπολογισμός αμοιβών εγκαταστάσεων(παθητική πυροπροστασία-ύδρευση-αποχέτευση) και ο αυτόματος υπολογισμός ΚΗ ψηφίσματος βάσει του προυπολογισμού του έργου.
Στην έκδοση 3.02 προστέθηκαν όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες χώρων (γραφεία-καταστήματα-ξενοδοχεία κτλ) και έτσι μπορεί για οποιοδήποτε είδος κτιρίου να γίνει αυτόματος υπολογισμός προυπολογισμού και αμοιβών μελετών.
Στην έκδοση 3.24 διορθώθηκε ο συντελεστής ΦΠΑ στο 24% και στις αμοιβές αδειών δόμησης υπολογίζεται η συνολική αμοιβή μηχανικού με δυνατότητα απεριόριστων καταχωρίσεων είδους χώρου,εμβαδού και κατηγορίας μελέτης.
Στην νέα έκδοση 3.32 έγινε επανασχεδιασμός όλου του μενού εισαγωγής δεδομένων και αποτελεσμάτων.Επίσης προστέθηκαν και οι υπολογισμοί για τις υπόλοιπες μελέτες εγκαταστάσεων.Υπάρχει δυνατότητα απεριόριστων καταχωρήσεων χώρων,είδους μελετών,προυπολογισμών κτλ με επιλογή στην εμφάνιση των αποτελεσμάτων(μεμονωμένη ή συγκεντρωτική ανά χώρο,μελέτη προυπολογισμό κτλ). Τέλος υπολογίζεται το ΚΗ για τον συνολικό προυπολογισμό.

 

Κατεβάζετε την νέα έκδοση εδώ:

http://www.michanikos.gr/files/file/1150-Αμοιβές-μηχανικού-Ν41782013Αδειών-Δόμησηςέντυπα/

Share this post


Link to post
Share on other sites

καλησπέρα να ρωτήσω κατι στο σύστημα του τεε όταν χτυπάω αμοιβές για το ν4178 για μικρές παραβάσεις σαν τετραγωνικά τι βάζω?? αλλιώς δεν μου βγάζει αμοιβή??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν επιλέγεις μόνο εργασίες 4178 τότε καταρχάς τα τετραγωνικά δεν έχουν καμία απολύτως σημασία γιατί η νόμιμη αμοιβή είναι φιξ. Απλά πρέπει να συμπληρώσεις κάτι. Είτε 1 είτε 1000000000τμ το ίδιο θα βγει.

Εγώ καταρχάς βάζω και εργασίες αποτύπωσης και βάζω τα συνολικά τετραγωνικά της ιδιοκτησίας που ελέγχω νόμιμα και αυθαίρετα, αφού ουσιαστικά όλα τα αποτυπώνεις για να αποφανθείς τι είναι αυθαίρετο και τι όχι

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στην συμφωνηθείσα πληρώνω τεε κ τσμεδε??? έχω πολύ καιρό που δεν ασχολήθηκα κ τα ξέχασα!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν και ρωτάς εξ' αρχής σε λάθος post, καθώς εδώ είναι για συγκεκριμένο πρόγραμμα αυθαιρέτων (φαντάζομαι θα το μεταφέρει admin) :

 

Το ΤΕΕ (2%) έχει καταργηθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό (στο αντίστοιχο πεδίο του ΤΕΕ ανεβάζουμε μόνο την ΑΠΥ).

Το μόνο που πληρώνεται σε ΤΕΕ είναι το τέλος ανταπόδοσης το οποίο είναι είτε €15, είτε €25 είτε €45 και εξαρτάται από το παράβολο (€500, €1000 ή €2000 αντίστοιχα).

το ΤΣΜΕΔΕ (2%) και ΕΜΠ (1% ως μισό του ΤΣΜΕΔΕ), καταργήθηκε με τον Ν.4393/2016 (άρθρο 2 παράγραφος 6α). Αν είναι καινούριες δηλώσεις αυθαιρέτων ή παλαιές που ακόμα τρέχουν και δεν έχουν ολοκληρωθεί, δεν υπάρχει καμμία απαίτηση να πληρωθούν.

Για τις παλαιές που έχουν ολοκληρωθεί αλλά μένει η εκκρεμότητα ανεβάσματος αρχείων, δικό σου θέμα αν θα πας στην τράπεζα να πληρώσεις τώρα τις εισφορές -που θα ήταν ίσως το ορθότερο-, στην νόμιμη αμοιβή όμως (εκτός αν η συμφωνηθείσα είναι μεγαλύτερη της νόμιμης).

 

Για την απαίτηση ανεβάσματος εντύπου στο πεδίο "ΤΣΜΕΔΕ / ΕΜΠ " στα αυθαίρετα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό:

http://www.michanikos.gr/files/file/1351-%CE%9D41782013-%CE%A3%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-2-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81-%CE%A4%CE%A3%CE%9C%CE%95/

Edited by cv01302

Share this post


Link to post
Share on other sites

ευχαριστω παρα πολυ ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το ΤΕΕ (2%) έχει καταργηθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό (στο αντίστοιχο πεδίο του ΤΕΕ ανεβάζουμε μόνο την ΑΠΥ).

 

Από ποια διάταξη προκύπτει αυτή η απαίτηση;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.